Ανδρική γονιμότητα: Αυτά είναι τα σημάδια ότι το σπέρμα είναι υγιές

Ανδρική γονιμότητα: Αυτά είναι τα σημάδια ότι το σπέρμα είναι υγιές

4 απρόσμενοι παράγοντες που επηρεάζουν το σπέρμα

Αφροδίτη Πρέβεζα 
Φίλε άντρα, πολλές φορές μπορεί να αναρωτιέσαι εάν το δικό σου σπέρμα είναι υγιές. Φίλη γυναίκα, μπορεί συχνά να αναρωτιέσαι το ίδιο για το σπέρμα του συντρόφου σου. Η ανδρική γονιμότητα είναι ένα θέμα που πολλές φορές μπορεί να είναι αμήχανο να συζητήσουμε, αλλά η αλήθεια είναι πως πρέπει πλέον να σπάσουμε τα ταμπού και να μπορούμε να συζητάμε ανοιχτά για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Μπορεί ο γιατρός σου να είναι ο μοναδικός που μπορεί να σου πει με μια εξέταση πόσο δυνατό και υγιές είναι το σπέρμα σου, όμως, υπάρχουν μερικές συνήθειες που δυναμώνουν το σπέρμα και καλό είναι να τις ξέρεις. Πριν στα πούμε αναλυτικά, πρέπει να ξέρεις έναν κανόνα: Ο υγιεινός τρόπος ζωής φυσικά αυξάνεται τις πιθανότητες για ένα υγιές σπέρμα.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Εδώ και 350 χρόνια, οι επιστήμονες είχαν λάθος αντίληψη για τα σπερματοζωάρια

Το δικό σου σπέρμα είναι υγιές; Συνήθειες που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα

Προσέχεις το σώμα σου

Δεν χρειάζεται να έχεις six-pack για να έχεις ένα υγιές σώμα. Ερευνητές απ’ την Ολλανδία ανακάλυψαν ότι οι άνδρες που δεν έχουν πολλά παραπάνω κιλά στην μέση και την κοιλιά, είχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις και αριθμό σπερματοζωαρίων που κινούνταν κανονικά.

Τρως θαλασσινά και ψάρια

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακάλυψαν ότι οι άνδρες που κατανάλωναν πολύ επεξεργασμένο κρέας είχαν σημαντικά χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων κανονικού σχήματος σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο κρέας και περισσότερο ψάρι. Τα ψάρια φαίνεται πως μπορούν να προσφέρουν μέχρι και 65% μεγαλύτερη συγκέντρωση σπέρματος.

Δεν φοράς Tighty Whities

Μπορεί να το έχεις ξανακούσει, αλλά τα πολύ εφαρμοστά σλιπάκια μπορούν όντως να κάνουν τη διαφορά. Μια μελέτη του 2012 από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι οι άνδρες που φορούσαν μποξεράκι αντί για στενά εσώρουχα είχαν 24% λιγότερες πιθανότητες να έχουν χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων.

Αποφεύγεις να ζεσταίνεις το φαγητό σου μέσα σε πλαστικά τάπερ

Αν συνηθίζεις να ζεσταίνεις το χθεσινό φαγητό μέσα στο τάπερ που το αποθήκευσες, προκαλείς μεγάλη ζημιά στο σπέρμα σου. Μια ουσία που απελευθερώνεται κατά τη διαδικασία ζεστάματος του πλαστικού προκαλεί μικρότερη συγκέντρωση υγιών σπερματοζωαρίων. Γι’ αυτό αφιέρωσε λίγα δευτερόλεπτα στο να μεταφέρεις το φαγητό σου σ’ ένα πιάτο πριν το ζεστάνεις.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr