Εσύ γνώριζες ότι ο τύπος των μαλλιών μας επηρεάζει την συχνότητα με την οποία πρέπει να τα λούζουμε;

Εσύ γνώριζες ότι ο τύπος των μαλλιών μας επηρεάζει την συχνότητα με την οποία πρέπει να τα λούζουμε;

Βρες ποιος είναι ο τύπος σου και ακολούθησε τις συμβουλές μας για καθαρά και υγιή μαλλιά.

Όταν σκεφτόμαστε την περιποίηση των μαλλιών μας, όλες έχουμε αναρωτηθεί την συχνότητα με την οποία πρέπει να τα λούζουμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει μία και μοναδική απάντηση, καθότι η συχνότητα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο τύπος των μαλλιών σου θα καθορίσει το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει ανάμεσα στα λουσίματα σου.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μας δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα για ένα καλό scalp massage με το αγαπημένο μας σαμπουάν που θα διώξει όλα τα κατάλοιπα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Η φαγούρα, το ξεφλούδισμα του τριχωτού και η αίσθηση λιπαρότητας στις ρίζες των μαλλιών αποτελούν κάποια από τα σημάδια που φανερώνουν ότι το λούσιμο είναι αναγκαίο.

Αν και έχει γίνει ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια ότι είναι καλό να λούζουμε τα μαλλιά μας όσο πιο αραιά γίνεται, η αλήθεια είναι ότι το πιο υγιές για το τριχωτό είναι να έχουμε μία συστηματική σχέση με το σαμπουάν μας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε κάποιες δυσάρεστες συνέπειες όπως τριχόπτωση, πιτυρίδα και φραγμένους πόρους.

Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός λουσίματος με βάση τον τύπο των μαλλιών σου.

Μαλλιά με πιτυρίδα

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, το ιδανικό για ένα υγιές τριχωτό θα ήταν να λούζεσαι αρκετά συχνά (περίπου 3 φορές την εβδομάδα) με ένα σαμπουάν, που είναι ειδικό για την περίπτωση σου και θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το ενοχλητικό φαινόμενο της πιτυρίδας. Ο ψευδάργυρος που βρίσκεται μέσα στην πλειονότητα των αντιπιτυριδικών σαμπουάν θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την μόλυνση που προκαλεί ο ζυμομύκητας (που ζει στο δέρμα μας) και ευθύνεται για την πιτυρίδα.

Κανονικά μαλλιά

Όταν λέμε κανονικά μαλλιά αναφερόμαστε σε εσένα που δεν προσπαθείς να λύσεις κάποιο συγκεκριμένο θέμα και θες απλά υγιή, καθαρά και λαμπερά μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση σου προτείνουμε λούσιμο κάθε δύο με τρεις μέρες, ιδανικά με ένα ενυδατικό σαμπουάν δίχως θειικά άλατα, τα οποία τείνουν να ξεραίνουν την τρίχα.

Άτονα μαλλιά με λεπτή τρίχα

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αίσθηση της λιπαρότητας είναι δυσάρεστη, ειδικά αν έχεις λεπτή τρίχα. Ωστόσο απόφυγε το καθημερινό λούσιμο πάση θυσία, διότι στο τέλος θα καταλήξεις με ακόμη περισσότερη λιπαρότητα. Αντ’ αυτού δοκίμασε ένα σαμπουάν για όγκο κάθε δεύτερη μέρα και λίγο ξηρό σαμπουάν μετά το λούσιμο, που θα σου εξασφαλίσει έξτρα όγκο και oil-free μαλλιά για μία μέρα ακόμη.

Μαλλιά με χοντρή τρίχα

Όσο πιο πυκνά είναι τα μαλλιά σου, τόσο πιο αραιά πρέπει να τα λούζεις. Οι ειδικοί ενημερώνουν ότι αν ανήκεις σε αυτό τον τύπο μαλλιών δεν χρειάζεται να λούζεσαι παραπάνω από μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Μπούκλες

Αν θες να κρατήσεις το σχήμα της μπούκλας σου ζωντανό, ο ιδανικός χρόνος λουσίματος είναι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Φρόντισε να προμηθευτείς ένα ειδικό σαμπουάν για μπούκλες που θα βοηθήσει στην ενυδάτωση της τρίχας σου και θα σου εξασφαλίσει τον απαιτούμενο όγκο.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά

Οι βαφές, η χρήση θερμότητας και οι χημικές επεξεργασίας τείνουν να αφυδατώνουν την τρίχα αφήνοντας τα μαλλιά μας ξηρά με φριζαρισμένη όψη. Η λύση για να σώσεις τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά, είναι να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς ένα ενυδατικό σαμπουάν με φυτικές πρωτεΐνες και έλαια, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Extra tip: Φρόντισε να βρεις ένα σαμπουάν που προσφέρει προστασία χρώματος για λαμπερό χρώμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Λιπαρά μαλλιά

Φρόντισε να βρεις ένα ήπιο καθαριστικό σαμπουάν, που θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα έλαια που έχουν συσσωρευτεί στο τριχωτό σου, δίχως να “γδύσει” την τρίχα σου. Ιδανική επιλογή θα αποτελέσει ένα σαμπουάν με ευκάλυπτο για να το χρησιμοποιείς μέρα παρά μέρα.

www.marieclaire.gr

Έλαιο αργκάν 100ml.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr