Ρίζα μαλλιών – Σπιτικές θεραπείες για υγιή ρίζα μαλλιών

Ρίζα μαλλιών – Σπιτικές θεραπείες για υγιή ρίζα μαλλιών

 

Τα υγιή μαλλιά κατά την κοινή άποψη είναι χάρη, είναι γοητεία, είναι ο,τι αντιπροσωπεύει μια γυναίκα. Τα μαλλιά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού μας και καθημερινά κάνουμε τα πάντα για να φαίνονται υγιή και λαμπερά σαν μόλις να έχουμε βγει από το κομμωτήριο.Τι γίνεται όμως όταν πολλές από εμάς δεν έχουμε ιδέα σχετικά με την φροντίδα της ρίζας μαλλιών ; Δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε. Για αυτό είμαστε και εμείς εδώ για να δώσουμε μερικές καλές συμβουλές όσο αφορά την υγεία της ρίζας μαλλιών αλλά και γενικότερες συμβουλές σχετικά με την περιποίηση τους.

Σπιτικές θεραπείες για υγιή ρίζα μαλλιών
Πούδρα όταν χρειάζεται για να μην λαδώνει η ρίζα μαλλιών
Μερικές από εσάς θα απορήσετε. Άλλες μπορεί να ξέρετε το κόλπο. Η πούδρα είναι ο,τι πρέπει για λιπαρά μαλλιά που λαδώνουν μόλις μια μέρα μετά το λούσιμο. Έχει την ικανότητα να απορροφά τα υγρά και τον ιδρώτα που παράγεται σε όλα τα μέρη του σώματος και γιατί όχι και στα μαλλιά. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή: Βάζουμε λίγη πούδρα στην χούφτα μας και την απλώνουμε στις ρίζες των μαλλιών μας. Και επειδή δεν θέλουμε οι ρίζες να είναι άσπρες σε σχέση με τα υπόλοιπα μαλλιά την απλώνουμε μέχρι να γίνει ένα με τις ρίζες μας. Να διευκρινίσουμε κάτι όμως. Δεν μιλάμε για οποιαδήποτε πούδρα που χρησιμοποιούμε κατά την διαδικασία του make-up αλλά την πούδρα την ειδική για τα μωράκια. Ναι, αυτή που μυρίζει ωραία και είναι φιλική σε όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Περιποιηθείτε τη ρίζα μαλλιών με αλόη
Τι να πει κανείς για αυτό το φυτό που μας χαρίζει η μητέρα φύση απλόχερα. Η αλόη εκτός από τις πολλαπλές θεραπευτικές της ιδιότητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλεστα και ως συστατικό ομορφιάς και λάμψης. Παίρνουμε λοιπόν ένα ή δύο- αν θέλουμε- φύλλα αλόης τα ανοίγουμε στην μέση και βγάζουμε όλον τον θαυματουργό ζελέ που περιέχει. Το απλώνουμε στις ρίζες των μαλλιών μας και τον αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα που θα το ξεβγάλουμε με χλιαρό νερό τα αποτελέσματα θα είναι παραπάνω από συναρπαστικά. Η λάμψη θα φανεί αμέσως και ο,τι πρόβλημα έχουμε στις ρίζες των μαλλιών μας θα υποχωρήσει αισθητά. Είτε αυτό το πρόβλημα ονομάζεται ξηρότητα είτε λιπαρότητα.

Αφαιρέστε τη λιπαρότητα από τη ρίζα μαλλιών με ξύδι
Εκτός από το γνωστό γνωμικό που ακούμε συχνά, όταν δηλαδή κάποιος έχει νεύρα να πίνει ξύδι, η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Το ξύδι έχει την ικανότητα να μετατρέπει τις λιπαρές ρίζες των μαλλιών σε κανονικές και τις ξηρές επίσης σε κανονικές. Απίστευτο και όμως αληθινό και εντελώς άκοπο. Απλά βάζουμε όσο ξύδι θέλουμε στις ρίζες μας και το αφήνουμε για αρκετή ώρα με τα μαλλιά μας τυλιγμένα σε μια πετσέτα. Και μετά το ξέβγαλμα και το καλό πλύσιμο το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει επίσης και κάποια φίλη μας η οποία έχει πρόβλημα με την φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής της. Αυτό μπορεί να προκύψει είτε από άγχος είτε από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα. Αν δοκιμάσει και ξύδι και δεν βλέπει αποτελέσματα καλό θα ήταν τότε να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό. Τέλος, ούτε το ξύδι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ρίζες των μαλλιών μας αφού είναι απολύτως φυσικό.

Φυσικό ντεκαπάζ για τη ρίζα μαλλιών με μπύρα
Σίγουρα έχετε ακούσει πως η μπύρα είναι ο,τι πρέπει για φυσικό ντεκαπάζ. Μπορεί να το έχετε δοκιμάσει κιόλας. Για εσάς όμως που δεν έχετε ιδέα και θέλετε έναν τόνο πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτή είναι η καλύτερη λύση. Χύνουμε όση μπύρα θέλουμε στις ρίζες των μαλλιών μας, καθόμαστε κάτω από τον ήλιο αρκετή ώρα και τα μαλλιά έπειτα από αυτό θα είναι αρκετά ανοιχτόχρωμα. Κατά την κοινή γνώμη η μπύρα μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τις φτιαχτές βαφές που είναι γεμάτες ουσίες και χημικά που δεν κάνουν καλό στις ρίζες των μαλλιών μας αλλά και στην υπόλοιπη τρίχα. Περιέχει νερό, βύνη η οποία βρίσκεται στο κριθάρι, μαγιά και λυκίσκο. Όπως καταλαβαίνει κανείς τίποτα από αυτά επίσης δεν είναι επιβλαβή για τα υπέροχα μαλλιά μας ενώ παράλληλα μπορούν να τους δώσουν την σωστή λάμψη και το χρώμα που θέλουμε.

Αποφυγή πολλών βαψιμάτων
Κορίτσια μου, είμαστε πολύ νέες για να αρχίσουμε από τώρα να βάφουμε τα μαλλιά μας. Ας περιμένουμε έως ότου να αρχίσουν να ασπρίζουν. Τότε που δεν θα αντέχουμε τις άσπρες ρίζες. Είναι τόσο επιβλαβές αυτό για τα μαλλιά μας που αν ψάξουμε λίγο τι μπορεί να πάθει κανείς με το συχνό βάψιμο μαλλιών θα τρομάξουμε. Άντε ας τα βάψουμε μια φορά στους τρεις μήνες. Αλλά κάθε μήνα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κουράσουμε τα μαλλιά μας, να κάψουμε τις ρίζες και σιγά σιγά να αρχίσουν να μας πέφτουν. Πράγμα που σίγουρα θα κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr