6 αλάνθαστες σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα εκτός από το scrub με καφέ

6 αλάνθαστες σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα εκτός από το scrub με καφέ

 

Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση κατά την οποία το δέρμα αποκτά λακκάκι και σβώλους. Εμφανίζεται κυρίως γύρω από το στομάχι, τους μηρούς και τους γλουτούς. Προκαλείται από τη συσσώρευση λίπους κάτω από το δέρμα και δεν επηρεάζει την υγεία του ατόμου.

Η κυτταρίτιδα είναι συχνή και δεν πρέπει να ντρέπεται κανείς που την έχει. Πολλοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει να προωθούν τη θετικότητα του σώματος μοιράζοντας μεγεθυμένες, αφιλτράριστες εικόνες των «ελαττωμάτων» του σώματός τους. Εάν θέλετε να κάνετε την κυτταρίτιδα σας λιγότερο έντονη, τότε εδώ είναι μερικές σπιτικές θεραπείες. 

Μηλόξυδο: Περιέχει συστατικά όπως κάλιο, μαγνήσιο, μέταλλα και ασβέστιο που βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας, εξαλείφει τις τοξίνες και ελέγχει την περίσσεια νερού γύρω από τους μηρούς και το στομάχι. Μπορείτε να το αναμίξετε με λίγο νερό και μέλι και να το εφαρμόσετε στις πληγείσες περιοχές.

Τρώτε περισσότερες ωμές τροφές: Μειώστε την πρόσληψη θερμίδων και έχετε τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά. 

Στεγνό βούρτσισμα: Το στεγνό βούρτσισμα προωθεί την αποτοξίνωση γενικότερα. Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος γύρω από την περιοχή, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και προάγει την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Διεγείρει τη λεμφική παροχέτευση και απομακρύνει τις συσσωρεύσεις από τις τοξίνες στο σώμα. 

Μασάζ: Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την περίσσεια υγρών και θα κάνει τα λακκάκια λιγότερο αισθητά.

Ωμέγα-3: Η τακτική κατανάλωση καψουλών ψαριού ή μουρουνέλαιου μπορεί να μας απαλλάξει από την κυτταρίτιδα, αφήνοντας το δέρμα  λείο. Τα ωμέγα-3 περιέχουν λιπαρά οξέα και λιποδιαλυτές βιταμίνες που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Καθημερινή ενυδάτωση: Η περιοχή των γλουτών ως επί το πλείστον αγνοείται κατά την ενυδάτωση. Θα πρέπει να αποκτήσετε τη συνήθεια να ενυδατώνετε ολόκληρο το σώμα σας κάθε μέρα μετά το ντους για να διατηρείτε το δέρμα σας λείο και απαλό. 

www.hindustantimes.com

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr