Κάνει καλό ο ατμός στο δέρμα;

Κάνει καλό ο ατμός στο δέρμα;

Αν μπαίνετε στο beauty TikTok, θα δείτε πολλούς influencers να διαφημίζουν τα οφέλη του ατμού στο πρόσωπο σας και να σας δείχνουν πώς να ατμίζετε το πρόσωπό στο σπίτι—είτε με την ειδική συσκευή προσώπου είτε με ζεστή πετσέτα και ζεστό νερό για να δημιουργήσετε spa στο σπίτι. Και ναι, υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη ενυδάτωσης και απορρόφησης προϊόντων από τον ατμό προσώπου. Αλλά προτού δημιουργήσετε τη δική σας σάουνα προσώπου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τυχόν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του δέρματος—ορισμένοι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι το άτμισμα δεν είναι για όλους, ειδικά εάν έχετε συγκεκριμένους τύπους ή παθήσεις δέρματος. Είστε έτοιμες να ζήσετε την παραδεισένια στιγμή κατά τη διάρκεια μιας περιποίησης προσώπου, όταν η αισθητικός αχνίζει το δέρμα σας και σας τυλίγει με μια ζεστή πετσέτα; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους κινδύνους και τα οφέλη του ατμού του προσώπου σας στο σπίτι ή με έναν επαγγελματία.

Τι είναι το face steaming;

Το άτμισμα ως φροντίδα του εαυτού υπάρχει από την αρχαιότητα. Τα τουρκικά λουτρά χαμάμ, τα οποία ήταν τόσο κέντρα κοινωνικά και ευεξίας , για καθαρισμό και χαλάρωση σε αχνιστά δωμάτια, είναι ένα από τα παλαιότερα παραδείγματα—η προέλευσή τους μπορεί να εντοπιστεί στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Τα συστατικά για επιτυχημένο ατμό προσώπου είναι απλά: νερό που είναι αρκετά ζεστό για να δημιουργεί ατμό και μερικές φορές μια ζεστή πετσέτα για να σκεπάσεις το κεφάλι σου για να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον σαν σκηνή που παγιδεύει τον ατμό ώστε το δέρμα σου να τον απορροφήσει. Μπορείτε να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία αισθητικό εάν θέλετε μια πλήρη περιποίηση προσώπου που ενσωματώνει τον ατμό, και μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια φανταχτερή σάουνα προσώπου ή συσκευή ατμού προσώπου για να ατμίσετε το πρόσωπό σας στο σπίτι .

Ο ατμός προσώπου ωφελεί;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι! Αλλά για τη μακροσκελή απάντηση – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σημαντικών προειδοποιήσεων – συνεχίστε να διαβάζετε.

1. Μπορεί να ενισχύσει την απολέπιση.

Αποδεικνύεται ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια οφέλη από το να αχνίζετε το πρόσωπό σας για την ακμή, αλλά μάλλον όχι για τους λόγους που νομίζατε. «Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι ο ατμός του προσώπου ανοίγει τους πόρους και τους ξεβουλώνει», λέει η δερματολόγος Caroline Robinson. «Οι πόροι μας είναι σταθερές δομές που δεν ανοίγουν και κλείνουν ως απόκριση στις αλλαγές της θερμοκρασίας». Τι πραγματικά συμβαίνει όταν εκθέτετε το πρόσωπό σας στον ατμό; Το ανώτερο στρώμα του νεκρού δέρματος, που ονομάζεται κεράτινη στιβάδα, μαλακώνει και γίνεται πιο διαπερατό, χαλαρώνοντας τυχόν έλαια, βρωμιά ή βακτήρια που προκαλούν ακμή που κρέμονται στην επιφάνεια του δέρματος, ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν, κάτι που είναι μια μορφή φυσικής απολέπισης. Η υπερβολική απολέπιση, όμως, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως ερυθρότητα από την τριβή, αλλά μετά τον ατμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό πανί στο πρόσωπό σας (με κυκλικές κινήσεις) για να συνεχίσετε απαλά την απολέπιση και να αφαιρέσετε οποιοδήποτε κύτταρο από νεκρό δέρμα, λάδι, βρωμιά ή βακτήρια.

2. Το άτμισμα μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία σας. Ένας γρήγορος ατμός 10 λεπτών είναι αρκετός. «Η υψηλότερη θερμοκρασία δίνει σήμα στον εγκέφαλο να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία σε αυτήν την περιοχή και να αυξήσει την κυκλοφορία». Αυτή η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να σας δώσει προσωρινά μια κοκκινισμένη (ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας) και υγιή λάμψη. Επιπλέον, η εισροή της ροής του αίματος διευκολύνει την κυκλοφορία του οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματός σας. Μετά το άτμισμα θα μπορούσε επίσης να είναι η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε έναν τοπικό αντιοξειδωτικό ορό (κάτι που περιέχει βιταμίνη C ή βιταμίνη Ε) για να προσφέρει αυτή την αντιοξειδωτική ενίσχυση πιο άμεσα στους πόρους σας, καθώς ο φραγμός του δέρματος έχει χαλαρώσει

3. Το δέρμα σας μπορεί να απολαύσει κάποια πρόσθετη ενυδάτωση.

Θεωρητικά ναι, δεδομένου ότι ο ατμός μπορεί να φέρει υγρασία στο δέρμα. «Ο ζεστός ατμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενυδατώσει προσωρινά το δέρμα, αλλά μπορεί επίσης να το στεγνώσει εάν γίνει για πολύ ώρα”.

Επειδή το ανώτερο στρώμα του δέρματος γίνεται πιο απαλό και πιο διαπερατό όταν εκτίθεται στον ατμό, είναι εύκολο να έρθει η ενυδάτωση στην αρχή. Αλλά μπορείτε εύκολα να χάσετε την ενυδάτωση από τον υπερβολικό ατμό, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διαεπιδερμική απώλεια νερού. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην απολέπιση, αλλά οι ειδικοί συνιστούν να κρατάτε τις συνεδρίες ατμίσματος του προσώπου σας σύντομες για να αποφύγετε κατά λάθος να κάνετε το δέρμα σας πιο ξηρό.

4. Μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Και πάλι, σχεδόν όλα τα πιθανά οφέλη του ατμίσματος του προσώπου σας, συμπεριλαμβανομένης της απορρόφησης του προϊόντος, επιστρέφουν στην κεράτινη στιβάδα που μαλακώνει. Αυτή η αυξημένη διαπερατότητα του ανώτερου στρώματος του δέρματός σας επιτρέπει στα προϊόντα να εισέρχονται πιο εύκολα. Επειδή, όπως αναφέραμε, η ενυδάτωση μπορεί να χαθεί στη διαδικασία, θα θελήσετε να ανανεώσετε το δέρμα σας με μερικά σοβαρά ενυδατικά προϊόντα αμέσως μετά τον ατμό. Το πώς αντιμετωπίζετε το δέρμα σας μετά τον ατμό σας σχετίζεται άμεσα με το πόσο ενυδατωμένο παραμένει το δέρμα σας.

Το κλειδί είναι η χρήση ορών με ενυδατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ ή η γλυκερίνη. Στη συνέχεια, να εφαρμόσετε μια πιο παχύρρευστη ενυδατική κρέμα που περιέχει συστατικά που μπορούν να ενισχύσουν τον φραγμό του δέρματος και να αποτρέψουν την απώλεια υγρασίας.

/marymary.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr