Πώς να φρεσκάρετε μόνες σας τις αφέλειες

Πώς να φρεσκάρετε μόνες σας τις αφέλειες

Οι καλύτερες συμβουλές για όταν η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι αδύνατη.

Εάν περάσατε από τον καθρέφτη του μπάνιου, αλλά δεν μπορέσατε να δείτε καλά το είδωλό σας γιατί οι αφέλειές σας εμπόδισαν την όρασή σας, τότε είναι ώρα για ένα τριμάρισμα. Ενώ η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, στην έσχατη περίπτωση που δεν έχετε τη δυνατότητα ή δεν προλαβαίνετε να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση μόνη σας. Ο hairstylist Nathaniel Hawkins και ο Erickson Arrunategui μιλώντας στο αμερικάνικο Harper’s Bazaar έδωσαν τις συμβουλές τους για το πώς να κόψετε μόνη σας αφέλειες στο σπίτι:

Το κατάλληλο ψαλίδι
“Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό ψαλίδι για τα μαλλιά: Έχει πιο μυτερή άκρη”, λέει ο Hawkins. Αν δεν έχετε τέτοιο ψαλίδι και δεν προλαβαίνετε να παραγγείλετε από το Amazon, ο Arrunategui προτείνει να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι για ύφασμα, που τυπικά είναι πιο αιχμηρό.

Έλαιο δεντρολίβανου αντιμικροβιακό. Αύξηση τριχοφυΐας.

Στεγνώστε πρώτα τα μαλλιά
“Τα βρεγμένα μαλλιά τείνουν να δείχνουν πιο μακριά από τα στεγνά, οπότε είναι εύκολο να κοπούν πιο κοντά. Μόλις στεγνώσετε τις αφέλειες, θα μπορείτε να δείτε ακριβώς την πυκνότητα και το μήκος τους”, λέει ο Hawkins.

Μη βιαστείτε
“Ξεκινήστε με μικρά τμήματα, ώστε τυχόν λάθη να μην φαίνονται πολύ”, λέει ο Arrunategui. “Μην κόψετε πολύ μήκος αρχικά, γιατί πάντα μπορείτε να επιστρέψετε και να κόψετε παραπάνω”. Ο Hawkins συμφωνεί : “Το πιο σημαντικό είναι να μετρήσετε πριν κόψετε. Κοιτάξτε το μήκος πριν αποφασίσετε πόσο θέλετε να κόψετε”.

Κρατήστε το ψαλίδι διαγώνια προς τα πάνω
“Αντί να κόψετε μια ίσια γραμμή κατά μήκος, κρατήστε το ψαλίδι έτσι ώστε να κόβει τα μαλλιά έχοντας μια κλίση προς τα πάνω, για να δημιουργηθεί ένα απαλό τελείωμα. Αυτό κάνουμε και στο κομμωτήριο”, λέει ο Hawkins.

www.harpersbazaar.gr

Έλαιο δεντρολίβανου αντιμικροβιακό. Αύξηση τριχοφυΐας.

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr