Μαλλιά. Ένα λάδι μα ποιό λάδι;

Μαλλιά. Ένα λάδι μα ποιό λάδι;

Αντωνία Θωμοπούλου

ΜΑΛΛΙΑ

Σε πείσμα όσων πίστευαν ότι είναι μια ακόμη τάση που γρήγορα θα δώσει τη θέση της σε κάποια νέα, τα λάδια για τα μαλλιά ήρθαν για να μείνουν. Δεν χωρά αμφιβολία πως είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ανακτήσει η τρίχα στιλπνότητα και λάμψη. Τα λάδια όμως προσφέρουν πολλά περισσότερα. Αρκεί να μάθουμε να επιλέγουμε το κατάλληλο.

Έλαιο αμυγδάλου ( almond oil). Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως και βιταμίνες Ε, D, B1, B2, Β6 και Α εξασφαλίζει εντατική θρέψη για υγιή, γερά μαλλιά. Ιδιαίτερα, τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Ε στη σύνθεσή του προσδίδουν πλούσιες μαλακτικές ιδιότητες. Το επιλέγουμε όταν θέλουμε να επαναφέρουμε τη λάμψη στα θαμπά, άτονα μαλλιά και να τονώσουμε την ταλαιπωρημένη τρίχα.

Έλαιο αργκάν ( argan oil). Ο σταρ των ελαίων ή αλλιώς ο «υγρός χρυσός», όπως τον αποκαλούν για τις πολλαπλές και ευεργετικές ιδιότητές του. Είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, ω6, ω3 και α-λινολενικό οξύ . Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Ε σε δεκαπλάσια ποσότητα από το ελαιόλαδο. Για όλα λοιπόν τα παραπάνω, αποτελεί την πρώτη επιλογή όταν το ζητούμενο είναι απαλότητα και λείανση στα ξηρά, ατίθασα μαλλιά που έχουν την τάση να φριζάρουν.

Λάδι καρύδας ( coconut oil). Ενυδάτωση σε βάθος, θρέψη και προστασία χωρίς να ξεχνάμε και το υπέροχο άρωμά του. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών για κάθε τύπο μαλλιών. Προληπτική, καταρχήν, δράση κατά της τριχόπτωσης, αναπληρώνει τις απώλειες πρωτεϊνών στα ταλαιπωρημένα μαλλιά, διατηρεί τα αποθέματα υγρασίας στα φυσιολογικά επίπεδα, λειαίνει την τραχιά υφή στα πολύ ξηρά μαλλιά και καταπολεμά την πιτυρίδα.

Έλαιο μακαντάμια ( macadamia oil). Βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, C ,Ε , πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα και πολύτιμα μέταλλα- μαγνήσιο και σίδηρος- προσδίδουν πλούσιες ενυδατικές, θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ενώ, ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ , το παλμιτελαϊκό οξύ Ω-7, που δεν βρίσκουμε σε κανένα άλλο φυτικό λάδι , ενισχύει ακόμη περισσότερο την αντιοξειδωτική του δράση. Για όλα αυτά οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι ίσως το καλύτερο έλαιο για τα πολύ ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά.

Λάδι αβοκάντο ( avocado oil). Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες , αμινοξέα , βιταμίνες A, D και Ε ενυδατώνει και τονώνει αποτελεσματικά την αδύναμη τρίχα. Αν το συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα έλαια θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για ένα αρκετά παχύρρευστο έλαιο. Γι αυτό και συστήνεται ιδιαίτερα για τα μαλλιά με χονδρή τρίχα.

Έλαιο borage (borage oil). Προέρχεται από τους σπόρους του φυτού βόραγο ( borago officinalis) που αρχικά βρίσκουμε στη Συρία αλλά πλέον ευδοκιμεί στις περισσότερες μεσογειακές χώρες, στη βόρεια Αφρική και τη Νότια Αμερική. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πηγές γ-λινολενικού οξέος ( GLA) , λιπαρό οξύ της οικογένειας των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, τα οποία ξεχωρίζουν για τις τονωτικές τους ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που συστήνεται στα αδύναμα μαλλιά με τάση για τριχόπτωση.

Έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού ( grape seed oil). Την ειδοποιό διαφορά του την εντοπίζουμε στην πλούσια περιεκτικότητα σε λινολεϊκό οξύ, το οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός, αν και έχει μεγάλη ανάγκη, αδυνατεί να βιοσυνθέσει. Όταν λοιπόν τα αποθέματα δεν είναι επαρκή- μοναδική πηγή λινολεϊκού οξέος η διατροφή πλούσια σε λιπαρά γαλακτοκομικά- παρατηρείται τριχόπτωση και ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Όπως όλα τα φυτικά έλαια απαλύνει και λειαίνει τα ξηρά μαλλιά.. Στα συν του ελαίου από κουκούτσι σταφυλιού, «χρεώνεται» και η ιδιαίτερα λεπτόρρευστη υφή του που προσφέρει πλούσια μαλακτική δράση χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.

www.skingurus.gr

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Εσάνς καρύδας.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Αμυγδαλέλαιο των 100ml απο τα μυστικά ομορφιάς.

Έλαιο αργκάν 50ml

Έλαιο αργκάν 100ml.

Μακαντάμια το λάδι των σαράντα και κάτι…

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Σταφυλοκουκουτσέλαιο απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr