Συμβουλές: Πώς να απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά:

Συμβουλές: Πώς να απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά:

Παλεύετε με τα λιπαρά μαλλιά; Το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να κάνετε ένα ωραίο καθαριστικό και αναζωογονητικό ντους και να ξυπνάτε την επόμενη μέρα και να αναρωτιέστε γιατί τα μαλλιά σας είναι πάλι λιπαρά.

Αναζητάτε μερικές γρήγορες και εύκολες συμβουλές για το πώς να απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά; Μην ψάχνετε άλλο, έχουμε την απάντησή σας. Στο σημερινό άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στις 6 κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά.

Πρώτον, πρέπει να μάθουμε γιατί τα μαλλιά μας παράγουν αυτά τα έλαια, γιατί τα φυσικά έλαια στα μαλλιά είναι κοινά και ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση υγιών και δυνατών μαλλιών.

Η απάντηση εδώ κρύβεται στους σμηγματογόνους αδένες. Οι σμηγματογόνοι αδένες είναι αδένες στο δέρμα που απελευθερώνουν σμήγμα, το οποίο είναι ένα λιπαντικό λάδι. Αυτοί οι αδένες βρίσκονται σε όλο το σώμα σας, με εξαίρεση μερικές περιοχές (όπως τα χέρια και τα πόδια), και βρίσκονται συνδεδεμένοι με τους θύλακες των τριχών σας.

Αναρωτιέστε γιατί έχετε πάντα λιπαρά μαλλιά; Λοιπόν, έχουμε περίπου καλά νέα. Οι σμηγματογόνοι αδένες σας είναι ζωντανοί, καλά και ενεργοί! Τα άσχημα νέα; Οι υπεραντιδραστικοί σμηγματογόνοι αδένες σημαίνει ότι μπορεί να εμφανίσετε λιπαρά μαλλιά, τα οποία μπορεί να είναι απογοητευτικά και δύσκολο να τα αντιμετωπίσετε. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ωστόσο, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

1. Προσδιορίστε τον κύκλο πλύσης των μαλλιών σας
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, για κάποιον που έχει φυσικά λιπαρά μαλλιά, είναι στην πραγματικότητα καλύτερο να μην λούζετε τα μαλλιά σας όσο συχνά νομίζετε. Σοκ, σωστά; Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να πηγαίνουν κατευθείαν για το σαμπουάν και υποθέτουν ότι πρέπει απλώς να κάνουν ένα άλλο ντους όταν αισθάνονται ότι τα μαλλιά τους είναι λιπαρά.

Ωστόσο, το να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα ή ακόμα και κάθε δεύτερη μέρα, θα έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να παράγουν περισσότερο λάδι, επειδή προσπαθούν να αντισταθμίσουν το χαμένο λάδι. Βασικά, οι σμηγματογόνοι αδένες σας είναι μπερδεμένοι. Θα χρειαστεί χρόνος για να εκπαιδεύσετε τα μαλλιά σας για να συνηθίσουν τον νέο σας κύκλο πλύσης, αλλά με τον καιρό, θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα.

Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε και να μειώσετε τον κύκλο πλύσης των μαλλιών σας σε μόνο 2 ή 3 (το πολύ) πλύσεις την εβδομάδα. Όταν πλένετε τα μαλλιά σας, ξεκινήστε με ζεστό νερό όταν λούζεστε, ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να καθαριστούν και όταν έρθει η ώρα να ξεπλυθείτε, επιλέξτε πιο δροσερό νερό για να κλείσουν οι πόροι σας.

2. Ελαχιστοποιήστε τη χρήση του conditioner
Δοκιμάστε να το κόψετε σε μια μικρή ποσότητα ή ακόμα και να το παραλείψετε μερικές φορές στα λουσίματα, για να ελαχιστοποιήσετε τη συσσώρευση λαδιού, καθώς μπορεί να ενεργοποιήσει την παραγωγή λαδιού πιο γρήγορα. Ο σωστός τρόπος χρήσης του conditioner, στην πραγματικότητα, δεν είναι στις ρίζες αλλά σε όλο το μήκος της τρίχας, γιατί εκεί είναι που τα μαλλιά χρειάζονται περισσότερο περιποίηση. Τα φυσικά έλαια θα φροντίσουν για την ενυδάτωση των ριζών.

3. Μπούκλες ή ίσια μαλλιά;
Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι μπορείτε συνήθως να μην χρειαστεί να λουστείτε για μια ή δύο μέρες παραπάνω, όταν τα μαλλιά σας είναι σγουρά; Δεν είναι τυχαίο αυτό. Εάν τα μαλλιά σας λαδώνονται και τα ισιώνετε συχνά, προσπαθήστε να βάλετε προϊόντα ισιώματος στις άκρες μόνο. Όσο πιο κοντά είναι αυτά τα προϊόντα στις ρίζες, τόσο περισσότερο λάδι έρχεται σε επαφή και τόσο πιο εύκολο είναι για το λάδι να κατέβει στα μαλλιά σας.

4. Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από τα μαλλιά σας
Είναι αλήθεια ότι τα χέρια σας αγγίζουν συνεχώς πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και παρόλο που πιστεύουμε ότι το απολυμαντικό χεριών είναι δυνατό, υπάρχουν ακόμα πολλά μικρόβια και έλαια στα χέρια σας που δεν θέλετε να τα μεταφέρετε στα μαλλιά σας. Αν δυσκολεύεστε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από τα μαλλιά σας όλη την ημέρα, δοκιμάστε να τα δέσετε σε έναν κότσο στην αρχή της ημέρας για να μην υπάρχουν πειρασμοί.

www.testpap.com/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr