Χειροποίητη μάσκα με μήλο

Χειροποίητη μάσκα με μήλο

Τι πιο φυσικό και αρωματικό από μια μάσκα περιποίησης προσώπου με μήλο, ιδανική για κανονικές επιδερμίδες; Το μήλο είναι ένα φρούτο που είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και προσφέρει θρέψει στην επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του νερού στα κύτταρα. Αυτό το καθιστά ένα θρεπτικό συστατικό που θα δώσει λάμψη στο πρόσωπο. Το γάλα κάνει πιο απαλή την επιδερμίδα, ενώ τα έλαια είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε κάποιο από τα προτεινόμενα έλαια και να τα αντικαταστήσετε με άλλα της αρεσκείας σας (όπως ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας). Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή κουταλιά μέλι για επιπλέον θρέψη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1 μήλο (καλά πλυμένο με τη φλούδα) αλεσμένο σε πολτό
1 κουτάλι σούπας αλεύρι
1 ποτήρι πλήρες γάλα
½ κουτάλι του γλυκού αμυγδαλέλαιο
½ κουτάλι του γλυκού σησαμέλαιο
(Προσθέτετε σταδιακά τα υλικά ώστε η μάσκα να μην βγει πολύ υδαρής)
Χειροποίητη μάσκα με μήλο 1

Η παρασκευή είναι πολύ απλή. Βράζουμε τον πολτό μήλου μαζί με το γάλα (μέχρι να πάρει βράση και για λίγα δευτερόλεπτα). Απομακρύνουμε το μείγμα από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα έλαια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σαν πάστα. Η μάσκα χρησιμοποιείται χλιαρή σε καθαρό δέρμα.

Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλένουμε με μπόλικο χλιαρό νερό. Συνεχίζουμε με την τόνωση και ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Η μάσκα έχει υπέροχο άρωμα και θα την απολαύσετε σίγουρα.

Καλή επιτυχία!

(Η παραπάνω συνταγή προτείνεται για κανονικές επιδερμίδες. Προσοχή σε τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχετε στα παραπάνω υλικά)

everywoman.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr