Το αλεύρι μπανάνας είναι  εξαιρετικό για το έντερο και για αδυνάτισμα!

Το αλεύρι μπανάνας είναι εξαιρετικό για το έντερο και για αδυνάτισμα!

Καθώς πολλοί άνθρωποι ψάχνουν να αντικαταστήσουν το αλεύρι με επιλογές χωρίς γλουτένη, το αλεύρι που παρασκευάζεται από φρούτα και λαχανικά αυξάνεται σε δημοτικότητα. Τα καταστήματα μεταφέρουν πλέον αλεύρι μήλου, αλεύρι τεύτλων, αλεύρι καρύδας και περισσότερες υγιεινές επιλογές. Στη λίστα με τις εναλλακτικές λύσεις χωρίς σιτάρι είναι και το αλεύρι μπανάνας. Βασικό στη μαγειρική της Τζαμάικας, της Αϊτής και της Δυτικής Αφρικής, αυτό το αλεύρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα και ψήσιμο. Η αυξανόμενη χρήση του παγκοσμίως οφείλεται στα πολλά οφέλη για την υγεία και την ευελιξία του.

Για να δημιουργηθεί αυτό το αλεύρι, οι άγουρες πράσινες μπανάνες είτε μαγειρεύονται είτε αποξηραίνονται και στη συνέχεια αλέθονται. Δεδομένου ότι οι μπανάνες δεν είναι ακόμη ώριμες, δεν είναι γεμάτες γλυκόζη, με αποτέλεσμα το αλεύρι να είναι χαμηλό σε ζάχαρη.

Είναι γεμάτο με ανθεκτικό άμυλο, μια εξαιρετική πηγή πρεβιοτικών. Ενώ τα προβιοτικά βοηθούν στην αποκατάσταση των καλών βακτηρίων στο έντερο, τα πρεβιοτικά τους παρέχουν τα καύσιμα τους. Επιπλέον, το αλεύρι μπανάνας έχει αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι προβιοτικά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει με την πέψη, το IBS και πολλά άλλα.

Επειδή το ανθεκτικό άμυλο δεν διασπάται στα έντερα, βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Φυσικά και το αλεύρι από μπανάνα έχει κάλιο. Αυτό βοηθά στην υγεία της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, είναι γεμάτο με ψευδάργυρο, ο οποίος υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Επίσης περιέχει αγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο.

Ένα άλλο πιθανό όφελος είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ως βοήθημα για την απώλεια βάρους. Το ανθεκτικό άμυλο απαιτεί από το σώμα μας να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια για να το διασπάσει σε ενέργεια, καίγοντας έτσι περισσότερες θερμίδες. Επιβραδύνει την πέψη και μας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα μας βοηθάει με τις λιγούρες!

Να θυμάστε όταν μαγειρεύετε με αλεύρι μπανάνας ότι είναι πλούσιο σε άμυλο, επομένως θα χρειαστείτε περίπου 30% λιγότερο από ό,τι αν χρησιμοποιούσατε κανονικό αλεύρι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να πήξετε σούπες και smoothies, ενώ ταυτόχρονα παίρνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

www.youbeauty.com/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr