Ρυθμίστε το θυρεοειδή σας με φυσικό τρόπο

Ρυθμίστε το θυρεοειδή σας με φυσικό τρόπο

Η θυρεοειδίτιδα ή νόσος του Hashimoto είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα όπου το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αναγνωρίζει τα κύτταρα του θυρεοειδή αδένα ως δικά του, τους επιτίθεται και σταδιακά τα καταστρέφει, οδηγώντας τελικά σε υπο-θυρεοειδισμό. Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto δεν αποτελεί μόνο μια ορμονική νόσο. Είναι ένα επικίνδυνο αυτοάνοσο νόσημα. Στην προκειμένη περίπτωση τα αντισώματα του θυρεοειδούς «μπλοκάρουν» τους υποδοχής παραγωγής θυρεοειδικών ορμονών και δημιουργούν την παθολογική κατάσταση της θυρεοειδίτιδας του Hashimoto.

Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto συνήθως εκδηλώνεται με νευροψυχιατρικά συμπτώματα όπως διαταραχές βάρους, πονοκεφάλους, διαταραχές μνήμης και επικοινωνίας, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη και επιθετικότητα εναλλασσόμενη με αδράνεια. Τα συμπτώματα αυτά με τον καιρό και χωρίς αγωγή αυξάνονται και μπορούν να οξυνθούν με τέτοια ένταση που ο ασθενής να έρχεται σε αδιέξοδο. Αρκετές φορές η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto συνοδεύεται και από φλεγμονές που προέρχονται από άλλες λοιμώξεις ή παθήσεις. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, περιπλέκεται περισσότερο η συμπτωματολογία, πάντα με κορύφωση τα νευροψυχιατρικά σημεία. Όσο υπολειτουργεί ο θυρεοειδής τόσο καταστρέφεται η εγκεφαλική λειτουργία. Τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά της θυρεοειδίτιδας του Hashimoto, στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί και πλέον μάλλον δεν είναι δυνατόν με την ταχύτητα που εξαπλώνεται το νόσημα, να υπολογιστούν ακριβώς.

Πολλές φυσικές ουσίες και κυρίως τα αμινοξέα έχουν φανεί χρήσιμα στην βελτίωση των ορμονικών δυσλειτουργιών.

Πολύ χρήσιμος συνδυασμός αμινοξέων σε αυτοάνοσα νοσήματα (όπως η θυρεοειδίτιδα Hashimoto) όπου υπάρχει διαταραχή των ορμονικών και νευρολογικών λειτουργιών είναι ο παρακάτω:

– L-Τρυπτοφάνη, πρόδρομος των νευροδιαβιβαστών της σεροτονίνης, της μελατονίνης, του κυνουρενικού οξέως, της βιταμίνης Β3 (Νιασίνη), και αναπνευστικών ενζύμων του κυττάρου.

– L-Τυροσίνη, επίσης πρόδρομος στην σύνθεση των κατεχολαμινών, της επινεφρίνης, της νοροεπινεφρίνης και της ντοπαμίνης, αλλά και των ορμονών του θυρεοειδούς, της θυροξίνης, της τριιωδοθυρονίνης και της χρωστικής μελανίνης.

– L-Φαινυλαλανίνη, η οποία μετατρέπεται σε L-Τυροσίνη που με την σειρά της είναι πρόδρομος στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών ντοπαμίνης και νορεπινεφρίνης, αλλά και των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα.

Επιπλέον, οι βιταμίνες Β1, Β2, Β6 και το Φολικό οξύ αποτελούν δομικά και λειτουργικά απαραίτητα στοιχεία του νευρικού συστήματος και ενισχύουν θετικά την αντοχή και τη λειτουργία του. Λαμβάνουν μέρος ως συνένζυμα σε μια σειρά από σπουδαίες ενζυματικές αντιδράσεις απαραίτητες για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, του καρδιαγγειακού και στις διαδικασίες μεταβολισμού των κυττάρων. Είναι ουσίες που πρέπει να προσλαμβάνουμε εξωγενώς, γιατί ο σύγχρονος τρόπος διατροφής έχει μειώσει σημαντικά την περιεκτικότητά τους στα τρόφιμα.

Ο παραπάνω συνδυασμός των φυσικών ουσιών και των βιταμινών ενεργοποιεί συνένζυμα που βελτιώνουν λειτουργίες σε αυτοάνοσες καταστάσεις, συμβάλλοντας στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του ορμονικού και νευρικού συστήματος. Βοηθά την λειτουργία των μιτοχονδρίων, αυξάνοντας την κυτταρική ενέργεια (ATP) και συντελεί στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού stress. Επίσης, προάγει την παραγωγή ενζύμων που αποτρέπουν τους πόνους και επηρεάζει θετικά την ψυχική διάθεση. Βοηθά σε συνυπάρχουσα μελαγχολία, κατάθλιψη, αϋπνία και βελτιώνει την λειτουργία της μνήμης. Μπορεί επίσης να χορηγηθεί βοηθητικά σε σοβαρές νοητικές διαταραχές, όπως σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή.

Γενικά, ένας τέτοιος στοχευμένος συνδυασμός ρυθμίζει τους νευροδιαβιβαστές και βελτιώνει την λειτουργία των συνάψεων του ορμονικού συστήματος και της εγκεφαλικής λειτουργίας.

www.holisticlife.gr

8 BILLION ACIDOPHILUS & BIFIDUS.Καθαρό στομάχι, έντερο, βελτιωμένη εντερική χλωρίδα.

Rosehip Powder (σκόνη άγριας τριανταφυλλιάς)

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Διαβάστε ακόμα