Πώς να επιλέξετε την καλύτερη δίαιτα για γυναίκες άνω των 50 ετών

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη δίαιτα για γυναίκες άνω των 50 ετών

Εάν είστε γυναίκα άνω των 50 ετών, η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή που μπορείτε να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα — και μπορεί να μην μοιάζει με την καλύτερη δίαιτα για τη φίλη, την αδερφή ή τον γείτονά σας.

Σε αυτή τη φάση ζωής είναι συχνά δύσκολο να γνωρίζετε ποια δίαιτα είναι καλύτερη, ειδικά καθώς αντιμετωπίζετε σωματικές αλλαγές.

Οι μεσογειακές, ευέλικτες δίαιτες, DASH και MIND, σε συνδυασμό με τη διαισθητική διατροφή, παρέχουν ποικίλα οφέλη για την καρδιά , τον εγκέφαλο και τη γενική υγεία μας.

Η επιλογή αυτού που είναι κατάλληλο για εμάς απαιτεί προσεκτική εξέταση των προσωπικών μας στόχων και των διατροφικών μας αναγκών. Η σωστή επιλογή είναι η δίαιτα που μπορούμε να διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα και να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Η διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει τροφές που απολαμβάνουμε, να μας βοηθούν να αισθανόμαστε καλύτερα και να μας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας .

 

Εάν ο πρωταρχικός σας στόχος είναι να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση, επιλέξτε τη δίαιτα DASH. Αν θέλετε να εστιάσετε στην αυτοφροντίδα και σε μια υγιή σχέση με το φαγητό, δοκιμάστε να τρώτε διαισθητικά. Αν απλώς στοχεύετε σε μια πιο υγιεινή, πιο ισορροπημένη διατροφή, η μεσογειακή ή η ευέλικτη δίαιτα μπορεί να είναι η καλύτερη.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι προαναφερθείσες δίαιτες αλληλεπικαλύπτονται σημαντικά. Καθεμία δίνει έμφαση στα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, υγιή λίπη, άπαχη πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά – όλα αυτά είναι βασικοί παράγοντες για κάθε δίαιτα που σκέφτεστε.

Οι γυναίκες άνω των 50 ετών θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο , βιταμίνη D, πρωτεΐνες και βιταμίνες Β. Εάν πιστεύετε ότι δεν λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες από αυτά τα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να δικαιολογούνται απλές διατροφικές προσαρμογές ή συμπληρώματα.

Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε δραστικές αλλαγές στη διατροφή σας. Μικρά, σταδιακά βήματα μπορεί να εξακολουθούν να παρέχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, ακόμα κι αν δεν ακολουθείτε τέλεια το διατροφικό μοτίβο που έχετε επιλέξει.

Πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας ή προσθέσετε συμπληρώματα στη ρουτίνα σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

foto:www.queen.gr

Αναφορά: www.healthline.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr