Οι 12 τροφές για την μείωση της κορτιζόλης

Οι 12 τροφές για την μείωση της κορτιζόλης

12 τροφές για μείωση των επιπέδων κορτιζόλης
Για να μειώσετε φυσικά τα επίπεδα κορτιζόλης, ξεκινήστε με τη διατροφή σας. Φάτε ένα ισορροπημένο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρόγραμμα γευμάτων που θρέφει το σώμα σας, επιλέγοντας τροφές που μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης. Τα συμπληρώματα διατροφής όπως το GRO+ Advanced Gummies είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμβάνετε μια επιπλέον ημερήσια δόση βασικών μετάλλων και βιταμινών, ενώ παράλληλα ενισχύετε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας με τα θεραπευτικά οφέλη της CBD.

«Όταν τα επίπεδα του χρόνιου στρες είναι ακραία και παρατεταμένα από μεγάλα γεγονότα της ζωής, το σώμα σας θα αρχίσει να διατηρεί ενέργεια και να τερματίζει εργασίες που δεν είναι κρίσιμες για την επιβίωση, όπως ο εμμηνορροϊκός κύκλος και η ανάπτυξη των μαλλιών», είπε ο Koszyk. “Θα θέλετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο για να μειώσετε τα επίπεδα κορτιζόλης. Επίσης, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε Β12 βοηθούν το σώμα σας να μεταβολίσει τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης. Οι πλούσιες σε πρωτεΐνες τροφές βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου ενώ οι τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή.”

Αξιοποιήστε στο έπακρο τα γεύματά σας προσθέτοντας αυτές τις τροφές που μειώνουν την κορτιζόλη:

1. Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Κ. Επίσης, περιέχουν μια γροθιά μονοακόρεστων λιπαρών υγιεινών για την καρδιά.

2. Μπανάνες
Οι μπανάνες περιλαμβάνουν μαγνήσιο, κάλιο, διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής — συν βιταμίνες Α, Β-6 και C.

3. Μπρόκολο
Το μπρόκολο περιλαμβάνει μια υγιεινή δόση μαγνησίου, που βοηθά στη μείωση της κορτιζόλης, και ασβεστίου, σιδήρου, καλίου, ψευδαργύρου, βιταμίνης C.

4. Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγνήσιο, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κορτιζόλης – συν ψευδάργυρο και χαλκό.

5. Σπόροι
Οι σπόροι κολοκύθας, οι σπόροι chia, οι σπόροι κάνναβης, οι σπόροι λιναριού ή το αλεσμένο λιναρόσπορο περιλαμβάνουν όλα τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης.

6. Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, καθώς και κάλιο, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνη Κ.

7. Διατροφική μαγιά
Η θρεπτική μαγιά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και περιλαμβάνει επίσης υψηλές ποσότητες Β12 για να βοηθήσει στον μεταβολισμό του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρά η κορτιζόλη μέσα στο έντερο.

8. Προβιοτικά
Τα προβιοτικά που βρίσκονται σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το kimchi, το miso και το ξινολάχανο, είναι εξαιρετικά για την υγεία του εντέρου, διατηρώντας την ισορροπία στις ορμόνες και διατηρώντας ισχυρό το ανοσοποιητικό σύστημα.

9. Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο έχει Ωμέγα-3 για να μειώσει τη φλεγμονή που προκαλείται από το στρες.

10. Ξηροί καρποί
Τα καρύδια και τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου και κορτιζόλης στο αίμα.

11. Προσαρμογόνα
Τα προσαρμογόνα όπως τα μανιτάρια, το moringa (υπερτροφή) και το ashwagandha (υπερτροφή) μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των υψηλών επιπέδων κορτιζόλης, καθώς και στην ελαχιστοποίηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες.

12. Κανέλα
Η κανέλα βοηθά στην υποστήριξη του σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας στη ρύθμιση των επιπέδων κορτιζόλης.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr