Η ζωή στη καραντίνα: Συμβουλές για να μείνετε όμορφη και δροσερή

Η ζωή στη καραντίνα: Συμβουλές για να μείνετε όμορφη και δροσερή

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, προτεραιότητα είναι να παραμένουμε αισιόδοξοι και θετικοί, αλλά και προσεκτικοί τόσο στο κομμάτι της προσωπικής μας υγιεινής όσο και στο κομμάτι της καλής μας ψυχικής και σωματικής υγείας. Ιδού, λοιπόν, τι συμβουλεύει, κατ’ αρχάς, για το δέρμα μας:

Περιορίζουμε όσο μπορούμε τη χρήση υπολογιστών, τάμπλετ και κινητών τηλεφώνων. Η μπλε ακτινοβολία από τις οθόνες αυτές έχει ένα από τα πιο ισχυρά κύματα που μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στην επιδερμίδα μας, πιο βαθιά από ό,τι η UVA – UVB ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να προκαλέσει άμεσα σημάδια γήρατος, θαμπό δέρμα και λεπτές ρυτίδες.
Η εκτεταμένη/αυξημένη χρήση αντισηπτικών επιβάλλεται αυτήν την περίοδο, όμως θα έχετε παρατηρήσει ότι η καθημερινή χρήση έχει ως αποτέλεσμα ξηροδερμία και αφυδάτωση στην επιδερμίδα. Ενυδατώνουμε απαραίτητα κάθε φορά μετά τη χρήση τους και χρησιμοποιούμε ήπια καθαριστικά.

 

Αποκτούμε μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματός μας. Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας καθημερινά, ώστε να αποσυμφορίζεται η επιδερμίδα και ενυδατώνουμε κάνοντας μασάζ για λίγα λεπτά. Ετσι, θα πετύχουμε καλύτερη αιμάτωση των ιστών, μεγαλύτερη απορρόφηση της κρέμας και αποφόρτιση των μυών.
Κάνουμε peeling προσώπου και σώματος ή μάσκα, μία φορά την εβδομάδα.
Αποκτούμε πολυλειτουργικά προϊόντα, π.χ. καθαριστικό-απολεπιστικό.
Γυμναζόμαστε! Για να είναι πιο εμφανή τα αποτελέσματα της άσκησης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επιπλέον και κρέμες που χρησιμοποιούνται και στις επαγγελματικές θεραπείες. Τις απλώνουμε στις περιοχές που θέλουμε να χάσουμε πόντους ή σε αυτές που χρειάζονται σύσφιγξη και ξεκινάμε τη γυμναστική μας! Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι καύσεις στις ζώνες που θέλουμε να χάσουμε πόντους, καθώς η μεταφορά του οξυγόνου εκεί αυξάνεται κατακόρυφα.
Καταναλώνουμε τροφές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε ένα σφριγηλό, νεανικό και ανθεκτικό δέρμα: Κόκκινη πιπεριά, ντομάτα, μαύρη σοκολάτα, μέλι, σκούρα λαχανικά. Αυτές καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά είναι οι σωτήρες των κυττάρων μας, αφού πηγαίνουν και δεσμεύουν τους εχθρούς και δεν τους αφήνουν να μας βομβαρδίσουν και να κάνουν ρωγμές στην κυτταρική μεμβράνη.
Δεν ξεχνάμε/αμελούμε να πίνουμε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας!
Συνταγές για μάσκες προσώπου

Κρατήστε και μερικές σπιτικές συνταγές για μάσκες προσώπου για όσες και όσους θέλουν να ασχοληθούν, σύμφωνα πάντα με τις ακριβείς οδηγίες του αισθητικού-κοσμετολόγου κ. Οικονόμου:

Με μέλι και μπανάνα
Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος και την ενυδάτωσή του, χάρη στην μπανάνα.

› Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας μέλι (25 γραμμάρια), 1 μπανάνα.

› Τρόπος παρασκευής: Λιώστε την μπανάνα, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο μίγμα. Απλώστε το μίγμα σε όλο σας το πρόσωπο κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 25 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε.

2.Με αβοκάντο

Αυτό το φρούτο περιέχει πολλά, καλά λιπαρά και φυλλικό οξύ, που είναι απαραίτητα συστατικά για σφριγηλό, λείο και ενυδατωμένο δέρμα.

› Υλικά: 1 αβοκάντο, χυμός από ένα λεμόνι.

› Τρόπος παρασκευής: Λιώστε το αβοκάντο με το χέρι και προσθέστε τον χυμό του λεμονιού ανακατεύοντας μέχρι να έχετε έναν πολτό. Απλώστε τον πολτό στη ζώνη Τ ή σε ολόκληρο το πρόσωπο, αν προτιμάτε. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Με μέλι και λεμόνι
Αυτή η νυχτερινή μάσκα με μέλι και χυμό λεμονιού είναι ένα προϊόν περιποίησης που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυσικά ένζυμα που θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε και να καθαρίσετε το δέρμα σας. Ωστόσο, θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο τη νύχτα, επειδή μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες εάν εκτεθείτε στον ήλιο.

› Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 g), 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (10 ml).

› Τρόπος παρασκευής: Συνδυάστε το μέλι με τον χυμό λεμονιού και εφαρμόστε τη μάσκα πάνω στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε. Επαναλάβετε 2 φορές την εβδομάδα.

«Συμβουλευτείτε τον ειδικό, όχι το Διαδίκτυο»

«Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να βρείτε άπειρες συμβουλές ομορφιάς, διατροφής και γυμναστικής στο Διαδίκτυο. Οπως είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι επαγγελματίες που εμπιστευόσασταν πριν από την απαγόρευση και που έχουν ιδία άποψη για την κατάστασή σας, αισθητικοί, γυμναστές, διατροφολόγοι, ιατροί κ.ά., είναι σίγουρα πρόθυμοι να σας καθοδηγήσουν και να σας συμβουλεύσουν, αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί τους. Τώρα είναι η ώρα να φερθούμε υπεύθυνα και να δείξουμε την έμπρακτη αγάπη μας στους δικούς μας ανθρώπους και σε αυτούς που σεβόμαστε. Ισως οι δύσκολες αυτές ημέρες να είναι η απαρχή επαναξιολόγησης των προσωπικών μας αναγκών, υλικών και συναισθηματικών, προς το καλύτερο», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr