Επιλέγοντας Το Καλύτερο Αντηλιακό Για Το Πρόσωπό Σας. Οι Συμβουλές Μας Για Ώριμο Δέρμα

Επιλέγοντας Το Καλύτερο Αντηλιακό Για Το Πρόσωπό Σας. Οι Συμβουλές Μας Για Ώριμο Δέρμα

Καθώς θα περνάτε περισσότερο χρόνο στον ήλιο, είναι καιρός να σκεφτείτε πώς να επιλέξετε το καλύτερο αντηλιακό προσώπου για ώριμο δέρμα.

Το Αντηλιακό Μπορεί Να Βοηθήσει Το Δέρμα Με Διάφορους Τρόπους, Ιδιαίτερα:
Μειώνει την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος.
Βοηθά στην πρόληψη των κηλίδων του προσώπου και των δυσχρωμιών του δέρματος.
Βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των φλεβών του προσώπου και των κηλίδων.
Επιβραδύνει την ανάπτυξη ρυτιδιασμένου ή πρόωρης γήρανσης του δέρματος.
Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες (και παραπληροφόρηση σχετικά με το αντηλιακό), ώστε σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε μια λίστα με απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με το αντηλιακό. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό  για ώριμο δέρμα.

1. Κάντε Το Αντηλιακό Καθημερινή Συνήθεια
Το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα σας από τη φωτογήρανση. Που σημαόινει αποτρέπει όλες εκείνες τις ρυτίδες, τη διάστικτη υφή και τις κηλίδες  που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. Και το πιο σημαντικό, το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα σας από τον καρκίνο του δέρματος.

Προστατέψτε λοιπόν το πρόσωπό σας κάθε μέρα γιατί η έκθεση στον ήλιο είναι αθροιστική. Πέντε λεπτά εδώ, δέκα λεπτά εκεί επιβαρύνουν το δέρμα σας. Κάντε το καθημερινό αντηλιακό συνήθεια, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας.

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να αποκτήσετε καθημερινή αντηλιακή κάλυψη είναι το μακιγιάζ σας. Ψάξτε για ένα μακιγιάζ ή μια έγχρωμη ενυδατική κρέμα που έχει δείκτη προστασίας 15 ή μεγαλύτερο. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα προστατευμένοι.

2. Ακόμα Κι Αν Εργάζεστε Σε Εσωτερικούς Χώρους, Εξακολουθείτε Να Το Χρειάζεστε.
Πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε αντηλιακό επειδή εργάζεστε σε εσωτερικούς χώρους; Ξανασκφτείτε το.

Επειδή, παρόλο που βρίσκεστε σε κλειστό χώρο τώρα, πιθανότατα περπατάτε και έξω για να προλάβετε το λεωφορείο σας, να κάνετε δουλειές, να πάρετε το ταχυδρομείο ή να μπείτε στο αυτοκίνητο. Αυτά τα λίγα λεπτά προσθέτουν ζημιά απο τον ήλιο καθώς περνούν τα χρόνια.

3. Τα Παράθυρα Δεν Σας Προστατεύουν Από Όλες Τις Βλαβερές Ακτίνες Του Ήλιου
Το γυαλί μπλοκάρει μόνο τις ακτίνες UVB, αλλά οι ακτίνες UVA διεισδύουν ακριβώς από τα παράθυρα.

Ξέρατε ότι μόνο τα μπροστινά παρμπρίζ των αυτοκινήτων αντιμετωπίζονται για προστασία UVA;

Τα πλαϊνά παράθυρα και τα πίσω παράθυρα των αυτοκινήτων δεν έχουν υποστεί επεξεργασία για τις ακτίνες UVA.

Γι’ αυτό μπορεί να παρατηρήσετε περισσότερες φακίδες και έκθεση στον ήλιο στην πλευρά του οδηγού του προσώπου και των χεριών σας.

Φοράτε λοιπόν αντηλιακό κάθε μέρα και μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε και στα χέρια, τα μπράτσα, το λαιμό και το στήθος σας, ειδικά αν  οδηγείτε  αυτοκίνητο.

4. Το Να Μάθετε Να Διαβάζετε Την Ετικέτα Είναι Το Κλειδί Για Να Αγοράσετε Τη Σωστή Μάρκα Αντηλιακού
Αναζητήστε αντηλιακό με αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά:

1. SPF
Ο δείκτης SPF 15 θα σας προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες για 150 λεπτά. Κατάλληλο για όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, περπατάτε με το σκύλο ή σε υπαίθριο καφέ.
Ο δείκτης SPF 30 θα σας προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες για 300 λεπτά. Κατάλληλο για όταν βρίσκεστε στον ήλιο για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, όπως ηλιοθεραπεία ή αθλητισμός.
Λάβετε υπόψη ότι η βαθμολογία SPF υποδεικνύει μόνο την προστασία σας από τις ακτίνες UVB.

2. Ευρέος Φάσματος
Αυτά προστατεύουν από τις ακτίνες UVA και UVB.

3. Ελέγξτε Ότι Η Ετικέτα Του Προϊόντος Περιλαμβάνει Μερικά Από Αυτά Τα Αντηλιακά Συστατικά
Οξυβενζόνη
Σαλικυλικό οκτύλιο
Αβοβενζόνη
Διοξείδιο τιτανίου
Οξείδιο του ψευδαργύρου
Αναζητήστε ένα αντηλιακό με την ένδειξη «ευρέος φάσματος». Αυτό σημαίνει ότι το αντηλιακό αποκλείει τις ακτίνες UVA και UVB με SPF 30 ή μεγαλύτερο.

5. Βρείτε Αυτό Που Ταιριάζει Στο Δέρμα Σας Και Που Σας Αρέσει ΠΟΛΥ
Αυτό μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, αλλά αν δεν σας αρέσει το άρωμα, η υφή ή κάτι άλλο στο αντηλιακό σας, δεν θα το εφαρμόσετε. Και ένα αντηλιακό που έχει μείνει στο πίσω μέρος του ντουλαπιού  δεν βοηθά στην προστασία του δέρματός σας. Δοκιμάστε λοιπόν μερικές μάρκες και τύπους μέχρι να βρείτε ένα που στην πραγματικότητα δεν σας πειράζει να εφαρμόσετε.

6. Οι Σκουρόχρωμες Γυναίκες Χρειάζονται Και Αντηλιακό
Ναι, εάν έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα, δεν θα εμφανίσετε ζημιά από τον ήλιο τόσο γρήγορα όσο κάποιος που είναι πιο ανοιχτόχρωμος, αλλά δεν έχετε ανοσία στη βλάβη και την πιθανότητα καρκίνου του δέρματος. Στην πραγματικότητα, ο καρκίνος του δέρματος τείνει να είναι πιο θανατηφόρος για άτομα με πιο σκουρόχρωμο δέρμα.

7. Εφαρμόστε 20 Λεπτά Πριν Την Έκθεση Στον Ήλιο
Μην περιμένετε μέχρι να βγείτε έξω για να εφαρμόσετε το αντηλιακό σας, εφαρμόστε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν βγείτε έξω.

8. Εάν Έχετε Ευαίσθητο Δέρμα, Επιλέξτε οξείδιο Του Ψευδαργύρου.
Ένα ορυκτό, ή φυσικό, αντηλιακό χρησιμοποιεί συστατικά όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου για να καθίσει πάνω από το δέρμα σας και να εκτρέψει τις ακτίνες του ήλιου.

Ένα ορυκτό αντηλιακό τείνει να είναι πιο ήπιο και δεν προκαλεί ξέσπασμα ή αλλεργική αντίδραση. Εάν εμφανίσετε κόκκινα εξογκώματα ή ξεσπάσματα μετά την εφαρμογή αντηλιακού, αλλάξτε σε ένα ορυκτό αντηλιακό, ειδικά στο πρόσωπό σας.

 (Πειραματιστείτε, μπορεί να χρειαστείτε ένα ορυκτό αντηλιακό για το πρόσωπό σας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό αντηλιακό στο σώμα σας.)

9. Όταν Εφαρμόζετε Ένα Αντηλιακό, Λάβετε Υπόψη Τα Εξής:
Τα ανοιχτόχρωμα και κοκκινομάλλα άτομα θα πρέπει να χρησιμοποιούν τουλάχιστον SPF 30+ και άνω.
Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον 15 με 30 λεπτά πριν βγείτε έξω και να το ξαναβάζετε κάθε δύο ώρες μετά.
Για κολύμπι, να θυμάστε ότι κανένα αντηλιακό δεν είναι αδιάβροχο. Ωστόσο, στο εμπόριο κυκλοφορούν αντηλιακά αδιάβροχα, τα οποία διαρκούν 40 ή 80 λεπτά. Πρέπει ακόμα να κάνετε επανάληψη τακτικά.
Μην ξεχνάτε ότι μια συννεφιασμένη μέρα δεν είναι μέρα άδειας για αντηλιακό. Μπορείτε εξίσου εύκολα να καείτε από τον ήλιο σε μια συννεφιασμένη μέρα, ειδικά αν είστε μέσα στο νερό.

10. Φορέστε Καπέλο Για Τον Ήλιο
Εάν πρόκειται να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προφυλαχθείτε από τις βλάβες από τον ήλιο είναι να καλύψετε το κεφάλι σας.

Φορέστε ένα καπέλο που καλύπτει το πρόσωπο, τους ώμους και το στήθος σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να μην πάθεις ζημιά από τον ήλιο είναι να τον αποφεύγεις. Επιλέξτε ένα μεγάλο καπέλο για τον ήλιο που μπορείτε όμωε ευέλικτα να το χωρέσετε σε τσάντα,  ή στο σακίδιο της πλάτης.

Ποτέ δεν είναι αργά για να φροντίσεις το δέρμα σου!

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr