ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ EXPRESS Η δίαιτα των κοιλιακών Πείτε αντίο στο σωσίβιο!

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ EXPRESS Η δίαιτα των κοιλιακών Πείτε αντίο στο σωσίβιο!

Η δίαιτα των κοιλιακών Πείτε αντίο στο σωσίβιο!
Χάστε σωστά και αποτελεσματικά τα περιττά κιλά από την περιοχή της κοιλιάς. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες θα δείτε τα αποτελέσματα στη ζυγαριά, στη μεζούρα και στα ρούχα σας…

Διαιτολόγιο υψηλό σε πρωτεΐνες, μέτριο σε υδατάνθρακες, φτωχό σε λιπαρά. Ιδανικό για άτομα με αναλογικά μεγαλύτερη συσσώρευση βάρους και λίπους στο πάνω μέρος του σώματος και ιδιαίτερα γύρω από τη μέση. Διαρκεί 2 εβδομάδες και υπόσχεται μείωση βάρους μέχρι 4 κιλά, κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς.

Θα την κάνω γιατί: Δεν αντέχω άλλο την πρησμένη κοιλίτσα μου, γιατί θέλω να χάσω γρήγορα εκατοστά από τη μέση μου και γιατί επιθυμώ να δω -επιτέλους!- τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς μου!

Δεν θα την κάνω γιατί: Λατρεύω τα ζυμαρικά, το ψωμί και τα πολλά φρούτα κι απεχθάνομαι το κοτόπουλο, τα κόκκινα κρέατα, το ψάρι, τα αβγά και τα βρασμένα λαχανικά.

Οι συμβουλές που θα βοηθήσουν!
Πριν αρχίσετε οποιαδήποτε πρόγραμμα, βεβαιωθείτε ότι είστε απόλυτα υγιείς.
Αν έχετε οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα υγείας, παίρνετε φάρμακα ή πάσχετε από σοβαρού βαθμού παχυσαρκία (δείκτης μάζας σώματος πάνω από 30 ή περισσότερα από 20 παραπανίσια κιλά), συμβουλευτείτε τον ιατρό σας και ακολουθήστε κατά γράμμα τις υποδείξεις του.
Πριν την έναρξη του προγράμματος, ζυγιστείτε και μετρήστε τις διαστάσεις σας. Επαναλάβετε το ζύγισμα και τις μετρήσεις μία (1) φορά την εβδομάδα την ίδια ώρα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
Κάντε λίστα με τις τροφές που χρειάζεστε για τις επόμενες ημέρες κι οργανωθείτε έτσι ώστε να τις έχετε πάντα στη διάθεσή σας, ακόμα κι αν χρειαστεί να μεταφέρετε κάποιες στο χώρο εργασίας σας, εκμεταλλευόμενοι το ψυγειάκι ή χρησιμοποιώντας ταπεράκι…

Αυξήστε την κατανάλωση νερού σε σχέση με τις ποσότητες που πίνατε πριν αρχίσετε το πρόγραμμά σας. Προσπαθήσετε να πίνετε οπωσδήποτε μία ποσότητα νερού 5-10 λεπτά πριν από κάθε γεύμα και επίσης κάθε φορά που γυμνάζεστε ή πίνετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη.
Αν το κρίνετε απολύτως αναγκαίο, μπορείτε να πίνετε καφέ ή αφεψήματα, σκέτα ή με ελάχιστη ζάχαρη ή με γλυκαντικό, κι επίσης σόδες, αναψυκτικά διαίτης, φυσικώς ανθρακούχο νερό και νερό με άρωμα φρούτων.
Να χρησιμοποιείτε ελεύθερα λεμόνι, αρωματικά χορταρικά, βότανα και μπαχαρικά, όπως άνηθο, βασιλικό, δυόσμο και πιπέρι, και γενικά οτιδήποτε νοστιμίζει το φαγητό αλλά δεν περιέχει πολλές θερμίδες στις συνήθεις ποσότητες. Λίγη όμως αυτοσυγκράτηση στο αλάτι δεν θα σας έβλαπτε…

Επιλέγετε πάντα τροφές της καλύτερης δυνατής ποιότητας: Όσο λιγότερο επεξεργασμένες γίνεται κι όσο το δυνατόν πιο άπαχες – για παράδειγμα ψωμί και φρυγανιές ολικής άλεσης, ακαβούρδιστους κι ανάλατους ξηρούς καρπούς, βιολογικά φρούτα και προϊόντα δημητριακών, κρέας χωρίς ορατά λίπη και τυριά που από τη φύση τους έχουν λιγότερα λιπαρά.
Όπου δεν προσδιορίζεται ακριβής ποσότητα, όπως π.χ. φλιτζάνι ή κουταλιές, το μέγεθος των μερίδων σας πρέπει να είναι 15-20% μικρότερο από ό,τι πριν την έναρξη του προγράμματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ρηχό πιάτο όχι υπερβολικά γεμάτο για τις φυτικές τροφές, μέγεθος περίπου όσο η παλάμη σας για τα κρεατικά και τα ψαρικά, μέγεθος σπιρτόκουτου για τα τυριά, το σύνηθες μέγεθος για τις τυποποιημένες τροφές (π.χ. συσκευασία γιαουρτιού των 200 γραμμ.) και το μικρότερο φυσικό μέγεθος για όλα τα υπόλοιπα (π.χ. φρούτα).
Με βάση τις τροφές που υπάρχουν σε κάθε γεύμα, ενεργοποιήστε τις μαγειρικές γνώσεις και τη φαντασία σας. Για παράδειγμα, τα φρούτα μπορούν να κοπούν σε μικρά κομματάκια και να αναμιχθούν με το γιαούρτι, το ρύζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση στα κολοκυθάκια, στις ντομάτες ή στα καλαμαράκια, το ψάρι μπορεί να ψηθεί μαζί με τα λαχανικά και βέβαια το ψάρι και το κοτόπουλο μπορούν να παρασκευαστούν με δεκάδες τρόπους που δεν τα επιβαρύνουν θερμιδικά, αλλά τα κάνουν πολύ πιο νόστιμα!

Εάν κάποια φορά είστε αναγκασμένοι να φάτε έξω και δεν υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε το αντίστοιχο γεύμα του διαιτολογίου σας, προτιμήστε σαλάτα ή χόρτα με ψητό ψάρι ή φιλέτο κοτόπουλου, αρνηθείτε το αλκοόλ και αντισταθείτε στα μεζεδάκια και στο επιδόρπιο.
Για καλύτερα αποτελέσματα: Συνδυάστε το πρόγραμμα διατροφής με ήπια γυμναστική, όποια επιθυμείτε κι ό,τι μπορείτε. Με το συνδυασμό τους θα χάσετε πιο γρήγορα κιλά λίπους και πόντους από τα επίμαχα σημεία και θα αποκτήσετε ένα πιο γυμνασμένο σώμα, με καλύτερη φυσική κατάσταση και περισσότερη υγεία…

Ιδιαίτερο σημείο προσοχής: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διατροφής και την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, καλό είναι να μην αλλάξετε αμέσως και ριζικά τον τρόπο διατροφής σας, αλλά να βασιστείτε στον ίδιο σχεδιασμό γευμάτων, αντικαθιστώντας τροφές με ομοειδείς και αυξάνοντας ελάχιστα τις ποσότητες ώστε να προσαρμοστούν στις νέες θερμιδικές σας ανάγκες.


Δευτέρα
Πρωινό: 1 βραστό αβγό + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν + 1 λ.φ. άπαχο τυρί του τοστ + 1 παξιμαδάκι.

Ενδιάμεσο: 1 γιαούρτι 1-2% + 1 ροδάκινο.

Μεσημεριανό: 1 μερ. αρακάς με καρότα + 1 μερ. τυρί φέτα.

Απογευματινό: 2 λ.φ. πεπόνι.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα κολοκυθάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με 1 κτλ.σ. έτοιμη σάλτσα σόγιας.

Τρίτη
Πρωινό: ½ φλ. βρασμένες νιφάδες βρώμης + 2 βραστά ασπράδια αβγών + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν.

Ενδιάμεσο: 1 μήλο + 1 γιαούρτι 1-2%.

Μεσημεριανό: 1 μερ. βρασμένα φασολάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 μπιφτέκι από κιμά γαλοπούλας + ½ φλ. βρασμένο σκούρο ρύζι.

Απογευματινό: ½ φλ. ρόγες σταφυλιού.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα κολοκυθάκια ή φασολάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 μπιφτέκι από το μεσημέρι με 1 κτλ.σ. έτοιμη σάλτσα σόγιας.

Τετάρτη
Πρωινό: 1 ποτ. γάλα 1% + 2 λ.φ. καρπούζι.

Ενδιάμεσο: 1 βραστό αβγό + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν + 1 φρυγανιά σίκαλης.

Μεσημεριανό: 1 μερ. βρασμένα κολοκυθάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 φλ. βρασμένο σκούρο ρύζι + ½ γιαούρτι 0%.

Απογευματινό: 1 λ.φ. πεπόνι + 2 κτλ.σ. τυρί κότατζ.

Βραδινό: 1 φλ. βρασμένα καρότα + 1 μερ. βρασμένα κολοκυθάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 φιλέτο πέρκας ή ξιφία ή γλώσσας με κρεμμυδάκια κι αρωματικά χόρτα.

Πέμπτη
Πρωινό: ½ φλ. βρασμένες νιφάδες βρώμης + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν + 2 κτλ.σ. τυρί κότατζ.

Ενδιάμεσο: 1 γιαούρτι 2% + 1 ροδάκινο ή 1 μήλο.

Μεσημεριανό: 1 μερ. λαδερός αρακάς με καρότα και πατάτες + 1 μερ. ανθότυρο διαίτης.

Απογευματινό: 1 λ.φ. πεπόνι + ½ φλ. ρόγες σταφυλιού.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα χόρτα (π.χ. ραδίκια) με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 χοιρινό ψαρονέφρι με 1 κτλ.σ. έτοιμη σάλτσα κρέατος + 1 μικρή βραστή πατάτα.

Παρασκευή
Πρωινό: 1 φλ. κεράσια ή ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ανακατεμένα με 1 γιαούρτι 2%.

Ενδιάμεσο: 1 παξιμαδάκι + 2 ασπράδια βραστών αβγών + 1 λ.φ. άπαχο τυρί του τοστ.

Μεσημεριανό: 1 φλ. βρασμένα καρότα + 1 φλ. φασόλια με καλαμπόκι + 3 κτλ.σ. τυρί κότατζ.

Απογευματινό: ½ φλιτζάνι ρόγες σταφυλιού + 1 γιαούρτι ως 2%.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα φασολάκια ή κολοκυθάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με 1 κτλ.σ. έτοιμη σάλτσα σόγιας.

Σάββατο
Πρωινό: Ομελέτα με 2 ασπράδια αβγών και 1 κρόκο + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν.

Ενδιάμεσο: 1 μήλο + ½ φλ. τυρί κότατζ ή 1 γιαούρτι 2%.

Μεσημεριανό: 1 μερ. βρασμένα χόρτα με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 μερίδα ψητά λαχανικά (ντομάτες, πιπεριές, κ.λπ.) + 1 φιλέτο ψαριού (π.χ. γλώσσα) με σάλτσα ντομάτας.

Απογευματινό: 2 λ.φ. πεπόνι ή καρπούζι.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα χόρτα ή κολοκυθάκια ή μπρόκολα με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια.

Κυριακή
Πρωινό: Χυμός από 1 πορτοκάλι και ½ γκρέιπφρουτ με ½ κτλ.γ. μέλι.

Ενδιάμεσο: 2 λ.φ. πεπόνι κομμένο σε μικρά κομμάτια και περιχυμένο με ½ φλ. ρόγες σταφυλιού, 2 ψιλοκομμένες λ.φ. ζαμπόν και 2 κτλ.σ. τυρί κότατζ.

Μεσημεριανό: 1 αγγούρι με 1 κτλ.σ. ξύδι + 1 ψητή πατάτα + 1 ψητό μικρό ψάρι (π.χ. τσιπούρα) με 1 κτλ.σ. λαδολέμονο.

Απογευματινό: ½ φλ. ρόγες σταφυλιού ή 2 φρέσκα σύκα + 1 γιαούρτι ως 2%.

Βραδινό: 1 μερ. πρασόρυζο ή σπανακόρυζο + 1 τόνος από κονσέρβα ελαιολάδου με 1 κτλ.σ. κέτσαπ ή μουστάρδα ή υποκατάστατο μαγιονέζας.

Aπό τον Σταύρο Δεδούκο

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr