Μέλι …και κατά της κυτταρίτιδας

Μέλι …και κατά της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σκεφτεί μια γυναίκα για να καταρρακωθεί η αυτοπεποίθησή της. Η διατροφή, η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητες, αλλά μερικές φορές χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο βοήθεια.

Το μασάζ με μέλι στις πάσχουσες περιοχές από κυτταρίτιδα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τη λεμφική ροή. Είναι ένα φυσικό συστατικό το οποίο καταπολεμά την όψη φλοιού πορτοκαλιού που προκαλείται από την κυτταρίτιδα, μειώνοντας κατακράτηση και τοξίνες. Δείτε πώς;

Tο μέλι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό για το δέρμα, διαθέτει σημαντικές επουλωτικές και εξισορροπητικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα επιταχύνει την ανανέωση των ιστών.

Μέλι: ο θησαυρός των μελισσών, ένα φυσικό φάρμακο με χίλιες αρετές, το πιο καθαρό γλυκαντικό της φύσης που δεν χρειάζεται καμία βιομηχανική επεξεργασία. Από τις πιο αρχαίες τροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας, το μέλι εκτός από τροφή έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική αλλά και στην κοσμητολογία.

Το μέλι, το οποίο περιέχει πάνω από 180 μοναδικές ενώσεις, το παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ των λουλουδιών και σε αυτό βρίσκονται στοιχεία όπως φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή, ασκορβικό οξύ, καροτενοειδή, τα ένζυμα οξειδάση, γλυκόζη και καταλάση, οργανικά οξέα και αμινοξέα, καθώς και πρωτεΐνες. Επί της ουσίας, δηλαδή, στοιχεία που εμπεριέχονται σε πολλά προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Tο μέλι, λοιπόν, με το πολύπλοκο σύμπλεγμα δραστικών στοιχείων που περιέχει, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην περιποίηση, την ανανέωση και την ανάπλαση της επιδερμίδας, αλλά και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Πλούσιο σε υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος B. Xάρη στα θρεπτικά δραστικά συστατικά του, αποτελεί πηγή ενέργειας, αναζωογόνησης και τόνωσης του οργανισμού.

Το μέλι στην κοσμητολογία …από την αρχαιότητα …μέχρι σήμερα
Πάμπολλες φορές, αναφέρεται στην ιστορία το μέλι ως απαραίτητο, πολύτιμο συστατικό για τη φροντίδα και περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Η Κλεοπάτρα έχει μείνει στην ιστορία για την ιδιαίτερη αδυναμία στο να παίρνει το μπάνιο της σε μείγμα από μέλι και γάλα. Η γυναίκα του αυτοκράτορα Νέρωνα χρησιμοποιούσε πιστά λοσιόν από μέλι και γάλα για το πρόσωπο και το σώμα, που φαίνεται ότι της εξασφάλιζε νεανικότητα και δροσιά. Γύρω στα 1800, το μέλι άρχισε να μπαίνει στα κύρια συστατικά πολλών δημοφιλών καλλυντικών. Σήμερα, το μέλι, πέρα από τις άλλες ευεργετικές του ιδιότητες, χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά από τις εταιρίες καλλυντικών για μάσκες προσώπου, ενυδατικές και μαλακτικές κρέμες, λοσιόν για τα μαλλιά και το σώμα μετά το μπάνιο, σαμπουάν, σαπούνια και κραγιόν.

«Γλυκιές» θεραπείες ομορφιάς που αφαιρούν τις τοξίνες του χειμώνα

Scrub με πορτοκάλι και κρυσταλλωμένο μέλι

Το κρυσταλλωμένο μέλι (που διαθέτει περισσότερο από 29% γλυκόζη, όπως συχνά συμβαίνει με το μέλι των εσπεριδοειδών και ανθέων) είναι οι πιο κατάλληλες ποικιλίες για να ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία και η αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Αυτό το scrub, χάρη στο κρυσταλλωμένο μέλι ,έχει δράση απολεπιστική και συσφικτική. Ενδείκνυται για ώριμο δέρμα. Μειώνει την κατακράτηση και την κυτταρίτιδα.

Υλικά

⇒ 4 κουταλιές μέλι κρυσταλλωμένο

⇒ 4 κουταλιές ζάχαρη καστανή

⇒ 2 κουταλιές ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

Στη διάρκεια του ντους εφάρμοσε το προϊόν στο βρεγμένο δέρμα. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι λούφα, ξεκινώντας από χαμηλά (αστραγάλους), κάνε κυκλικές κινήσεις σε όλο το μήκος των ποδιών και ιδιαίτερα στις πάσχουσες περιοχές. Ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Ολοκλήρωσε τη θεραπεία ρίχνοντας άφθονο κρύο νερό για να ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς του δέρματος Ο δερματικός ιστός αναδομείται, καθώς αυξάνεται η λεμφική και φλεβική κυκλοφορία, έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα μεταβολικά κατάλοιπα

Μασάζ με μέλι
Το μασάζ με μέλι είναι μια από πιο δραστικές θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας. Κατά την διάρκεια του μασάζ οι ευεργετικές ουσίες από το μέλι απορροφούνται άμεσα από το δέρμα και οι τοξίνες παγιδεύονται απομακρύνοντας τες από το σύστημα. Ταυτόχρονα δίνει λάμψη και βελούδινη υφή στο δέρμα μας. Επίσης:

– Ξεμπλοκάρει και διεγείρει το λεμφικό σύστημα
– Βελτιώνει τη θερμική ρύθμιση του δέρματος
– Έχει θετική επίδραση σε ολόκληρο το νευρικό σύστημα
– Εργάζεται ως αντιφλεγμονώδη και ταυτόχρονα χαλαρώνει
– Βελτιώνει την κυκλοφορία

Υλικά

⇒ 2 κουταλιές μέλι

⇒ 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο κουρκουμά

Ζεσταίνεις το μέλι σε μπεν μαρί και στη συνέχεια προσθέτεις το αιθέριο έλαιο. Το αιθέριο έλαιο κουρκουμά έχει παρόμοιες ιδιότητες με το έλαιο τζίντζερ για δράση κατά της κυτταρίτιδας πραγματικά αποτελεσματική. Αυτό το έλαιο αποδεσμεύεται σταδιακά στο σώμα κατά τη διάρκεια του μασάζ και δρα ως σφουγγάρι που απορροφά τις τοξίνες.

Ενυδατική μάσκα σώματος
Κανένα body lotion δεν θα σου προσφέρει την ενυδάτωση που υπόσχεται η παρακάτω μάσκα από μέλι. Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού και δύο ελαιόλαδου. Εφάρμοσε το μείγμα σε όλο το σώμα και ειδικά στα πιο ξηρά σημεία όπως αγκώνες, γόνατα, γάμπες και φτέρνες. Αφησέ το για 20 λεπτά και ξέπλυνέ το με χλιαρό νερό.

Σβήνει σημάδια και ουλές
Το μέλι περιέχει ίχνη υπεροξειδίου του υδρογόνου. Αυτό σημαίνει πως είναι αποτελεσματικό κατά των δυσχρωμιών και των σημαδιών στο δέρμα. Αν έχεις σημάδια από σπυράκια και άλλες ατέλειες, φτιάξε μια μάσκα με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι λάδι καρύδας και κάνε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε νωπό δέρμα. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και επανάλαβε έως και δύο φορές την εβδομάδα.

Μάσκα για λαμπερό δέρμα με βιολογικό μέλι «Άξιον Εστί»

Πρόκειται για μια χειροποίητη φυσική μάσκα για τέλεια επιδερμίδα που ενυδατώνει σε βάθος, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και προσφέρει στην επιδερμίδα πολύ σημαντικές βιταμίνες και αμινοξέα.

Υλικά

Ανάμιξε 2 κουταλιές της σούπας Βιολογικό Μέλι Δάσους & Θυμάρι – Άξιον Εστί και 2 κουταλιές της σούπας γάλα.

Ανακάτεψε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και εφάρμοσέ το στο πρόσωπο σας με έναν στρογγυλό ή τετράγωνο δίσκο από βαμβάκι. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύσου με άφθονο νερό.

Στη συνέχεια μπορείς να τοποθετήσεις στο στεγνό πρόσωπο την φυτική κεραλοιφή “Άξιον Εστί“. Παρέχει ελαστικότητα, απαλότητα και βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κρέμα ημέρας. Είναι κατάλληλη για ακμή, επούλωση εγκαυμάτων, ρυτίδες και ανεπιθύμητες ραγάδες. “AXION ESTI”, www.axion-esti.gr

Πηγή: Naturanrg#102,

Εσάνς καρύδας.

Έλαιο Καρυδας -καλλυντικό-σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Αιθέριο Έλαιο Kαρύδας λεύκανση και λάμψη!

Λάδι κουρκουμά η κουρκουμέλαιο. Το θεραπευτικό!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr