7 υγιεινά πρωτεϊνούχα πρωινά που θα σου φτιάξουν τους μυς σου!

7 υγιεινά πρωτεϊνούχα πρωινά που θα σου φτιάξουν τους μυς σου!

Τρώγοντας το σωστό πρωινό βοηθάς το σώμα σου να αντιμετωπίζει καλύτερα τη μέρα και να βγάζει μία κουραστική προπόνηση εις πέρας.

Κι αν αυτός είναι ο στόχος σου, η πρωτεΐνη είναι αδιαπραγμάτευτη διότι παρέχει την ενέργεια που χρειάζεσαι, κρατώντας σε σε εγρήγορση και επικεντρωμένο στην προσπάθειά σου. Επιπλέον, νιώθεις πλήρης και χορτασμένος χωρίς να έχεις την ανάγκη να φας κάτι πάλι πολύ σύντομα. Να θυμάσαι πάντα το τι θα φας το πρωί καθορίζει τα επίπεδα της ενέργειας που θα έχεις μέσα στην ημέρα. Επίσης, ένα πρωτεϊνούχο πρωινό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου και βοηθάει στην γρήγορη ανάπτυξη των μυών.

Εάν προπονείσαι το πρωί αυτές οι 7 εναλλακτικές ιδέες για ένα υγιεινό πρωτεϊνούχο πρωινό θα σου φτιάξουν τους μυς σου και τη μέρα σου!

1 Γιαούρτι με σπόρους chia!
Όταν οι σπόροι Chia βυθίζονται σε νερό φουσκώνουν – κάπως έτσι συμβαίνει και στο στομάχι σου κάτι που σε βοηθά να παραμείνεις χορτάτος μέχρι το μεσημέρι. Άσε που είναι ένα από τα καλύτερα super food. Οπότε ρίξε φέτες μπανάνας για κάλιο και κάποια φρούτα για αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και θα επιβαρυνθείς με 200 θερμίδες και 16 γραμμάρια πρωτεΐνης.

2 Απλή ομελέτα με μανιτάρια!
Αυτό το πρωινό θα σου προσφέρει 232 θερμίδες και 22 γραμμάρια πρωτεΐνης. Άσε που θα σε κρατήσει χορτάτο και θα ενισχύσει και το ανοσοποιητικό σου!

3 Smoothie πρωτεΐνης με κανέλα!
Θα σου δώσει 238 θερμίδες και 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ρίξε 1 μπανάνα, 1 κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης βανίλια, ¼ φλιτζάνι γιαούρτι, ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου και παγάκια και στην υγειά σου. Η κανέλα ενισχύει και τον μεταβολισμό!

4 Σάντουιτς με ψωμί ολικής, αυγό βραστό και ρόκα!
Είναι απλό, είναι on the go και σου είναι απολύτως απαραίτητο μετά την πρωινή σου προπόνηση αφού παρέχει το σώμα σου 260 θερμίδες και 17 γραμμάρια πρωτεΐνης.

5 Γιαούρτι 2% με βρόμη και κακάο!
Σοκολατένιο πρωινό, το οποίο περιέχει 191 θερμίδες και 18 γραμμάρια πρωτεΐνης. Άσε που κάνει και σούπερ αποκατάσταση!

6 Τοστ με αβγό (ποσέ ή τηγανιτό) και λαχανίδα!
Επειδή μερικές φορές ένα τοστ με αβοκάντο ή με μπανάνα μπορεί να μην είναι η γεύση σου αυτό το τόσο απλό τοστ θα σου δώσει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης για μόλις 287 θερμίδες. Δεν το λες κι άσχημο.

7 Smoothie με maca σκόνη!
Ρίξε στο μπλέντερ σου 2 παγωμένες μπανάνες, 2 βερίκοκα, 1 κουταλιά λιναρόσπορο, 1 κουταλιά φαγόπυρο, 1 κουταλιά γλυκαντικό της επιλογής σου (μέλι) και 1 κουταλιά μάκα σκόνη. Η σκόνη maca είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής για αθλητές. Περιέχει περισσότερους από 50% υδατάνθρακες και σου παρέχει φουλ ενέργεια. Επίσης περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για σένα που γυμνάζεσαι.
ΠΗΓΗ

Chia Seeds H νέα super τροφή

Maca Powder Μάκα. Βιολογική ρίζα

Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης

Κανέλα Κεϋλάνης Σκόνη.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr