Έλαιο αβοκάντο: Ποια τα μοναδικά του οφέλη για το δέρμα

Έλαιο αβοκάντο: Ποια τα μοναδικά του οφέλη για το δέρμα

Όπως μαρτυρά το όνομά του, το έλαιο αβοκάντο παράγεται από την επεξεργασία του ομώνυμου φρούτου. Το αβοκάντο γενικότερα έχει εξαιρετικές φυσικές ιδιότητες για την υγεία ανθρώπου.

Το έλαιό του, πιο συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προϊόν φροντίδας του δέρματος, για ειδικές θεραπείες του τριχωτού της κεφαλής, για ιατρικούς σκοπούς, καθώς και για πιο υγιεινό μαγείρεμα.

Τα οφέλη του ελαίου από αβοκάντο για την επιδερμίδα

Πρωτεΐνες και καλά λιπαρά: Το έλαιο από αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι πολύ ισχυρά συστατικά για την υγεία του δέρματος. Το λάδι από αβοκάντο περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα, τα ίδια λιπαρά οξέα που έχει και το ιχθυέλαιο. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως μια ευεργετική λοσιόν, αλλά επίσης ως ένα υγιεινό μαγειρικό λάδι!

Στερολίνες: Το έλαιο από αβοκάντο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται στερολίνη (sterolin), η οποία, όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες, συμβάλλει για μια πιο μαλακή επιδερμίδα και μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης των κηλίδων γήρατος (μικρά καφέ “μπαλώματα” στο δέρμα).

Αντιοξειδωτικά: Το λάδι από αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων που έχει η μακρόχρονη έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το λάδι από αβοκάντο, όπως οι βιταμίνες Α, D και Ε, κάνουν το δέρμα πιο ελαστικό και μειώνουν την ξηρότητα την όψη της γηρασμένης/ταλαιπωρημένης επιδερμίδας, την οποία προκαλεί σταδιακά ο ήλιος.

Λεκιθίνη και κάλιο: Το λάδι από αβοκάντο περιέχει μεγάλη ποσότητα λεκιθίνης και καλίου, συστατικά τα οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη τόσο για την υγεία του δέρματος, όσο και των μαλλιών.

www.iatropedia.gr

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr