12 απλοί τρόποι χωρίς κόπο, για να κάψετε κιλά και λίπος στον ύπνο σας.

12 απλοί τρόποι χωρίς κόπο, για να κάψετε κιλά και λίπος στον ύπνο σας.

 

Προσηλωμένες στο στόχο μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά -πόσο μάλλον να κάψουμε το λίπος μας.

Είναι δύσκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να χρησιμοποιούμε μικρά μαγικά κόλπα που δεν έχουν σχέση με υπερπροσπάθεια αλλά με την κατανόηση και τον σεβασμό του σωματικού μας ρυθμού.

Πολλές φορές η ξεκούραση είναι το κλειδί και όχι το τρέξιμο. Ή η ποιότητα του φαγητού που θα φάμε και όχι η ποσότητα.

Ας δούμε παρακάτω τα κόλπα για εντατικό και τέλειο μεταβολισμό.

1. Τρώτε εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή περιέχουν τις θρεπτικές ίνες που καίνε το λίπος. Η βιταμίνη C διεγείρει την ικανότητα καύσης λίπους του σώματός και ενργοποιεί το αμινοξύ καρνιτίνη που παίζει ρόλο στην ικανότητα επεξεργασίας λίπους του σώματός . Αυτή η θρεπτική ουσία επιταχύνει τη διαδικασία αραιώνοντας το λίπος και στη συνέχεια εξαλείφοντας το από το σώμα μας.

Η κατανάλωση ποικιλίας εσπεριδοειδών πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό μας και να μας βοηθήσει να κάψουμε λίπος. Τα εσπεριδοειδή περιλαμβάνουν γκρέιπφρουτ, γκουάβα, λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια, μανταρίνια, παπάγια και ντομάτες. Η κατανάλωση χυμού από αυτά τα φρούτα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καύση λίπους.

2. Stand Up More

Κάτι τόσο απλό όπως το να στέκεστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος όταν κοιμάστε το βράδυ! Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το να στέκεσαι και να κάθεσαι πιο συχνά, μπορεί να οδηγήσει σε σχετικά γρήγορη και χαμηλή απώλεια βάρους.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι η ορθοστασία έναντι του καθίσματος για έξι ώρες την ημέρα θα βοηθούσε ένα άτομο να κάψει επιπλέον 54 θερμίδες την ημέρα. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ στην διάρκεια της ημέρας , αλλά αν το αθροίσετε κατά τη διάρκεια ενός έτους είναι αξειοσημείωτο. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι η ορθοστασία καίει περίπου εννέα επιπλέον θερμίδες ανά ώρα σε σύγκριση με την καθιστή θέση. Αν και δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στο να στέκεστε όρθιοι συνεχώς  για να χάσετε κιλά.

3. Κοιμηθείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά η έρευνα το έχει αποδείξει. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε αποκάλυψε ότι η μελατονίνη, η οποία είναι η ορμόνη που σας κάνει να νιώθετε υπνηλία, είναι επίσης υπεύθυνη για την αύξηση της παραγωγής καφέ λίπους. Το καφέ λίπος καίει περισσότερες θερμίδες από το λευκό λίπος. Το σώμα σας παράγει περισσότερη μελατονίνη όταν κοιμάστε σε ένα πολύ σκοτεινό δωμάτιο, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τον σωστό τύπο λίπους για βέλτιστη καύση λίπους και απώλεια βάρους.

4. Πίνετε περισσότερο νερό

Αυτό είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μικρό κόλπο. Λειτουργεί τόσο ψυχολογικά όσο και φυσιολογικά. Το 50 τοις εκατό των φορών που νομίζεις ότι πεινάς, στην πραγματικότητα απλώς διψάς, οπότε αντί να πιάσεις ένα σακουλάκι πατατάκια, πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό και περίμενε 10 λεπτά. Οι πιθανότητες είναι ότι η πείνα σας θα περάσει. Πίνοντας νερό, είναι επίσης λιγότερο πιθανό να πίνετε ζαχαρούχα ποτά ή αλκοόλ, γεγονός που μειώνει αυτόματα την πρόσληψη θερμίδων. Το να πίνεις νερό πριν από το γεύμα βοηθά στη μείωση της πιθανότητας υπερκατανάλωσης τροφής, επειδή το νερό σε χορταίνει με κενές θερμίδες. Μια μελέτη σε υπέρβαρους ενήλικες διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν δύο ποτήρια νερό πριν από τα γεύματά τους έχασαν 44 τοις εκατό περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν έπιναν.

Φυσιολογικά μιλώντας, το πόσιμο νερό βοηθά επίσης στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση δύο ποτηριών νερό αυξάνει τον μεταβολισμό σας σε κατάσταση ηρεμίας κατά 10-30 τοις εκατό για περίπου μία ώρα. Έτσι καίτε περισσότερες θερμίδες όταν κοιμάστε.

5. Κοιμηθείτε σε ένα δροσερό δωμάτιο

Ο ύπνος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να χάσετε βάρος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν σε δωμάτια με ψύξη στους 66 βαθμούς για ένα μήνα αύξησαν την ποσότητα του καφέ λίπους που καίει θερμίδες στο σώμα τους κατά 42%. Όχι μόνο αυτό, αλλά και η ικανότητά τους να μεταβολίζουν το λίπος αυξήθηκε κατά 10%.

Ακόμη καλύτερα, η ευαισθησία τους στην ινσουλίνη βελτιώθηκε, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές είχαν ανακαλύψει προηγουμένως ότι η μεταβολική σηματοδότηση μεταξύ των σκελετικών μυών και του καφέ λιπώδους ιστού στο κρύο μπορεί να κάνει το σώμα σας να εργαστεί σκληρότερα για να φτάσει τη βέλτιστη θερμοκρασία του πυρήνα του.

6. Περιορίστε το αλκοόλ

Το βράδυ, το σώμα σας καίει τις περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του ύπνου REM. Αλλά αν πίνετε πολύ αλκοόλ, πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, το σώμα σας θα επικεντρωθεί στον μεταβολισμό του αλκοόλ και θα σας αποτρέψει από το να περάσετε τόσο πολύ χρόνο στην κατάσταση ύπνου REM.

Και αυτό είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Ο εγκέφαλός σας προτιμά να καίει υδατάνθρακες, όπως και το υπόλοιπο σώμα σας, και το αλκοόλ είναι βασικά κατασκευασμένο από ζύμωση σακχάρων. Αλλά, τι συμβαίνει με αυτά τα σάκχαρα αλκοόλ στο σώμα; Δένουν το συκώτι, το οποίο πρέπει τώρα να αποτοξινώσει το αλκοόλ ενώ παράλληλα εμποδίζουν το σώμα να μετατρέψει τα λιποκύτταρα σε κετόνες, κάτι που παρεμποδίζει τη διαδικασία καύσης λίπους του σώματός μας. Επιπλέον, όταν το αλκοόλ διασπάται, τα υποπροϊόντα του είναι υψηλά σε θερμίδες. Ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό είναι εντάξει, αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε να πίνουμε πολύ, λίγες ώρες πριν τον ύπνο.

7. Τρώτε μικρά δείπνα

Παρόμοια με την κατανάλωση αλκοόλ, εάν τρώτε ένα μεγάλο γεύμα το βράδυ, το σώμα σας θα εργαστεί για να το μεταβολίσει αντί για αποτοξίνωση και επαναφόρτιση. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα προβληματικό εάν φορτώνετε υδατάνθρακες. Η κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Το σώμα σας εκκρίνει ινσουλίνη για να πάρει τη ζάχαρη που μόλις φάγατε και να τη μεταφέρει στα κύτταρά σας για χρήση. Εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτή την ενέργεια, όπως όταν πηγαίνετε κατευθείαν για ύπνο, θα αποθηκεύσετε αυτές τις θερμίδες ως λίπος. Η άνοδος της ινσουλίνης δημιουργεί επίσης έναν ολόκληρο καταρράκτη γεγονότων που αυξάνουν τα σάκχαρα στο αίμα, προάγουν την αποθήκευση λίπους και εμποδίζουν τη διάσπαση του λίπους και παρεμποδίζει τον κιρκάδιο ρυθμό σας για σωστό ύπνο. Αντί για μια σκληρή περικοπή στο φαγητό το βράδυ, αλλάξτε τους υδατάνθρακες με φυτικές τροφές γεμάτες φυτικές ίνες που θα βοηθήσουν στην πεπτική σας διαδικασία αντί να δουλέψουν περισσότερο στο σώμα σας όταν ετοιμάζεται να κατεβάσει ρυθμούς για ύπνο.

8. Πιείτε ένα σέικ καζεΐνης

Ενώ πρωτεΐνες όπως ο ορός γάλακτος είναι τέλειες για ώθηση μετά την προπόνηση, η ταχεία απορρόφησή τους σημαίνει ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικές . Αντίθετα, επιλέξτε πρωτεΐνη καζεΐνης εάν θέλετε να ενισχύσετε την καύση λίπους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η καζεΐνη είναι μια σταδιακά αφομοιωμένη πρωτεΐνη που μπορεί να χρειαστεί στο σώμα σας περίπου έξι έως οκτώ ώρες για να διασπαστεί. Αυτό σημαίνει ότι ο μεταβολισμός σας θα παραμείνει ενεργός όλη τη νύχτα και θα ξυπνήσετε νιώθοντας ενέργεια αντί να πεινάτε.

Τα διαπιστευτήρια καύσης λίπους της καζεΐνης επιβεβαιώθηκαν σε μια μελέτη, η οποία ανακάλυψε μια ώθηση στον μεταβολικό ρυθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά την κατανάλωση της πρωτεΐνης. Ομοίως, μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η καζεΐνη ενισχύει τη σύνθεση πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία βοηθά στην αποκατάσταση και ενδυνάμωση των μυών. Αν σκεφτείτε ότι κάθε επιπλέον κιλό μυών καίει 30-35 θερμίδες κάθε μέρα, αυτό είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα αυτής της υπερ-πρωτεΐνης που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

9. Φάτε Cottage Cheese Πριν κοιμηθείτε

Η κατανάλωση φαγητού πριν τον ύπνο θεωρείται συχνά ως ταμπού όταν πρόκειται για δίαιτα, αλλά αυτό στην πραγματικότητα εξαρτάται από το είδος της τροφής που επιλέγετε. Η πλήρης αποφυγή του φαγητού πριν από τον ύπνο μπορεί στην πραγματικότητα να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, γιατί αν ξυπνήσετε πεινασμένοι, είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώσετε άφθονο φαγητό στο πρωινό.

Ένα μικρό σνακ τυρί κότατζ πριν τον ύπνο είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς είναι πλούσιο σε -ναι, το μαντέψατε- πρωτεΐνη καζεΐνης. Ως πρόσθετο μπόνους το τυρί cottage περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαπίστωσε ότι η τρυπτοφάνη βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και μειώνει τον χρόνο που χρειάζεται για να αποκοιμηθείς. Αυτό σημαίνει ότι το τυρί κότατζ θα κρατήσει μακριά την πείνα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα σας εξασφαλίσει ότι κοιμάστε για ένα αξιοπρεπές χρονικό διάστημα.

10. Κάντε Εκπαίδευση Αντίστασης

Αν και μόνο ο ύπνος είναι εξαιρετικός για την ενθάρρυνση της απώλειας βάρους, υπάρχουν μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε πριν τον ύπνο που θα βοηθήσουν τη διαδικασία να προχωρήσει. Μία από τις καλύτερες προσεγγίσεις είναι κάποια προπόνηση με αντίσταση πριν από τον ύπνο.

Η καύση λίπους έχει να κάνει με την τόνωση του μεταβολισμού σας και η προπόνηση με αντιστάσεις είναι εξαιρετική για αυτό. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη, τα άτομα που έκαναν ασκήσεις αντίστασης απολάμβαναν υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας για κατά μέσο όρο 16 ώρες μετά την προπόνησή τους. Αυτή η προπόνηση με αντίσταση δεν χρειάζεται να είναι υπερβολική. Μια απλή ρουτίνα άρσης βαρών θα είναι αρκετή, ακόμα κι αν δεν σας ωθήσει στα άκρα και δεν σας αφήνει κομμένη την ανάσα. Αξίζει να το συνδυάσετε με καζεΐνη. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό θα εξασφαλίσει σταθερή μυϊκή αποκατάσταση όλη τη νύχτα ενώ κοιμάστε.

11. Πιείτε πράσινο τσάι

Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο πράσινο τσάι μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολισμό μας και εάν είναι τρία φλιτζάνια  την ημέρα, θα κάψουμε 3,5 τοις εκατό περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με μελέτες. Μην ανησυχείτε για την περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Το πράσινο τσάι δεν θα σας κρατήσει ξύπνιους όλη τη νύχτα.

12. Απαλλαγείτε εντελώς από τις ηλεκτρονικές συσκευές πριν κοιμηθείτε

Μελέτες δείχνουν ότι η νυχτερινή έκθεση στο μπλε φως, το οποίο εκπέμπεται από smartphone, tablet, ακόμη και ενεργειακά αποδοτικά LED, διαταράσσει την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης και αυτό θα μπορούσε να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η έκθεση στο μπλε φως μπορεί να καταστείλει την παραγωγή μελατονίνης για διπλάσιο χρόνο από το φυσικό φως και να μετατοπίσει τους κιρκάδιους ρυθμούς του σώματος κατά το διπλάσιο. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η έκθεση στο μπλε φως τη νύχτα αυξάνει την πείνα και την αντίσταση στην ινσουλίνη που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, αυξημένο σωματικό λίπος και μεγαλύτερο κίνδυνο διαβήτη.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr