Κάψιμο από τον ήλιο: Aπλές, σπιτικές θεραπείες που θα σε ανακουφίσουν

Κάψιμο από τον ήλιο: Aπλές, σπιτικές θεραπείες που θα σε ανακουφίσουν

Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την καλοκαιρινή διασκέδαση και ανεμελιά τόσο γρήγορα από ένα ηλιακό έγκαυμα.

Φυσικά, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, αντηλιακό και ελεγχόμενη έκθεση στον ήλιο, τις κατάλληλες ώρες. Το πιο σημαντικό, η προστασία με αντηλιακά, όταν αυτά χρησιμοποιούνται, εφαρμόζονται και ανανεώνονται σωστά, αποτρέπουν το κάψιμο ακόμη και σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Και ενώ όλοι γνωρίζουμε και συμφωνούμε στην αναγκαιότητα της προστασίας από τον ήλιο, εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις όπου η υπερβολική ηλιοθεραπεία κερδίζει. Είτε έχετε παραμελήσει να εφαρμόσετε ή να ανανεώσετε το αντηλιακό στις διακοπές ή απλά έχετε ξεχάσει ότι το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να συμβεί όλο το χρόνο, υπάρχουν κάποιες σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε για να επισπεύσετε τη διαδικασία επούλωσης – όλα με προμήθειες που υπάρχουν διαθέσιμες σε κάθε σπίτι.

Αν δεν έχετε ένα γλαστράκι αλόης στο μπαλκόνι σας, πηγαίνετε άμεσα στο ανθοπωλείο να αγοράσετε ένα. Αυτή είναι μια από τις πιο γνωστές θεραπείες για το ηλιακό έγκαυμα -και όχι μόνο. Η αλόη καταπραΰνει και αποκαθιστά το κατεστραμμένο δέρμα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για φρέσκα ηλιακά εγκαύματα όσο και στο δέρμα που ξεφλουδίζει.

Προσπαθήστε να πάρετε ένα καθαρό τζελ αλόης, καθώς ορισμένα από τα συσκευασμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό. Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα που παρασκευάζονται στο εμπόριο, αναζητήστε αυτά χωρίς αλκοόλ για να ελαχιστοποιήσετε το τσούξιμο. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι η αλόη πρέπει να δοκιμαστεί πρώτα σε ένα μικρό κομμάτι δέρματος, καθώς μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής.

Αλόη.
Μουλιάστε ένα πανί σε τσάι ή γάλα
Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση τσαγιού, αλλά αποδεικνύεται επίσης καλό και για εξωτερική χρήση. Το μαύρο τσάι λειτουργεί καλύτερα, ωστόσο και το πράσινο μπορεί επίσης να βοηθήσει. Το μαύρο είναι πιο αποτελεσματικό λόγω της περιεκτικότητάς του σε τανικό οξύ, το οποίο βοηθά στη φυσική αποκατάσταση της ισορροπίας pH του δέρματος. Παρασκευάστε μια κατσαρόλα τσαγιού με δύο έως τέσσερα φακελάκια τσαγιού και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το εφαρμόσετε στο δέρμα με ένα πανί.

Το κρύο γάλα μπορεί επίσης να καταπραΰνει το ηλιακό έγκαυμα. Το γαλακτικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος. Εφαρμόστε το με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε και το τσάι.

Μηλόξυδο
Μια άλλη φυσική ρύθμιση του pH παρέχεται από το ξίδι μήλου. Αυτό το ισχυρό συστατικό εξισορροπεί την οξύτητα και την αλκαλικότητα του ηλιακού εγκαύματος και υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία επούλωσης. Στην περίπτωση ενός ηλιακού εγκαύματος είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε τοπικά με ένα πανί. Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό προσθέστε δύο φλιτζάνια μηλόξυδο και μουλιάστε για 15 λεπτά.

Κομπρέσες
Μία ακόμη γνωστή λύση είναι οι δροσερές, υγρές κομπρέσες. Μπορούν να βοηθήσουν στο τσούξιμο που συχνά σχετίζεται με εγκαύματα. Για άμεση ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα, προστατέψτε το δέρμα από την άμεση επαφή με τον πάγο (που μπορεί να βλάψει τον ιστό) και αποφύγετε τη χρήση λειαντικών υλικών. Κρατήστε το πανί σας καθαρό και στεγνό για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος.

Βότανα
Φυσικά βότανα όπως το χαμομήλι και η λεβάντα μπορούν να καταπραΰνουν τις αισθήσεις του τσιμπήματος και του πόνου που προέρχονται από το ηλιακό έγκαυμα του δέρματος. Προσθέστε μια πινελιά αιθέριου ελαίου σε ένα λουτρό με δροσερό νερό. Η μέντα είναι μία ακόμη πρόταση που προσφέρει δροσιάς

Εάν δεν σας αρέσει το λάδι, χρησιμοποιήστε μια απαλή ενυδατική κρέμα που παρασκευάζεται με θεραπευτικά βότανα. Συστατικά όπως καρύδα και βούτυρο καριτέ ενυδατώνουν το δέρμα, ενώ τα κεραμίδια βοηθούν στην αποκατάσταση του σπασμένου φραγμού του δέρματος.

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Φυσική γέλη αλόης σε ποσοστό 99,9%.

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr