Τα καλύτερα και πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ρυτίδες.

Τα καλύτερα και πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ρυτίδες.

Πώς τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ρυτίδες
Είτε τρώτε αντιοξειδωτικά είτε τα βάζετε στο δέρμα σας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας. Όταν εφαρμόζονται τοπικά ή τρώγονται, τα αντιοξειδωτικά κάνουν τη δουλειά της μείωσης της περιβαλλοντικής ζημιάς είτε από τον ήλιο, είτε από τη ρύπανση ή απλώς τον ίδιο τον αέρα που αναπνέουμε. Τα αντιοξειδωτικά αναστέλλουν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες και η έρευνα είναι απολύτως σαφές ότι κάτι τέτοιο έχει αξιοσημείωτα οφέλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Τα αντιοξειδωτικά είναι ζωτικής σημασίας!
Από τον καρκίνο μέχρι τη γήρανση έως τις ασθένειες ή τις ρυτίδες—η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες παίζει ρόλο. Τα αντιοξειδωτικά είναι ένας από τους κύριους τρόπους για την επιβράδυνση της επίδρασης της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες. Στην πραγματικότητα, τα αντιοξειδωτικά είναι τόσο σημαντικά για το σώμα (και το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος!) που μελετώνται από χιλιάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αν υπάρχει μια πηγή νεότητας, θα μπορούσαν να υπάρχουν αντιοξειδωτικά!

Όσον αφορά τις ρυτίδες, η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες προκαλεί τη διάσπαση του κολλαγόνου και άλλων ζωτικών λειτουργιών του δέρματος. Ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό προϊόν περιποίησης του δέρματος, είτε διατίθεται σε υγρό, τζελ, ορό, λοσιόν ή κρέμα, θα πρέπει να περιέχει μια ισχυρή ποικιλία σταθερών αντιοξειδωτικών για να διακόπτουν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες και να μην βλάπτουν το δέρμα σας.

Μην ψάχνετε για ένα θαύμα
Δεν υπάρχει ούτε ένα θαύμα, εξωτικό αντιοξειδωτικό με υπέροχη ιστορία (πεπόνια από τη νότια Γαλλία ή κάποιο σπάνιο λουλούδι από τον Αμαζόνιο) που να λειτουργεί καλύτερα για το δέρμα σας. Αντίθετα, υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά για το δέρμα, που κυμαίνονται από γνωστά όπως το πράσινο τσάι, το εκχύλισμα σταφυλιού ή η βιταμίνη C , μέχρι ονόματα με τα οποία ίσως δεν γνωρίζετε όπως ιδεβενόνη, επιγαλλοκατεχίνη-3-γαλάτη ή υπεροξειδική δισμουτάση. Αυτό που μετράει είναι ότι το προϊόν που χρησιμοποιείτε περιέχει μια ποικιλία από αυτά — και όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Έρευνες έχουν δείξει ότι το δέρμα τα καταφέρνει καλύτερα με ένα κοκτέιλ αποτελεσματικών αντιοξειδωτικών παρά μόνο ένα. Είναι συναρπαστικά νέα ότι πολλές εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης της Paula’s Choice) τα συμπεριλαμβάνουν στις φόρμουλες τους!

Η αντιοξειδωτική/ρυτιδική σύνδεση
Όταν είμαστε νέοι, το δέρμα μας είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν φυσικά το δέρμα μας από το περιβάλλον, ειδικά από τις βλάβες από τον ήλιο. Κυρίως λόγω της βλάβης από τον ήλιο και σε έναν πιο δευτερεύοντα ρόλο άλλων παραγόντων, όπως η ενηλικίωση, η εμμηνόπαυση, οι ασθένειες και η χρήση ερεθιστικών προϊόντων περιποίησης δέρματος, το δέρμα μας χάνει την ικανότητα να παράγει αυτά τα αντιοξειδωτικά. Εάν δεν λαμβάνουμε αρκετή αντιοξειδωτική προστασία, είτε από την παραγωγή του σώματός μας, από διατροφικές πηγές, είτε από τοπική εφαρμογή αντιοξειδωτικών, η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες προκαλεί όλεθρο προκαλώντας τη διάσπαση του κολλαγόνου, τη μετάλλαξη του DNA στα κύτταρα μας, μειώνοντας την ικανότητα του δέρματος. να θεραπεύει, και συνέχεια.

Άμεσα αποτελέσματα;
Αν και γνωρίζουμε ότι η τοπική εφαρμογή αντιοξειδωτικών βοηθά στη μείωση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να σας κάνουν να φαίνεστε 20 χρόνια νεότεροι. Οι ισχυρισμοί που αποδίδονται σε αυτά τα υπέροχα συστατικά είναι τις περισσότερες φορές ανόητοι ή απλά ψέματα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην βλέπετε καθόλου μεγάλη διαφορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αντιοξειδωτικά δεν βοηθούν πραγματικά το δέρμα σας. Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία των κυττάρων, να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου, να βελτιώσουν την ελαστικότητα, να δημιουργήσουν υγιέστερα, νεότερα κύτταρα του δέρματος και να μειώσουν τις βλάβες από τον ήλιο, αλλά η βελτίωση απαιτεί χρόνο, δεν πρόκειται να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Και ακριβώς όπως μια υγιεινή διατροφή, όσο πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά χρησιμοποιείτε, τόσο πιο υγιείς και νεότεροι θα είστε.

Πληροφορίες για τα αντιοξειδωτικά και τις βλάβες από ελεύθερες ρίζες προέρχονται από μια σειρά επιστημονικών περιοδικών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι αφιερωμένα στο θέμα της έρευνας και δραστηριότητας αντιοξειδωτικών: Free Radical Research, Free Radical Biology and Medicine, Antioxidants and Redox Signaling, Oxidative Stress and Aging, Journal of Αντιγηραντική Ιατρική, Μηχανισμοί Γήρανσης και Ανάπτυξης, Φωτοχημικές & Φωτοβιολογικές Επιστήμες, Φωτοδερματολογία, Φωτοανοσολογία, Φωτοϊατρική και Φωτοχημικές & Φωτοβιολογικές Επιστήμες.

Www.paulaschoice-eu.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr