Αυτές οι 10 αλλαγές, εξαφανίζουν το κοιλιακό λίπος πιο γρήγορα.

Αυτές οι 10 αλλαγές, εξαφανίζουν το κοιλιακό λίπος πιο γρήγορα.

Ο ύπνος για λιγότερες ώρες ή ο διαταραγμένος ύπνος παρεμποδίζει την καύση λίπους και αυξάνει την ορμόνη του στρες «κορτιζόλη», η οποία μαζί με την «ινσουλίνη» δημιουργούν ένζυμα που ενθαρρύνουν την αποθήκευση του σωματικού λίπους, ιδιαίτερα γύρω από την κοιλιά.

Το πρόβλημα με το κοιλιακό λίπος (τόσο το υποδόριο όσο και το σπλαχνικό) είναι ότι είναι εξαιρετικά επίμονα και θα χρειαζόταν προσπάθεια μαμούθ για να απαλλαγούμε από αυτά. Και αυτές οι ασκήσεις κοιλιακών δεν φαίνεται ποτέ να λειτουργούν ούτε για το κόψιμο της μέσης. Το λίπος στην κοιλιά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων, ακόμη και ηπατικών προβλημάτων. Σε προηγούμενες αναρτήσεις, καλύψαμε θέματα σχετικά με το «τι να φάτε» και «τι να μην τρώτε»για να χάσετε λίπος από την κοιλιά, αλλά σε αυτήν την ανάρτηση, σας λέμε για αλλαγές στον τρόπο ζωής (και κάποιες άλλες αλλαγές) που πρέπει να κάνετε για να χάσετε λίπος από την κοιλιά πιο γρήγορα.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής για το λίπος στην κοιλιά

1. Ξεκινήστε μια δίαιτα ελλειμματικής θερμίδων: Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να διατάξουμε το σώμα να χάσει λίπος από μια συγκεκριμένη περιοχή και μόνο με τη συνολική καύση λίπους, η γραμμή της μέσης θα φαίνεται σφιγμένη. 

2. Διατηρήστε τη σωστή στάση του σώματος: Οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να κάθεστε ίσια με όρθια πλάτη με το πηγούνι προς τα πάνω, τους ώμους τραβηγμένους προς τα πίσω και να αποφεύγετε να λυγίζετε για να δυναμώσετε τους κοιλιακούς μυς. Η διατήρηση της λανθασμένης στάσης ενώ εργάζεστε για πολλές ώρες στο γραφείο ή ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση χαλαρώνει τους μυς της κοιλιάς και τους κάνει να διογκώνονται, επίσης μια πιο αδύναμη πλάτη σημαίνει διογκωμένη κοιλιά.

3. Περιορίστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες: Η μείωση του λάθος είδους υδατανθράκων, γνωστός και ως επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, θα βοηθήσει πολύ στην καταπολέμηση του λίπους της κοιλιάς. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να θεωρηθούν ως μία από τις κύριες αιτίες που οδηγούν το λίπος στην κοιλιά. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, μείνετε μακριά από κέικ, μπισκότα, πατατάκια, ψημένα καλούδια. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα, προκαλούν αύξηση της ινσουλίνης και, όπως αναφέραμε παραπάνω, μαζί με την «ορμόνη του στρες, κορτιζόλη» δημιουργούν ένα ένζυμο που ενθαρρύνει τη δημιουργία διογκώματος της κοιλιάς. Επομένως, επιλέξτε τους υδατάνθρακές σας προσεκτικά και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι εξευγενισμένοι.

4. Σταματήστε να ψωνίζετε συσκευασμένα τρόφιμα με Transfat: Τα επεξεργασμένα και εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα με transfat δεν είναι ούτε καλά για την καρδιά ούτε για το κοιλιακό λίπος. Αυτό είναι ένα γεγονός που θα σας εκπλήξει – το transfat κινητοποιεί το λίπος από άλλες περιοχές του σώματος προς την περιοχή της κοιλιάς σας!

5. Το Cardio καίει το λίπος στην κοιλιά και επίσης αποθηκευει μνήμη ενέργειας στα πόδια κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας: Ένα ένζυμο καύσης λίπους που ονομάζεται ορμονοευαίσθητη λιπάση και το οποίο ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια των ασκήσεων καρδιαγγειακής άσκησης απελευθερώνει μόρια λίπους από τα λιπώδη κύτταρα προς στα κυτταρικά τοιχώματα, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενέργεια. Γι αυτό το λόγο, συμπεριλάβετε το cardio στη ρουτίνα προπόνησής σας.

6. Όταν βγαίνετε στη σκηνή του πάρτι, αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά και τα αεριούχα ποτά: Αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη με κενές θερμίδες που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα και την ινσουλίνη, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο λίπους στην κοιλιά.

7. Πίνετε περισσότερο νερό: Είναι ένα ρόφημα χωρίς θερμίδες που βοηθά με πολλούς τρόπους στην απώλεια βάρους. Καταστέλλει την όρεξη, αυξάνει τη δαπάνη ενέργειας, καθαρίζει από το σώμα τις τοξίνες που αυξάνουν τη φλεγμονή (άλλη μια σημαντική αιτία αύξησης βάρους) και είναι απολύτως απαραίτητο για τον μεταβολισμό του λίπους.

8. Βρείτε τρόπους για να απαλλαγείτε από το άγχος: Το χρόνιο στρες έχει συνδεθεί με την αύξηση της περιφέρειας της μέσης και οι μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης σημαίνει αύξηση του κοιλιακού λίπους. Κάνε ό,τι χρειάζεται για να καταπολεμήσεις το άγχος, το να είσαι χωρίς άγχος είναι εξαιρετικό για να γλυτώσεις την πνευματική απώλεια αλλά και για να υποστηρίξεις την απώλεια βάρους.

9. Έλλειψη ύπνου: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ύπνος για λιγότερες από 5 ώρες ακόμη και για μία νύχτα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητές σας να πάρετε βάρος, ιδιαίτερα το λίπος στην κοιλιά! Έτσι, κοιμηθείτε για 7 ώρες ή περισσότερες κάθε βράδυ για να λιώσετε το λίπος της κοιλιάς.

10. Plank Up: Όταν γίνεται σε καθημερινή βάση, μια απλή άσκηση όπως η σανίδα δυναμώνει τους μυς του πυρήνα και στοχεύει το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς. Επίσης, βελτιώνει τη στάση του σώματος, δυναμώνει τους μύες και βοηθά στην καύση θερμίδων, ενώ μπορείτε να κάνετε σανίδα για μόλις 1 λεπτό και να αποκομίσετε οφέλη.

Αυτές ήταν μερικές συμβουλές για να λιώσετε το περιττό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς και να αναδείξετε τους κοιλιακούς σας. Θέστε τα σε εφαρμογή και δείτε όχι μόνο μείωση κοιλιάς αλλά και σωματική και πνευματική ευεξία.

Επιμέλεια Ζωή Κυροπούλου.

makeupandbeauty.com/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr