Φυσικές θεραπείες για να γιατρέψεις τα ταλαιπωρημένα χέρια και νύχια

Φυσικές θεραπείες για να γιατρέψεις τα ταλαιπωρημένα χέρια και νύχια

Έχεις ταλαιπωρημένα χέρια και νύχια και θέλεις γίνουν ξανά απαλά και υγιή; Σου έχω τις πιο εύκολες φυσικές θεραπείες που θα σου λύσουν τα χέρια.

Ταλαιπωρημένα χέρια και νύχια

Από τη συνεχή χρήση και τις πολλές δουλειές, τα χέρια μας σκάνε και ερεθίζονται. Τα νύχια είναι φαινομενικά πιο ανθεκτικά, όμως, καθώς αποτελούνται κυρίως από κερατίνη, όπως τα μαλλιά, κιτρινίζουν, μαλακώνουν και σπάνε. Η εικόνα τους καθρεφτίζει τις δυσμενείς επιδράσεις του περιβάλλοντος ή την έλλειψη ορισμένων βιταμινών.
Κι όμως, υπάρχουν τρόποι για να έχετε φροντισμένα χέρια. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα έχετε πάντα άψογο μανικιούρ.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

Θεραπεία με μαγιά μπύρας
Τα νύχια αποτελούνται κυρίως από κερατίνη. Τα θαμπά και εύθραυστα νύχια συνδυάζονται, πολύ συχνά, με την κακή κατάσταση των μαλλιών, το θαμπό και ξηρό δέρμα, κ.λπ.. Αν θέλετε να δυναμώσουν, να χρησιμοποιείτε μαγιά μπύρας σε σκόνη στο φαγητό σας (υπάρχει και σε μορφή χαπιών).

Μέλι για απαλά χέρια
Αν τα χέρια σας έχουν σκάσει από το κρύο ή το νερό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι ένα επανορθωτικό και ενυδατικό κατάπλασμα. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό μέλι. Απλώστε το μείγμα στα χέρια σας, αφήστε το να δράσει είκοσι λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ενυδατικό λουτρό με άργιλο
Σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο ή χλιαρό νερό ρίξτε τέσσερις κουταλιές της σούπας λευκό άργιλο (καολίνη) και ένα κουταλάκι του γλυκού σιταρέλαιο. Προσθέστε δύο κουταλιές του καφέ αιθέριο έλαιο λεβάντας και αντίστοιχη ποσότητα έλαιο φοινικόροδου, διαλυμένο μέσα σε λίγο γάλα. Ανακατέψτε καλά και μουλιάστε τα χέρια σας για 15-20 λεπτά.

Λευκός άργιλος-καολίνη απο τα μυστικά ομορφιάς

Χαλαρωτικό λουτρό
Τα χέρια, όπως και τα πόδια, συχνά ταλαιπωρούνται λόγω κακής κυκλοφορίας του αίματος : πρήζονται και πονάνε, ιδιαίτερα όταν κουράζονται ή όταν εκτίθενται υπερβολικά στον ήλιο. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προηγούμενη συνταγή. Αν θέλετε απλώς να μαλακώσει το δέρμα σας και να προετοιμάσετε τα νύχια σας πριν τα περιποιηθείτε, μουλιάστε τα χέρια σας για δέκα λεπτά σε χλιαρό νερό, μία κουταλιά της σούπας σόδα και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Μανικιούρ με λεμόνι
Για να δυναμώστε τα νύχια σας, να τα μουλιάζετε καθημερινά μέσα σε χυμό λεμονιού για 10 περίπου λεπτά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι για ένα κανονικό μανικιούρ, τρίβοντας απαλά με τη φλούδα του τα νύχια σας, τα οποία θα γίνουν πιο λευκά.

Ελαιόλαδο για τα νύχια
Τα νύχια σας είναι ξηρά και σπάνε; Κάνετε καθημερινά μασάζ με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και αντίστοιχη ποσότητα χυμό λεμονιού, επιμένοντας στα πετσάκια και τη βάση των νυχιών. Το καλύτερο είναι να το κάνετε κάθε βράδυ και στη συνέχεια να φοράτε γάντια, ώστε το μείγμα να δράσει καλύτερα στη διάρκεια της νύχτας.

Όλες οι «θεραπείες» που σας προτείνουμε είναι φυσικές. Δοκιμάστε τες και σε σύντομο διάστημα θα έχετε άψογα χέρια.

Σιτέλαιο: Για λεύκη, δερματίτιδα, λάμψη, αντιγήρανση, θεραπεία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr