Μυστικά για την απώλεια του λίπους της κοιλιάς.

Μυστικά για την απώλεια του λίπους της κοιλιάς.

Μάθετε να μειώνετε το λίπος στην κοιλιά φυσικά με αυτά τα τρία απλά κόλπα

 H εξάλειψη του υπερβολικού λίπους στην κοιλιά δεν πρέπει να είναι τόσο περίπλοκη όσο ακούγεται. Ανεξάρτητα από το πόσο ενοχλητικό είναι αισθητικά το λίπος στην κοιλιά, μπορεί να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό κάνοντας κάποιες  απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Τι σημαίνει κοιλιακό λίπος;
Το κοιλιακό λίπος, δεν είναι παρά υπερβολικά στρώματα λίπους που περιβάλλουν τα όργανα στην κοιλιά σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το λίπος στο σώμα μας μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε «τριγλυκερίδια» (κυκλοφορεί στην κυκλοφορία του αίματος), «υποδόριο λίπος» (κάτω από την επιφάνεια του δέρματος) και «σπλαχνικό λίπος» (κάτω από τους κοιλιακούς μύες), μεταξύ των οποίων το «σπλαχνικό λίπος» θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνο». Το κοιλιακό λίπος, που είναι ένα σπλαχνικό λίπος, είναι επίσης γνωστό ότι ενέχει κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία όταν υπάρχει σε υπερβολική ποσότητα στο σώμα.

Εάν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά, πρέπει να ξεκινήσετε με τη μέτρησή του για να μάθετε πόσο λίπος πραγματικά πρέπει να εξαλείψετε. Τρεις πιο σημαντικές παράμετροι που απαιτούνται για τη μέτρηση του κοιλιακού λίπους περιλαμβάνουν τον «Δείκτη Μάζας Σώματος» (ΔΜΣ), τον « δείκτη μέσης προς τους γοφούς» και «τον δείκτη περιφέρεια μέσης».

Μειώστε το λίπος στην κοιλιά φυσικά
Τι προκαλεί το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά;

Οι κοιλιακοί που βλέπετε στα εξώφυλλα των αγαπημένων σας περιοδικών δεν είναι καθόλου φυσικοί. Χρειάζεται πολύς κόπος και χρόνος για να πετύχετε μια εντελώς γραμμωμένη κι  επίπεδη κοιλιά . Επίσης, κάποιο λίπος στην κοιλιά είναι φυσιολογικό να υπάρχει κι επιθυμητό καθώς παρέχει ένα «αποσβεστικό αποτέλεσμα» στα όργανα και τα οστά μας, προστατεύοντάς τα από τραυματισμούς.

Αλλά ορισμένοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στο υπερβολικό λίπος στην κοιλιά.

Γενετική
Τα γονίδιά σας είναι κυρίως αυτά που καθορίζουν πόσα λιποκύτταρα θα αναπτύξει το σώμα  και πώς θα κατανεμηθούν.

Κακός μεταβολισμός
Εάν έχετε κακό μεταβολισμό, πιθανότατα θα αναπτύξετε περισσότερο λίπος στην κοιλιά από άλλους που έχουν πολύ υψηλούς μεταβολικούς ρυθμούς. Η ηλικία, ο διαβήτης , ο θυρεοειδής και μερικές άλλες ιατρικές παθήσεις μπορούν να επιβραδύνουν  επίσηςσημαντικά τον μεταβολισμό σας.

Ορμονική Ανισορροπία
Οι ορμόνες μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της συγκέντρωσης λίπους στο σώμα μας. Ως εκ τούτου, οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολικό λίπος στην κοιλιά. Αυτός είναι ο λόγος που οι προεμμηνοπαυσιακές και εμμηνοπαυσιακές γυναίκες τείνουν να συσσωρεύουν περισσότερο λίπος γύρω από τη μέση τους.

Κακές διατροφικές συνήθειες
Οι διατροφικές σας συνήθειες μπορεί να είναι ο ένοχος πίσω από το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά σας. Από την υπερκατανάλωση φαγητού μέχρι την κατανάλωση άχρηστων και επεξεργασμένων τροφίμων, όλα μπορούν να έχουν σημαντικές συνέπειες στο σώμα σας όσον αφορά την αύξηση βάρους .

Καθιστική ζωή

Εάν ο τρόπος ζωής σας δεν περιλαμβάνει τακτική άσκηση ή οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, μπορεί να καταλήξετε να αναπτύξετε λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς σας.

Υψηλά επίπεδα στρες

Το υπερβολικό στρες και το άγχος αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης στο αίμα μας, γεγονός που οδηγεί στη συσσώρευση λίπους στο σώμα, ειδικά στην περιοχή του στομάχου.

Ιατρικές καταστάσεις
Ορισμένες ιατρικές παθήσεις όπως η υπέρταση, τα καρδιαγγειακά προβλήματα, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο διαβήτης, ο καρκίνος (καρκίνος του μαστού, καρκίνος του παχέος εντέρου), το μεταβολικό σύνδρομο, η υπνική άπνοια κ.λπ., μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολικό λίπος στην κοιλιά.

Γιατί πρέπει να μειώσετε το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά;
Το να αδυνατίσεις την μέση σου δεν είναι σωστό μόνο για να αποκτήσεις μια ελκυστική σιλουέτα. Αυτά τα περιττά κιλά γύρω από την κοιλιά μπορεί να έχουν τόνους αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία μας. Έχει βρεθεί ότι το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά αυξάνει την παραγωγή επιπλέον ορμονών και χημικών ουσιών στο σώμα, γεγονός που προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο.

Πώς να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά;
Το μυστικό για τη μείωση του επίμονου λίπους στην κοιλιά βρίσκεται σε έναν συνδυασμό σωστής διατροφής, αποτελεσματικής άσκησης, αρκετής ενυδάτωσης και καλής ξεκούρασης.

1. Είσαι αυτό που τρως

Να τρώτε 5 μικρά γεύματα την ημέρα αντί για 3 μεγάλα—σνακ μεταξύ των γευμάτων με φρούτα, ωμά λαχανικά ή ξηρούς καρπούς.
Το πρωινό σας πρέπει να είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες (σάντουιτς, αυγά ή με οποιονδήποτε χυμό φρούτων), ενώ το μεσημεριανό σας πρέπει να είναι μια ισορροπία μεταξύ υδατανθράκων και πρωτεϊνών (ρύζι, λαχανικά, λίγο άπαχο κρέας και φακές).

Φάτε ένα ελαφρύ και χορταστικό δείπνο που περιλαμβάνει μερικές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και πολλές φυτικές ίνες (ένα μπολ σούπα και μια σαλάτα με λίγο γιαούρτι).

Συμπεριλάβετε πολλούς σύνθετους υδατάνθρακες στη διατροφή σας, όπως πίτουρο σιταριού και βρώμη, οι οποίοι αφομοιώνονται με την πάροδο του χρόνου και παρέχουν στο σώμα μικρές δόσεις ενέργειας μέχρι να καταναλωθεί το επόμενο γεύμα.
Ενσωματώστε αρκετές πρωτεΐνες, όπως όσπρια, άπαχο κρέας, σόγια και γάλα, στη διατροφή σας καθώς το σώμα σας ξοδεύει πολλή ενέργεια για την πέψη τους και επίσης σας βοηθούν να χτίσετε άπαχους μύες.

Να έχετε πλούσια σε φυτικές ίνες φρούτα και λαχανικά, όπως το καρπούζι και το αγγούρι, που είναι χορταστικά αλλά χαμηλά σε θερμίδες.

Αναζητήστε πιο υγιεινές εναλλακτικές σε επεξεργασμένα τρόφιμα και λευκή ζάχαρη, καθώς αυτές οι επιλογές, επιτίθενται απευθείας στα λιποκύτταρά σας.
Μειώστε την πρόσληψη αλατιού για να αποφύγετε μια φουσκωμένη εμφάνιση που προκαλείται από την κατακράτηση νερού.

Πίνετε πολύ νερό και πράσινο τσάι . Μείνετε μακριά από το αλκοόλ όσο το δυνατόν περισσότερο.

2. Ασκηθείτε σωστά

Φροντίστε να ασκείστε τουλάχιστον 4-5 ημέρες την εβδομάδα.
Δεν χρειάζεται να κάνετε το ίδιο σετ ασκήσεων μέρα με τη μέρα. Αντίθετα, συνδυάστε την κανονική σας προπόνηση με γρήγορο περπάτημα και διασκεδαστικές ασκήσεις όπως Zumba, γιόγκα και κάρντιο.
Σηκώστε βάρη για αθλητική εμφάνιση. Η προπόνηση δύναμης μετατρέπει το σωματικό σας λίπος σε μυϊκή μάζα, δίνοντάς σας έτσι ένα αδύνατο και τονωμένο σώμα.
Επιδοθείτε σε ασκήσεις όπως τα push-up που δουλεύουν ολόκληρο το σώμα σας.
Δουλέψτε τους μυς της κοιλιάς σας με  ανασηκώσεις ποδιών.

3. Ξεκουραστείτε και αναζωογονηθείτε

Το να κάθεσαι σε αδράνεια όλη την ημέρα και να αγχώνεσαι για το βάρος σου δεν θα σε βοηθήσει ποτέ. Επομένως, ακολουθήσε ένα στοχοπροσηλωμένο πρόγραμμα  και παράμεινε ενεργή.

Θυμηθείτε να ξεκουράζεστε επαρκώς κάθε μέρα, καθώς δεν θέλετε οι πονεμένοι μύες σας να σας εμποδίσουν να ασκηθείτε.
Προθέρμανση και αφεθείτε σε μασάζ σώματος για να ανακουφίσετε τους μύες σας.

Κοιμηθείτε καλά για να αναζωογονήσετε το σώμα σας και να ηρεμήσετε το μυαλό σας.

Το ήξερες?

Εάν η μέτρηση γύρω από τη μέση σας δείχνει 35 ίντσες ή περισσότερο, έχετε ανθυγιεινό λίπος στην κοιλιά . Απλώς, λοιπόν, ακολουθήστε το σωστό μονοπάτι και απελευθερώστε αυτά τα περιττά κιλά.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr