Αυτό είναι το απόλυτο – αποτελεσματικό μυστικό για να ξενοιάσεις μια και καλή απο τα πρησμένα με μαύρους κύκλους μάτια.

Αυτό είναι το απόλυτο – αποτελεσματικό μυστικό για να ξενοιάσεις μια και καλή απο τα πρησμένα με μαύρους κύκλους μάτια.

Witch Hazel

Η αμαμελίδα είναι μια φυσική θεραπεία που παρασκευάζεται από ένα φυτό, το Hamamelis virginiana . Οι ιθαγενείς της Αμερικής το χρησιμοποιούσαν για να καταπραΰνουν δερματικά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί το εντυπωσιακό γεγονός πως είναι ένα από τα λίγα φυτά που έχει εγκρίνει ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ως συστατικό για φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται. 

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το φαρμακευτικό φυτό με όνομα που ακούγεται μαγικό, πώς να το χρησιμοποιήσετε και πιθανές παρενέργειες.

Οφέλη για την υγεία


Μέσα στα φύλλα, το φλοιό και τα κλαδιά της αμαμελίδας, υπάρχουν φαρμακευτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται τανίνες. Εάν τρίψετε αυτές τις χημικές ουσίες στο δέρμα σας, μειώνουν το πρήξιμο και καταπολεμούν τα βακτήρια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αμαμελίδα για αιώνες για να καταπραΰνουν το σκασμένο, γδαρμένο και ερεθισμένο δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών ειδών μικροπροβλημάτων του δέρματος, όπως:

Ακμή
Μώλωπες
Εγκαύματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών εγκαυμάτων
Εξάνθημα από την πάνα και άλλοι τύποι ερεθισμού του δέρματος
Αιμορροϊδές
Τσιμπήματα εντόμων
Προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής
Κιρσοί

Ορισμένοι ειδικοί ομορφιάς προτείνουν τη χρήση αμαμελίδας ως φθηνό τρόπο μείωσης του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Πολλές εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν αμαμελίδα για να φτιάξουν βοηθήματα ομορφιάς, όπως τονωτικά και μαντηλάκια προσώπου, θεραπείες ακμής, μείωση πόρων, σαμπουάν και aftershave. 

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ

Οι σακούλες ματιών με μεγαλύτερη διάρκεια αποκτούν σχήμα καθώς το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια γερνάει και συσσωρεύει τις βλάβες από τον ήλιο. Αδυνατίζει, χάνει την ευκαμψία του και αποκτά σχήμα που μοιάζει με πουγκί. Με τα χρόνια, επίσης, το μαξιλάρι του λίπους που είναι κρυμμένο άνετα κάτω από κάθε μάτι, το οποίο  ονομάζεται τροχιακό λίπος, προεξέχει καθώς ο μυς που το συγκρατεί στη θέση του εξασθενεί. Και τα μάγουλα χάνουν το κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα σφριγηλό, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια γούρνα κάτω από τις σακούλες, τονίζοντας το πουγκί τους.

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια τονίζουν ακόμη περισσότερο τις σακούλες. Μια αιτία, η περίσσεια χρωστικής στο δέρμα, είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό. Αλλά πιο συχνά η γήρανση είναι ο ένοχος. Καθώς το δέρμα λεπταίνει, φαίνεται μέσα ο γαλαζωπός γύψος των αιμοφόρων αγγείων από κάτω.

Ποιές είναι οι απλές πρακτικές με σίγουρο απιοτέλεσμα.

Οι απλούστερες θεραπείες ματιών είναι αυτές που στοχεύουν στο πρωινό πρήξιμο. Οι κρύες κομπρέσες μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο.

Είναι τα βαμβακερά επιθέματα εμποτισμένα με αμαμελίδα, ένα φυσικό στυπτικό που προορίζεται κυρίως για τις αιμορροΐδες. Επειδή είναι συσφικτικό και αποσυμφορητικό βότανο που θεραπεύει τις αιμορροΐδες γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι μαγικό για τους μαύρους κύκλους και τα πρησμένα μάτια.

Ο τρόπος να θεραπεύσεις τα μάτια σου.

Στίψτε την περίσσεια αμαμελίδα , γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, κλείστε τα μάτια σας και βάλτε το βαμβάκι στα κάτω βλέφαρά σας για λίγα λεπτά», 

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ
Δεν κοιμάσαι αρκετά τον τελευταίο καιρό; Η αμαμελίδα είναι ιδανική για τον έλεγχο των σακουλών και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια, συρρικνώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Απλώς μουσκέψτε δύο βαμβακερές μπάλες σε αμαμελίδα και τοποθετήστε τις σε κλειστά μάτια για περίπου 10 λεπτά.

ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ
Η αμαμελίδα είναι ιδανική για τόνωση του δέρματος, καθώς είναι ένα φυσικό στυπτικό που συσφίγγει αποτελεσματικά τους πόρους ενώ απομακρύνει την καθημερινή συσσώρευση και τα βακτήρια.

Ένας άλλος μαγικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις το βότανο.

Η αμαμελίδα είναι ένα πολύ γνωστό στυπτικό που χρησιμοποιείται συχνά για τη μείωση του οιδήματος και της ερυθρότητας. Η παγωμένη αμαμελίδα είναι εξαιρετικά αναζωογονητική. Αφού κρυώσει στο ψυγείο για μερικές ώρες, απλώστε λίγο σε ένα βαμβάκι και αφήστε το σε κλειστά μάτια για 5 λεπτά για μια στιγμιαία ανανέωση

Τι συμβαίνει: Είναι αλήθεια αυτό που έχετε ακούσει για το αλάτι: Σας κάνει να κατακρατείτε υγρό και αυτό προκαλεί φούσκωμα παντού, αλλά κυρίως κάτω από τα μάτια, όπου δεν υπάρχει πολύς χώρος για να διασκορπιστεί το υγρό.

Τι να δοκιμάσετε: Ο ύπνος με το κεφάλι ψηλά —(πρέπει να είναι πάνω από την καρδιά σας)— αυξάνει την κυκλοφορία, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση του υγρού στο κεφάλι και το πρόσωπό σας.

Τι να μην δοκιμάσετε:Ο ύπνος ενώ κάθεστε δεν είναι άνετος αλλά μπορεί να συμβεί είναι όμως η χειρότερη στάση για τα μάτια. Εάν είστε ανήσυχοι ή δεν κοιμάστε καλά, αυτό μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μαύρου κύκλου, που κάνει τα πρησμένα μάτια πιο αισθητά. (Η άσκηση μετά το πρωινό ξύπνημα ενισχύει επίσης την κυκλοφορία, αλλά μπορεί να χρειαστεί ακόμα περίπου μία ώρα για να φαίνονται φυσιολογικά τα μάτια σας είναι όμως βέβαιη θεραπεία).

Νερό αμαμελίδας. Σύσφιξη τόνωση στα κουρασμένα μάτια.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr