Κηλίδες & Δυσχρωμίες: Τα 6 αιθέρια έλαια που τις αντιμετωπίζουν

Κηλίδες & Δυσχρωμίες: Τα 6 αιθέρια έλαια που τις αντιμετωπίζουν

Διεγείρουμε την ανανέωση της επιδερμίδας μας και αποκτούμε φωτεινή, ομοιόμορφη όψη με 6 αιθέρια έλαια, που αποτελούν δραστικά συστατικά της αρωματοθεραπείας.
Κηλίδες & Δυσχρωμίες: Τα 6 αιθέρια έλαια που τις αντιμετωπίζουν | vita.gr

Υπάρχουν περίπου 90 αιθέρια έλαια με τεράστια οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Μερικά από αυτά διαθέτουν και εξαιρετικές καλλυντικές ιδιότητες, εφόσον ενυδατώνουν, και αντιμετωπίζουν τα σημάδια γήρανσης όπως τις δυσχρωμίες. «Κάποια αιθέρια έλαια δρουν απολεπιστικά, όπως ακριβώς οι χημικοί λευκαντικοί παράγοντες οι οποίοι διασπούν και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας αποκαλύπτοντας μία νέα λαμπερή, ομοιόμορφη όψη» επισημαίνει η αμερικανίδα δερματολόγος Nava Greenfield. Ετσι εμείς ξεχωρίσαμε τα παρακάτω, τα οποία αποτελούν την πιο φυσική λύση για την αντιμετώπιση των πανάδων.

Ελαιο τεϊόδεντρου / Τea Tree Oil
Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φυσικά συστατικά της Meghan Markle, κυρίως γιατί αντιμετωπίζει με επιτυχία τα σπυράκια. Το ισχυρό αυτό αιθέριο έλαιο που δεν έχει σχέση με το τσάι έχει γίνει αντι­κείμενο πολλών διεθνών επιστημονικών ερευνών. Μεταξύ άλλων έχει αποδειχθεί ότι χάρη στα 14 τερπέ­νια που περιέχει, είναι πράγ­μα­τι εξαιρετικά αποτελε­σμα­τικό για πολλές και ποικίλες εφαρμογές. Μία από αυτές είναι και η ικανότητά του να ξεθωριάζει τις δυσχρωμίες του δέρματος οι οποίες οφείλονται σε τραυματισμό, κυρίως γιατί προάγει τη γρηγορότερη επούλωσή του πριν προλάβει να αφήσει σημάδι.

Ελαιο λεβάντας / Lavender Oil
Φημίζεται για την ικανότητά της όσον αφορά στη μείωση των δυσχρωμιών ενθαρρύνοντας την ανανέωση των κυττάρων ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει τη δράση των μελανοκυττάρων. Χάρη στον οξικό λιναλυλεστέρα (linalyl acetate), έναν φυσικό εστέρα, η λεβάντα επιταχύνει την επούλωση και μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού ουλών και δυσχρωμιών. «Για το ιδανικό αποτέλεσμα, συνδυάστε την με έλαιο βάσης από ρόδι, συνιστούν αμερικανοί δερματολόγοι. Κι αυτό γιατί έχει υψηλό μοριακό βάρος το οποίο αφομοιώνεται άριστα από την επιδερμίδα μεταφέροντας πιο βαθιά όλες τις ωφέλιμες ουσίες της λεβάντας.

Ελαιο από γεράνι / Geranium Oil
Διαθέτει αρκετές από τις ιδιότητες του τριαντάφυλλου και θεωρείται εξαιρετικό για την περιποίηση κάθε τύπου: Από τη μία δρα αντιγηραντικά, κατά των ρυτίδων και χαρίζει λάμψη, από την άλλη όμως εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ακμής. Εκτός από όλα αυτά, το πλούσιο σε πολυφαινόλες, βιταμίνες Α και C, αιθέριο έλαιο γεράνι επιταχύνει την επούλωση των πληγών και συμβάλλει στην ίση κατανομή της μελανίνης.

Αιθέριο έλαιο λιβάνι / Frankincense Oil
Εκτός από αντισηπτική και σμηγματορρυθμιστική δράση, το λιβάνι είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό, που πρωταγωνιστεί σε πολλά καλλυντικά για την ώριμη επιδερμίδα. Ανάμεσα στα οφέλη του είναι η καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης, η προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και η διέγερση της ανανέωσής τους. Επίσης, συμβάλλει στην καταπολέμηση της ξηρότητας, προλαμβάνοντας την εμφάνιση των ραγάδων και των ουλών.

Ελαιο νέρολι / Neroli oil
Η ονομασία του δεν παραπέμπει στο δέντρο από το οποίο προέρχεται. Ωστόσο, το γνωρίζουμε όλοι. Πιθανόν να το έχουμε έξω από το σπίτι μας, μιας και το αιθέριο έλαιο νερολί εκχυλίζεται από τα άνθη της νερατζιάς. Ομως οι ιδιότητές του μόνο κοινές δεν είναι. Ανάμεσα σε αυτές είναι η εντατική ενυδάτωση που χαρίζει στο δέρμα. Επιπλέον, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης C από την επιδερμίδα, η οποία προμοτάρει την παραγωγή κολλαγόνου. Ταυτόχρονα συμβάλλει στη μείωση των δυσχρωμιών.

Ελαιο κουρκουμά / Turmeric Oil
Θεωρείται ένα από τα από τα πιο ισχυρά συστατικά της κοσμετολογίας. Χάρη στην κουρκουμίνη και την τουρμερόνη, μία ουσία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το έλαιο κουρκουμά βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων. Ετσι ενεργοποιείται η ανανέωση του δέρματος. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι ρυθμίζει τη λειτουργία του ενζύμου τυροσινάση, με αποτέλεσμα να παράγεται λιγότερη μελανίνη.

Προσοχή: Προσέχουμε πάντα να μην εφαρμόζουμε ποτέ το αιθέριο έλαιο απευθείας στο δέρμα για να μην προκληθούν ερεθισμοί. Φροντίζουμε να το αραιώνουμε με έλαιο βάσης.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr