Πώς να καθυστερήσω την περίοδο;

Πώς να καθυστερήσω την περίοδο;

Έχεις, ήδη, κανονίσει τις διακοπές σου ή έχεις μια σημαντική υποχρέωση, αλλά εκείνες τις ίδιες μέρες, πιθανότατα, θα έρθει και η περίοδος σου; Ξέρω, για πολλούς και διάφορους λόγους θέλεις να καθυστερήσεις, λίγο παραπάνω, τις επίπονες και κουραστικές αυτές μέρες του μήνα. Κι εγώ έχω σκεφτεί αμέτρητες φορές πώς να καθυστερήσω την περίοδο, χωρίς σοβαρές επιπτώσεις, που θα επηρεάσουν τον κύκλο μου.

Για αυτό, δες παρακάτω συμβουλές υγείας για να καθυστερήσεις τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Tips για το πώς να καθυστερήσω την περίοδο 3-4 ημέρες

1. Αντισυλληπτικά
Αρχικά, όπως θα γνωρίζεις ήδη, υπάρχει η επιλογή των αντισυλληπτικών. Αν παίρνεις ήδη, συμβουλέψου το γυναικολόγο σου, ώστε να διαφοροποιήσει κάπως τη δοσολογία και πιθανότατα να καταφέρεις να καθυστερήσεις την περίοδο σου. Η στρατηγική αυτή εξαρτάται από το είδος των αντισυλληπτικών, που παίρνεις και δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του χαπιού ως προς την αντισύλληψη.

Εάν δεν παίρνεις αντισυλληπτικά, ίσως ο γυναικολόγος σου να μπορέσει να σου συνταγογραφήσει νορεθιστερόνη και να αποφασίσει τη δοσολογία και κάθε πότε πρέπει να το παίρνεις. Συνήθως, αυτήν την αγωγή μπορείς να την ξεκινήσεις 3 ημέρες, πριν την προγραμματισμένη περίοδο και θα σου έρθει 2 με 3 ημέρες αφού την σταματήσεις.

Προσοχή! Η νορεθιστερόνη δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης και δεν πρέπει να την ακολουθήσεις, εάν έχεις ιστορικό θρόμβωσης. Πιθανές παρενέργειες που μπορεί να έχεις είναι ναυτία, φούσκωμα, ευαισθησία του στήθους, πονοκέφαλος και αλλαγές στη σεξουαλική επιθυμία.

2. Ξύδι

Ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους να καθυστερήσεις την περίοδο είναι το ξύδι. Πρόσθεσε 3-4 κουταλιές ξύδι σε ένα ποτήρι νερό και μάλλον, αυτό θα σε βοηθήσει να καθυστερήσεις τόσο την ίδια την περίοδο, όσο και τα συμπτώματα της.

 

3. Βράσε μαϊντανό

Πάρε μερικά φύλλα μαϊντανού και βράσε τα σε μισό λίτρο νερού, για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε 1 κ.γ. μέλι. Καλύτερα, να το πίνεις 2 φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

4.Πιες νερό με λεμόνι

Πρόσθεσε σε ένα ποτήρι νερό, 2-3 κ.γ. λεμόνι. Εάν δεν έχεις θέμα με την ξινή γεύση, μπορείς να προσθέσεις και παραπάνω. Ανακάτεψέ το και στη συνέχεια, πιες το.

Δες επίσης: 4 Πράγματα που μπορεί να επηρεάζουν την περίοδο σου!

5. Νερό

Η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού, ίσως σε βοηθήσει να καθυστερήσεις λίγο την περίοδο σου. Εξάλλου, το νερό θα σε βοηθήσει, γενικότερα, στον οργανισμό σου.

 

6. Διατροφή

Μην ξεχνάς ότι με καυτερά και λιπαρά φαγητά, όπως κανέλα, τζίντζερ, παπάγια κλπ., θα επισπεύσεις την έμμηνο ρύση. Αντιθέτως, τρώγοντας φρούτα και λαχανικά, θα καθυστερήσεις την περίοδο σου.

7. Σωματική άσκηση
Τέλος, εάν ασκείσαι τακτικά και έντονα, πιθτανότατα, θα αναβάλλεις για λίγες μέρες τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, συμβουλέψου πρώτα το γυναικολόγο σου, πριν κάνεις οτιδήποτε, για να έχεις καλύτερα και πιο βέβαια αποτελέσματα.

/www.ediva.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr