Σύσφιξη δέρματος με φυσικές θεραπείες

Σύσφιξη δέρματος με φυσικές θεραπείες

Τα τελευταία χρόνια, η σύσφιξη δέρματος με φυσικές θεραπείες έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως εκτός από οικονομική επιλογή, οι κρέμες παρασκευάζονται από αγνά υλικά απαλλαγμένα από σκληρές χημικές ουσίες.

Η χαλάρωση της επιδερμίδας αποτελεί έναν από τους κύριους εχθρούς του δέρματος και επέρχεται, όχι μόνο ως συνέπεια της φυσιολογικής γήρανσης, αλλά μπορεί να προκληθεί και από την επιβλαβή δράση εξωγενών παραγόντων όπως οι περιβαλλοντικοί ρύποι, υπεριώδης ακτινοβολίες κ.α.

Ως εκ τούτου, η πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της χαλάρωσης, όχι μόνο θα συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας του δερματικού ιστού, αλλά θα ενισχύσει και την αυτοπεποίθηση μας.

Εφαρμόστε τις παρακάτω φυσικές θεραπείες για να αποκτήσετε σφιχτό, λαμπερό και υγιές δέρμα.

Αργανέλαιο
Το αργανέλαιο είναι ευρέως γνωστό για τις ισχυρές αντιγηραντικές του ιδιότητες. Σύμφωνα με μελέτες, η τακτική χρήση του μπορεί να βελτιώσει αισθητά την ελαστικότητα του δέρματος.

 

Θα χρειαστείτε

Λίγες σταγόνες αργανέλαιο
Τρόπος εφαρμογής: Προσθέστε λίγες σταγόνες αργανέλαιο στην λοσιόν σώματος και κάνετε ελαφρύ μασάζ. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε μόνο τις σταγόνες αργανελαίου για το μασάζ. Δεν ξεπλένετε, αλλά αφήνετε να απορροφήσει η επιδερμίδα.

Συχνότητα: Επαναλάβετε τη διαδικασία 1 φορά την ημέρα.

Σύσφιξη δέρματος με κόκκους καφέ
Η καφεΐνη που υπάρχει στον καφέ έχει την ικανότητα να βελτιώνει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα και να εξαλείφει το συσσωρευμένο λίπος (κυτταρίτιδα), αφήνοντας το ομοιόμορφο και απαλό. Επιπροσθέτως, περιέχει αντιοξειδωτικά που επιβραδύνουν την διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Ενώ η χονδροειδής δομή του, συμβάλλει στη σύσφιξη και απολέπιση της επιδερμίδας.

Θα χρειαστείτε

1/4 φλιτζάνι αλεσμένο καφέ
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2-3 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
Τρόπος εφαρμογής: Φροντίστε ώστε το λάδι καρύδας να είναι σε ρευστή μορφή και σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια, αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα και κάνετε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Συχνότητα: Επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα.

Άλατα Epsom
Τα άλατα epsom, εκτός από τις χαλαρωτικές επιδράσεις, μπορούν να τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να εξαλείψουν τους παράγοντες που προκαλούν χαλάρωση της επιδερμίδας.

Θα χρειαστείτε

1-2 φλιτζάνι άλατα Epsom
Τρόπος εφαρμογής: Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και προσθέστε τα άλατα Epsom. Βυθίστε το κορμί σας στο νερό για 15 με 20 λεπτά.

Συχνότητα: Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Λάδι μουστάρδας ή σιναπέλαιο
Το έλαιο μουστάρδας περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνη Ε, μια ουσία που έχει την ικανότητα να προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν την εμφάνιση σημείων γήρανσης, συμπεριλαμβανομένου των ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Παράλληλα, πολύτιμη φαίνεται να είναι και η συμβολή της τόσο στην σύσφιξη της επιδερμίδας, όσο και στην αποκατάσταση της χαμένης λάμψης.

Προσοχή! Υπάρχουν αναφορές ότι το έλαιο μουστάρδας μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα. Ως εκ τούτου, πριν το εφαρμόσετε στην επιδερμίδα,δοκιμάστε μια μικρή ποσότητα σε μικρή επιφάνεια του δέρματος.

Θα χρειαστείτε

1/2 φλιτζάνι λάδι μουστάρδας
Τρόπος εφαρμογής: Αρχικά, θα πρέπει να θερμάνετε το λάδι μέχρι να γίνει χλιαρό. Έπειτα, εφαρμόζετε σε στεγνό δέρμα και πραγματοποιείται ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις για περίπου 5 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαπούνι.

Συχνότητα: 2-3 φορές την εβδομάδα.

Παπάγια
Η παπάγια περιέχει στην σύνθεσή της, πολύτιμα ένζυμα συμπεριλαμβανομένης της παπαΐνης που δαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στη σύσφιξη δέρματος. Ταυτόχρονα, τα υψηλά ποσοστά βιταμίνης Α, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, συμβάλλουν τόσο στην διατήρηση της ελαστικότητας, όσο στην αύξηση και συντήρηση των επιπέδων κολλαγόνου.

Θα χρειαστείτε

2-3 φέτες ώριμης παπάγιας
1-2 κουταλιές ρυζάλευρο
Τρόπος εφαρμογής: Κόψτε την παπάγια σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σε ένα μπλέντερ μαζί με το ρυζάλευρο. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει πάστα. Τέλος, εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα και τρίψτε με κυκλικές κινήσεις προς τα επάνω για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Συχνότητα: Επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα.

Βιταμίνες που επιταχύνουν τη σύσφιξη δέρματος
Εκτός από τις αποτελεσματικές θεραπείες που αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε φτιάξετε και δικές σας μάσκες, χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό των φυτοθρεπτικών συστατικών της επιλογής σας. Βέβαια, είναι σημαντικό να επιλέξετε υλικά που περιέχουν βιταμίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη σύσφιξη δέρματος. Οι βιταμίνες αυτές περιλαμβάνουν:

Βιταμίνη Α: Ένας από του βασικούς ρόλους της βιταμίνης Α είναι να βοηθά στη σύσφιξη δέρματος.

Τροφές που αποτελούν καλές πηγές βιταμίνης Α είναι:

Καρότο
Αυγό
Γάλα
Μοσχάρι
Μάνγκο
Γλυκοπατάτα
Πεπόνι
Γλυκιά κόκκινη πιπεριά
Βιταμίνη C: Δύο ουσίες που έχουν καθοριστικό ρόλο στη σύσφιξη δέρματος είναι η ελαστίνη και το κολλαγόνο, καθώς η απώλεια τους έχει ως συνέπεια την χαλάρωση της επιδερμίδας. Η βιταμίνη C, είναι ένα μικροθρεπτικό συστατικό που εμπλέκεται άμεσα στην σύνθεση κολλαγόνου.

Τροφές που αποτελούν καλές πηγές βιταμίνης C είναι:

Κόκκινες πιπεριές
Θυμάρι
Μαϊντανός
Μπρόκολο
Φράουλες
Ακτινίδιο
Κουνουπίδι
Και φυσικά τα εσπεριδοειδή (π.χ. λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ κ.α.)
Βιταμίνη D: Μελέτες υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη D έχει την ικανότητα να προστατεύει το δέρμα από την επιβλαβή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας που οδηγεί σε χαλάρωση της επιδερμίδας και στην εμφάνιση σημείων πρόωρης γήρανσης. Επιπροσθέτως, προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος και διεγείρει την έκφραση ενός αντιμικροβιακού πεπτιδίου του δέρματος, το οποίο έχει κύριο σκοπό την πρόληψη των λοιμώξεων.

Τροφές που αποτελούν καλές πηγές βιταμίνης D είναι:

Αγελαδινό γάλα
Χυμός πορτοκαλιού
Βρώμη
Μαργαρίνη
Αυγό
Βιταμίνη Ε: Αν και όλες οι βιταμίνες διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η βιταμίνη Ε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο βασιλιάς των αντιοξειδωτικών. Τα ποσοστά αντιοξειδωτικών που περιέχονται στην σύνθεση της, είναι υψηλότερα από κάθε άλλη βιταμίνη. Έτσι, η εφαρμογή και η κατανάλωση της, επιβραδύνουν την πρόωρη γήρανση και βοηθού στη σύσφιξη δέρματος.

Τροφές που αποτελούν καλές πηγές βιταμίνης E είναι:

‘Έλαιο σόγιας
Αραβοσιτέλαιο
Δημητριακά
Λιναρόσπορος
Καρύδια
Η διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων των βιταμινών που αναφέραμε θα βοηθήσει στη διατήρηση ενός σφιχτού, λαμπερού και πάνω από όλα υγιούς δέρματος. Μπορείτε να τις καταναλώσετε μέσω των τροφών ή να τις χρησιμοποιήσετε ως συστατικό φυσικής θεραπείας.

www.votanonkipos.gr

Άλατα Epsom. Αποτοξίνωση υγεία και ομορφιά

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

Λάδι πράσινου τσαγιού. Δέρμα, κυτταρίτιδα μαλλιά!

Έλαιο αργκάν 50ml

Έλαιο αργκάν 100ml.

Έλαιο Μουστάρδας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr