Αδυνάτισμα “χωρίς δίαιτα”

Αδυνάτισμα “χωρίς δίαιτα”

Αν ανήκετε σε αυτούς που υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν δίαιτα γιατί δεν μπορούν να τηρήσουν «κατά γράμμα» ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, τότε σας έχουμε καλά νέα!

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν ότι το μυστικό για την αποτελεσματικότερη απώλεια και διατήρηση του σωματικού βάρους είναι να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, με ιδιαίτερη έμφαση στη διατροφή μας. Συστήνεται, λοιπόν, να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το φαγητό, αναγνωρίζοντας τις διατροφικές συνήθειες (συμπεριφορές) που σε βάθος χρόνου μας “έφεραν” παραπανίσια κιλά και κάνοντας αντίστοιχες μικρές – ή μεγαλύτερες- αλλαγές στην καθημερινότητά μας! Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες από αυτές!

Συγγραφείς: Ιωάννα Παπαδοπούλου

Οργανώστε τις αγορές σας!
Ίσως να μην το έχετε σκεφτεί, αλλά μια απλή λίστα αγορών θα μπορούσε όχι μόνο να σας σώσει από τις περιττές βόλτες στο σούπερ-μάρκετ, αλλά και να γίνει σύμμαχος στην προσπάθειά σας να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων τα κύρια και τα ενδιάμεσα γεύματα των επόμενων ημερών, εξετάστε με προσοχή τι λείπει από την κουζίνα σας και δημιουργήστε μια λίστα με τρόφιμα συμμάχους της υγιεινής διατροφής, όπως για παράδειγμα το κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, τα προϊόντα ολικής άλεσης κ.ά.. Και, φυσικά, το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα: μείνετε πιστοί στη λίστα σας κατά τη διάρκεια των αγορών σας!

Προσοχή στα ενδιάμεσα γεύματα!
Μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε, όμως σε πολλές περιπτώσεις, ο λόγος που καταναλώνουμε περιττές θερμίδες μέσα στη μέρα μας είναι το άσκοπο, συνεχές τσιμπολόγημα και οι κακές επιλογές σε σνακς. Αν, λοιπόν, ψάχνετε για θρεπτικές επιλογές για σνακς με χαμηλές θερμίδες, πάρτε μερικές ιδέες:
þ1 μικρή αραβική πίτα με 1 φέτα κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, λαχανικά επιλογής και μουστάρδα
þ2 κριτσίνια ολικής άλεσης με 1 αυγό βραστό και 30 γρ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
þ2 ρυζογκοφρέτες με 1 φέτα κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών και 1 φέτα βραστή γαλοπούλα

Μικρές αντικαταστάσεις που σας «κερδίζουν» θερμίδες!
Δε χρειάζεται να στερηθείτε τη γεύση αν προσπαθείτε να ελέγξετε τις θερμίδες σας. Μια εύκολη λύση είναι να αντικαταστήσετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα με τις αντίστοιχες light εκδοχές τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή light γαλακτοκομικά προϊόντα, π.χ. το κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, το οποίο ενώ είναι γευστικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, είναι φτωχό σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.

Μη βιάζεστε!
Πόσες φορές σας έχει τύχει να καταναλώσετε το γεύμα σας τόσο γρήγορα που στο τέλος να μην έχετε καν αντιληφθεί ότι το φάγατε; Για να πετύχετε το πολυπόθητο αίσθημα κορεσμού αλλά και να βοηθήσετε τη διαδικασία της πέψης, φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο στην «ιεροτελεστία» του γεύματος: κόψτε τη μερίδα σας σε μικρές μπουκιές, μασήστε αργά, θέτοντας ως ελάχιστο στόχο για τη διάρκεια ενός κύριου γεύματος τα 20-30 λεπτά.

Και για το τέλος… σηκωθείτε από τον καναπέ!
Δε θα μπορούσαμε να κλείσουμε ένα τέτοιο άρθρο χωρίς να αναφερθούμε στη σημασία της σωματικής δραστηριότητας τόσο για τον έλεγχο του σωματικού μας βάρους όσο και για την υγεία μας σε γενικότερα πλαίσια. Αν η εργασία σας είναι καθιστική και η ιδέα του γυμναστηρίου δε σας ενθουσιάζει, μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως έντονο περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι κ.ά, που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε όχι μόνο τη φυσική σας κατάσταση αλλά και τη διάθεσή σας!

Ξεκινήστε, λοιπόν, από σήμερα, υιοθετώντας μικρές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας και σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα στην πράξη!
www.nutrimed.gr

Φυσικές λύσεις για το αδυνάτισμα απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr