Οι 8 “αθώες” τροφές που μεγαλώνουν την κοιλιά και δεν την αφήνουν να γίνει επίπεδη.

Οι 8 “αθώες” τροφές που μεγαλώνουν την κοιλιά και δεν την αφήνουν να γίνει επίπεδη.

8 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε για την επίπεδη κοιλιά που πάντα ονειρευόμασταν

Είτε είστε άνδρας είτε γυναίκα, προτιμάτε να έχετε επίπεδη κοιλιά . Όχι μόνο φαίνεται καλύτερα, αλλά προάγει και την υγεία μας. Δυστυχώς, το κοιλιακό λίπος είναι το πιο δύσκολο λίπος για να απαλλαγεί κανείς.

 Υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε  αν θέλουμε επίπεδη κοιλιά.

Παρακάτω θα δείτε τις κορυφαίες τροφές που πρέπει να αποφύγετε για μια επίπεδη κοιλιά.

Αρωματισμένο γιαούρτι: Το αρωματισμένο γιαούρτι συχνά διαφημίζεται ως υγιεινό σνακ. Αλλά σύμφωνα με την Tanya Zuckerbrot, MS, RD, Εγγεγραμμένη Διαιτολόγο και ιδρυτή του F-Factor Nutrition, το αρωματισμένο γιαούρτι μπορεί να περιέχει έως και 30 γραμμάρια ζάχαρης με κάθε μερίδα . Ο Zuckerbrot προσθέτει ότι η ποσότητα ζάχαρης που βρίσκεται στο αρωματισμένο γιαούρτι είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα βρείτε στο παγωτό. Η περίσσεια ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, επομένως ίσως θελήσετε να αποφύγετε το αρωματισμένο γιαούρτι και να παραμείνετε με το ελληνικό γιαούρτι.

Σιρόπι Pancake: Ο Zuckerbrot εξηγεί ότι το σιρόπι pancake περιέχει σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης το οποίο αναμιγνύεται με τεχνητά χρώματα και γεύσεις. Προσθέτει ότι αυτό το εκλεπτυσμένο γλυκαντικό θα σας κάνει να λαχταράτε περισσότερη ζάχαρη και γλυκά τρόφιμα, τα οποία δεν θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτό το ανεπιθύμητο λίπος στην κοιλιά.

Λευκό ρύζι:  Οι περισσότερες θερμίδες που βρίσκονται στο λευκό ρύζι είναι υδατάνθρακες που προκαλούν πείνα  λίγο μετά την κατανάλωσή του. Οπότε συνεχίζουμε με φαγοπότι όλη την υπόλοιπη ημέρα χωρίς την αίσθηση κοερεσμού.

Granola: Η Granola έχει διαφημιστεί ως υγιεινή τροφή, ειδικά για πρωινό. Η γκρανόλα μπορεί να συνδυαστεί με έως και πέντε διαφορετικούς τύπους ζάχαρης και πρόσθετα λίπη. Όχι μόνο μπορεί να μας προετοιμάσει για ένα μεσημεριανό ατόπημα, αλλά μπορεί επίσης να μας αφήσει να λαχταράμε γλυκά την υπόλοιπη μέρα.

Bagels: Σύμφωνα με το Shape Magazine , ένα bagel περιέχει την ίδια ποσότητα υδατανθράκων με έξι φέτες λευκό ψωμί. Τα τρόφιμα που έχουν υψηλές ποσότητες υδατανθράκων μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα ινσουλίνης που μπορεί να οδηγήσουν σε λαχτάρα για ανθυγιεινά τρόφιμα. Επιπλέον,  τα επεξεργασμένα δημητριακά μπορούν να μετατραπούν σε ζάχαρη που καταλήγει σε λίπος και αποθηκεύονται στο σώμα.

Αποξηραμένα φρούτα: Όταν βγάζουμε το νερό από τα φρούτα, έχουμε βασικά καραμέλα, λόγω της πρόσθετης περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Οπότε αυτό  θα αλλάξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του σώματος και θα προκαλέσει λαχτάρα για ολοένα και περισσότερη ζάχαρη.

Ενισχυμένη σόδα – αναψυκτικά: Η σόδα και τα αναψυκτικά είναι φουλ στη  ζάχαρη και τις θερμίδες και δεν πρέπει ποτέ να είναι στη διατροφή κανενός εάν θέλει να χάσει βάρος. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν την ικανότητα να σταματούν την καύση λίπους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.. Μόλις το σώμα βιώσει μια έκρηξη ζάχαρης, σταματά να χρησιμοποιεί το λίπος ως ενέργεια και χρησιμοποιεί τη ζάχαρη .

Βούτυρα ξηρών καρπών: Σύμφωνα με την Angela Lemond, RDN, CSP, LD, και εκπρόσωπο της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, τα βούτυρα ξηρών καρπών είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες . Ένα γραμμάριο λίπους είναι εννέα θερμίδες. Εάν πρόκειται να έχετε βούτυρο ξηρών καρπών στη διατροφή σας, πρέπει να το έχετε σε μικρές μερίδες, διαφορετικά θα προσθέσετε περιττό βάρος στο στομάχι σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr