Αντιοξειδωτικές φυσικές συνταγές ομορφιάς με καφέ για λαμπερό πρόσωπο!

Αντιοξειδωτικές φυσικές συνταγές ομορφιάς με καφέ για λαμπερό πρόσωπο!

 

Αντιοξειδωτικές φυσικές συνταγές ομορφιάς με καφέ για λαμπερό πρόσωπο!
από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Το να ξεκινά κανείς τη μέρα του με ένα φλιτζάνι ζεστό, μυρωδάτο καφέ είναι μία ωραία συνήθεια. Ωστόσο, αν παίρνετε από τον καφέ μόνο το άρωμα, τη γεύση και τις διατροφικές του ιδιότητες, τότε χάνετε όλα όσα μπορεί να κάνει για την ομορφιά σας!

-Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό γενικά, αλλά και στην επιδερμίδα ειδικότερα. Χάρη σε αυτά, το δέρμα μπορεί να ηρεμήσει από ερεθισμούς, ενώ βοηθούν σημαντικά και στην αντιγηραντική προστασία.

-Εξίσου ευεργετικός είναι ο καφές και στην απολέπιση, καθώς τα scrub με κόκκους καφέ (αλεσμένους) είναι από τα πιο αποτελεσματικά.

-Και σε μάσκες ομορφιάς ο καφές κάνει «θαύματα», αφού χάρη στα φυσικά του έλαια, καθαρίζει την επιδερμίδα, αυξάνει την κυκλοφορία και χαρίζει λάμψη στο πρόσωπο.

-Ειδικά, στην περιοχή κάτω από τα μάτια, οι κρέμες με βάση τον καφέ βοηθούν στην απομάκρυνση του πρηξίματος και του φαινομένου της «σακούλας».

-Ο καφές όμως κάνει καλό και στα μαλλιά, αφού όταν χρησιμοποιείται σαν συστατικό σε μάσκες, διατηρεί την τρίχα λαμπερή, ενώ την προστατεύει από το σπάσιμο.

Info
Η καφεΐνη (όπως και η τεΐνη) φρενάρει την όρεξη, ενισχύει τον μεταβολισμό, ενώ δρα και αγγειοσυσταλτικά, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει σε ημικρανίες.

Φυσικές συνταγές
Scrub με καφέ
Αναμείξτε 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με 6 κουταλιές αλεσμένο καφέ (αν χρειάζεται, ο καφές πρέπει να περαστεί δύο φορές από τη μηχανή αλέσματος, για να είναι πολύ ψιλός). Το μείγμα θα μοιάζει με πηχτή λάσπη. Απλώστε μία γεμάτη κουταλιά στο πρόσωπο (κατάλληλη και για το σώμα), κάντε κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας ή ειδικό σφουγγαράκι απολέπισης και ξεβγάλτε. Διατηρείται σε κλειστό δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου, για 2 εβδομάδες.

Αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου με καφέ
Αναμειγνύετε 1 κουταλάκι μέλι με 1 κουταλάκι ελληνικό καφέ (ωμό), να γίνει πηχτό μείγμα. Το απλώνετε στο πρόσωπο και αφήνετε για 15-20 λεπτά. Έπειτα ξεπλένετε καλά με χλιαρό νερό, ταμπονάρετε με πετσέτα και απλώνετε ενυδατική κρέμα.

Μαρίνας Σεραφειμίδου «Μαγειρεύω Καλλυντικά» Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr