Συνταγή απλού σπιτικού καλλυντικού με γλυκερίνη. Το θαύμα της ενυδάτωσης για μεταξένιο δέρμα και άμεση ομορφιά!

Συνταγή απλού σπιτικού καλλυντικού με γλυκερίνη. Το θαύμα της ενυδάτωσης για μεταξένιο δέρμα και άμεση ομορφιά!

Η γλυκερίνη δίνει άμεση ομορφιά στο δέρμα και αποτελεί μυστικό ομορφιάς πολλών γυναικών ως μια συνήθεια που έρχεται απο την ιεροτελεστία της παράδοσης.

 

Η γλυκερίνη, είναι μια φυσική ένωση που προέρχεται από φυτικά έλαια ή ζωικά λίπη. Είναι ένα διαυγές, άχρωμο, άοσμο και σιροπιαστό υγρό με γλυκιά γεύση.

Είναι ένα υγραντικό , ένας τύπος ενυδατικού παράγοντα που τραβάει νερό στο εξωτερικό στρώμα του δέρματός από τα βαθύτερα επίπεδα της επιδερμίδας και του αέρα.

Στα προϊόντα περιποίησης δέρματος, η γλυκερίνη χρησιμοποιείται συνήθως με αποφρακτικά, έναν άλλο τύπο ενυδατικού παράγοντα, για να παγιδεύει την υγρασία που τραβάει στο δέρμα.

Σύμφωνα με μελέτη του  2016 η γλυκερίνη είναι «το πιο αποτελεσματικό υγραντικό» που διατίθεται για την αύξηση της ενυδάτωσης στο ανώτερο στρώμα του δέρματός μας, σε σύγκριση με πολλά άλλα, όπως:

άλφα υδροξυοξέα , όπως το γαλακτικό οξύ και το γλυκολικό οξύ
υαλουρονικό οξύ
προπυλενογλυκόλη και βουτυλενογλυκόλη
σορβιτόλη
ουρία

 

Γλυκερίνη, χυμός αγγουριού και ροδόνερο:
Η γλυκερίνη χρησιμοποιείται στα περισσότερα προϊόντα περιποίησης ομορφιάς. Η γλυκερίνη συμπεριφέρεται στα καλλυντικά, σαν παχύρρευστο και σαν υγρό λάδι αλλά δεν είναι λιπαρό. Απορροφάται πολύ καλά στο δέρμα και αφήνεια μια μεταξένια ελαστική και φωτεινή υφή. Το κύριο πλεονέκτημα της γλυκερίνης είναι ότι ενυδατώνει το δέρμα μας χωρίς να το κάνει λιπαρό. Η γλυκερίνη συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα.

Γλυκερίνη, χυμός αγγουριού και ροδόνερα
Σώζει.

Το ροδόνερο χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ομορφιάς καθώς έχει ιδιότητες καλλυντικές και πολύ αξιόλογες. Χρησιμοποιείται ως τονωτικό δέρματος. Περιέχει φαινυλαιθανόλη η οποία είναι ένα στυπτικό που μειώνει τις κηλίδες και καταπολεμά την ακμή. Κάνει το δέρμα να λάμπει φυσικά. Βοηθά στη διατήρηση του pH της επιδερμίδας. Το ροδόνερο είναι εξαιρετικό για όλους τους τύπους δέρματος!

Το τραγανό πράσινο αγγούρι λειτουργεί υπέροχα στην επιδερμίδα. Πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κατασκευάζονται με χρήση αγγουριού. Χρησιμοποιούνται ακόμη και στα σαλόνια ομορφιάς παραδοσιακά μάλιστα. Είναι πολύ οφέλιμο στην περιποίηση προσώπου για τη μείωση των ρυτίδων και του πρηξίματος γύρω από τα μάτια. Το αγγούρι μειώνει τη λιπαρότητα στο λιπαρό δέρμα.

Διαδικασία

Ανακατέψτε τη γλυκερίνη, το ροδόνερο και τον χυμό αγγουριού μαζί και χρησιμοποιήστε το μείγμα σας πριν βγείτε στον ήλιο . Αυτή η μέθοδος μας βοηθά στη συντήρηση της φυσικής ομορφιάς στο δέρμα μας.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr