Καστορέλαιο για τις ραγάδες.

Καστορέλαιο για τις ραγάδες.

Οι ραγάδες είναι στενές, μακριές ραβδώσεις που εμφανίζονται στο δέρμα  κάθε φορά που  είναι εξαιρετικά τεντωμένο. Υπάρχει ένα σπάσιμο στις ελαστικές ίνες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ένα λεπτό δέρμα με ουλές, προκαλώντας έτσι ραγάδες.

Οι ραγάδες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως τους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι, το στήθος και τους ώμους.

Καστορέλαιο:


Το καστορέλαιο, είναι ένα φυτικό έλαιο που χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει πολλά δερματικά προβλήματα όπως ρυτίδες, μαύρα στίγματα, σπυράκια αλλά και τις ραγάδες.

Η δράση του καστορέλαιου στις ραγάδες.

Μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των ουλών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, το καστορέλαιο διεγείρει την ανάπτυξη των ιστών, μειώνει τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να παρεμποδίσουν τη διαδικασία επούλωσης των ουλών και δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον για την ταχύτερη επούλωση των ουλών. Μπορείτε να βασιστείτε στο καστορέλαιο για να μειώσετε την εμφάνιση των ραγάδων που έχουν ήδη γίνει ορατές.

Τι πρέπει να κάνετε μόλις αρχίζετε να παρατηρείτε ραγάδες.

Αρχίστε την εφαρμογή καστορελαίου το πρωί και το βράδυ σε περιοχές όπου αρχίζετε να παρατηρείτε ραγάδες. Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο δέρμα σας και αφήστε το να δράσει για λίγες ώρες πριν το ξεπλύνετε.

Σε προχωρημένες ραγάδες.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις: άπλωσε λίγο καστορέλαιο στην περιοχή του κορμιού σου που οι ραγάδες σου είναι έντονες και κάνε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 5 με 10 λεπτά. Στην συνέχεια τύλιξε την περιοχή με κάποιο λεπτό βαμβακερό ύφασμα και χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ζεστό νερό ή ένα θερμαντικό μαξιλάρι μπορείς να «θερμάνεις» για μισή ωρίτσα την περιοχή. Αν επαναλάβεις την διαδικασία καθημερινά για περίπου ένα μήνα θα δεις εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr