Πως θα φτιάξετε scrub ζάχαρης, όπως αυτά του εμπορίου. Συνδυασμοί και 6 συνταγές για να γίνεις πανέμορφη σε πρόσωπο και σώμα!

Πως θα φτιάξετε scrub ζάχαρης, όπως αυτά του εμπορίου. Συνδυασμοί και 6 συνταγές για να γίνεις πανέμορφη σε πρόσωπο και σώμα!

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ SCRUB ΖΑΧΑΡΗΣ: 6 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ SCRUB ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

Το scrub με ζάχαρη είναι ένα πολυτελές εργαλείο που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενυδατώσετε και να απολεπίσετε το δέρμα σας. Μάθετε πώς να φτιάχνετε συνταγές απολέπισης ζάχαρης που μπορούν να προσαρμοστούν για σχεδόν κάθε σημείο του σώματός σας, από το κεφάλι μέχρι τα νύχια.

Συνταγές απολέπισης σώματος
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως αφού το αναμίξετε . Επιπλέον αυτό το scrub θα καταπραΰνει το δέρμα σας και θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το κεφάλι μέχρι τα νύχια, ενώ προσφέρει και οφέλη αρωματοθεραπείας.

6 Συνταγές Scrub με ζάχαρη που πρέπει να δοκιμάσετε

Η ζάχαρη συνδυάζεται με κάποιο έλαιο, είτε με βοτανικά είτε με αιθέρια έλαια.

Οι κόκκοι ζάχαρης μπορούν να βοηθήσουν στην απαλή απολέπιση του δέρματός σας καθώς το τρίβετε απαλά στο σώμα σας. Ταυτόχρονα, το λάδι θα ενυδατώσει ενώ τα αιθέρια έλαια παρέχουν θεραπευτικά οφέλη αρωματοθεραπείας.

Χρειάζεστε:

Λάδι + Ζάχαρη + Αιθέρια Έλαια

Εδώ είναι η κατανομή των τριών συστατικών. Ανακατέψτε και ταιριάξτε για να καλύψετε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας και δημιουργήστε την απόλυτη συνταγή ζάχαρης DIY!

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΖΑΧΑΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ SCRUB ΖΑΧΑΡΗΣ;

Για να φτιάξετε ένα scrub, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάκχαρα της επιλογής σας.

Η κανονική κρυσταλλική ζάχαρη ,  που έχετε στο ντουλάπι σας, είναι μια χαρά  στις περισσότερες περιπτώσεις.
Η λεπτή ζάχαρη είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε το scrub σε μια πιο ευαίσθητη περιοχή, όπως το πρόσωπό σας.
Η καστανή ζάχαρη μυρίζει υπέροχα στα scrub με ζάχαρη, αλλά καθώς είναι χοντρή, αντικαταστήστε μόνο τη μισή ζάχαρη με καστανή ζάχαρη. Διαφορετικά, ένα scrub με καστανή ζάχαρη μπορεί να είναι πολύ τραχύ για το δέρμα σας.

Το θαλασσινό αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί επίσης να λειτουργήσει στη θέση της ζάχαρης σε ορισμένες συνταγές. Ενώ το αλάτι έχει πολλά μέταλλα, είναι πολύ πιο τραχύ από τη ζάχαρη και μπορεί να βλάψει το ευαίσθητο δέρμα. Αυτό είναι καλύτερο να το αποθηκεύσετε για τραχύ δέρμα όπου μπορείτε να το τρίψετε απαλά . Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ψιλό θαλασσινό αλάτι αντί για χοντρό!

ΛΑΔΙ
Το ελαιόλαδο, το έλαιο σταφυλιού, το γλυκό αμυγδαλέλαιο και το παρθένο λάδι καρύδας είναι καλές επιλογές για scrub με ζάχαρη. 

Το ελαιόλαδο είναι πολύ ενυδατικό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των ραγάδων. Από την άλλη πλευρά, είναι ένα πιο λιπαρό λάδι στο δέρμα και μπορεί να φράξει τους πόρους για το λόγο αυτό, να αποφύγετε το ελαιόλαδο στις συνταγές προσώπου.

Το έλαιο σταφυλιού είναι ένα ελαφρύτερο έλαιο που απορροφάται γρήγορα και είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που βοηθούν σε δερματικές διαταραχές και εξανθήματα. Το έλαιο σταφυλιού μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση των φραγμένων πόρων και στην απομάκρυνση της ακμής, επομένως αυτό το αναπλαστικό έλαιο είναι εξαιρετικό καλό για τα scrub προσώπου με ζάχαρη .

Το γλυκό αμυγδαλέλαιο είναι ένα ελαφρύ λάδι αλλά πιο λιπαρό και πολύ ενυδατικό. Περιέχει βιταμίνη Ε για την προστασία του δέρματος και τη θεραπεία του. Είναι εξαιρετικό για ξηρό έως κανονικό δέρμα, αλλά όχι για λιπαρό εκτός εαν έχετε και κάποιες σκληρές στεγνές και ανθεκτικές ζώνες. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι και αυτό το λάδι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εάν έχετε αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς.

Το παρθένο λάδι καρύδας είναι ευρέως διαθέσιμο, πολύ σταθερό στο ράφι και είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά. Είναι ένα βαρύ, λιπαρό λάδι, αλλά μπορεί να βοηθήσει το δέρμα με τις βλάβες από τον ήλιο. Επιπλέον, είναι αντιμυκητιακό και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηρίων.
Εμποτίστε το δικό σας λάδι 

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Υπάρχουν πολλά αιθέρια έλαια που μπορούν να προστεθούν στα scrub με ζάχαρη για άρωμα και πρόσθετες θεραπευτικές ιδιότητες. Μερικές σταγόνες είναι συχνά το μόνο που χρειάζεστε, καθώς τα αιθέρια έλαια είναι συμπυκνωμένα και επομένως εξαιρετικά ισχυρά.

Ακολουθούν μερικά αιθέρια έλαια που μπορείτε να προσθέσετε στις συνταγές σας για απολέπιση με ζάχαρη.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας – μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων υγρασίας και στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής στο δέρμα. Ένα scrub με ζάχαρη λεβάντας είναι συχνά μια καλή επιλογή για το ευαίσθητο δέρμα καθώς είναι ένα πολύ απαλό λάδι.

Έλαιο χαμομηλιού – αυτό το καταπραϋντικό λάδι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας στο δέρμα και είναι επίσης αντιφλεγμονώδες. Εάν έχετε ευαισθησίες στην αμβροσία, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε αυτό το αιθέριο έλαιο σε scrub με ζάχαρη, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Έλαιο γερανιού –  μειώνει τις ρυτίδες και επιβραδύνει την πρόωρη γήρανση, το γεράνι έχει επίσης ένα υπέροχο άρωμα λουλουδιών.

Λάδι δέντρου τσαγιού – μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό στυπτικό για το δέρμα με τάση ακμής

Λάδι μέντας – δυναμωτικό με μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς, μια συνταγή απολέπισης με ζάχαρη μέντας είναι το τέλειο λάδι και για απολέπιση ποδιών ή τους μύες που πονάνε.

Πώς να φτιάξετε ένα Scrub ζάχαρης
Εφόσον επιλέξετε τα συστατικά, ας μιλήσουμε για το πώς να φτιάξετε ένα scrub ζάχαρης.

Πιάστε ένα μπολ και γεμίστε το με 1 φλιτζάνι ζάχαρη.

Προσθέστε μεταξύ 3/4 – 1 φλιτζάνι λάδι* στη ζάχαρη. Εάν προτιμάτε ένα πιο στεγνό scrub, προσθέστε λιγότερο, και εάν θέλετε ένα πιο λιπαρό scrub, προσθέστε περισσότερο. Αυτό βασίζεται καθαρά σε προσωπικές προτιμήσεις. Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι όσο περισσότερο λάδι προσθέτετε, τόσο περισσότερα ενυδατικά οφέλη έχετε.
Μόλις έχετε καλή συνοχή, προσθέστε 1-2 σταγόνες αιθέριων ελαίων. Θυμηθείτε, λίγο2-3 σταγόνες συνήθως αρκούν!
Εάν το λάδι σας αποδειχθεί πολύ στεγνό για τις προτιμήσεις σας, προσθέστε λίγο λάδι ακόμα. Πολύ λιπαρό; Προσθέστε λίγη ζάχαρη ακόμη.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ SCRUB ΖΑΧΑΡΗΣ
Σε θερμοκρασία δωματίου, ένα σπιτικό πήλινγκζάχαρης θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν έως δύο μήνες σε ένα αεροστεγές δοχείο , όπως ένα βαζάκι με καπάκι . Εάν θέλετε να το διατηρήσετε περισσότερο, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο. Όταν βρίσκονται στο ψυγείο, τα DIY scrub με ζάχαρη μπορούν να διαρκέσουν έως και έξι μήνες .

Το scrub με ζάχαρη είναι ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο δώρο ή δώρο γενεθλίων . 

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Scrub ζάχαρης
Θυμηθείτε, ανάλογα με τον τρόπο που τα φτιάχνετε, τα scrub με ζάχαρη μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο, το σώμα, τα χείλη και τα χέρια – βασικά οπουδήποτε χρειάζεται λίγο επιπλέον ώθηση το δέρμα μας για ανάπλαση

Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για το πώς να χρησιμοποιείτε τα scrub με ζάχαρη στο σπίτι.

SCRUB ΠΟΔΙΩΝ
Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 10 λεπτά για να μαλακώσετε το δέρμα. Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα απολέπισης με ζάχαρη στα πόδια σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε τα. Ακολουθήστε αυτή την πολυτελή μίξη πήλινγκ ποδιών με μέντα για ακόμα πιο στοχευμένη φροντίδα περιποίηση!

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΧΕΡΙΩΝ
Βρέξτε τα χέρια σας και εφαρμόστε scrub με ζάχαρη. Τρίψτε τα χέρια μεταξύ τους για 1-2 λεπτά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή γύρω από τα νύχια. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε τα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ενυδατική λοσιόν .

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
Εφαρμόστε το scrub με ζάχαρη σε βρεγμένο δέρμα με κυκλικές κινήσεις. Εστιάστε σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κυτταρίτιδα ή ξηρότητα. Ξεπλύνετε, στεγνώστε και εφαρμόστε την λοσιόν σας .

SCRUB ΧΕΙΛΙΩΝ
Βρέξτε τα χείλη σας και εφαρμόστε scrub με ζάχαρη. Τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις για 1 λεπτό. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε τα. Εφαρμόστε ένα βάλσαμο για τα χείλη ή ακόμα και λάδι καρύδας για να κλειδώσετε την υγρασία.

6 Συνταγές Scrub με ζάχαρη που πρέπει να δοκιμάσετε

1. SCRUB ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ
Προσθέστε αμυγδαλέλαιο σε ένα scrub βασικής μίξης ζάχαρης για ένα ενυδατικό scrub σε όλο το σώμα. Χρησιμοποιήστε ό,τι αρώματα θέλετε, ή αιθέρια έλαια όπως μέντα και ευκάλυπτος για το πρωινό ντους και χαλαρωτικά αρώματα όπως λεβάντα για πριν τον ύπνο.

2. ΣΥΝΤΑΓΗ SCRUB ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ
Υπάρχουν μερικές επιπλέον σκέψεις που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε ένα scrub για χρήση στο πρόσωπό σας. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα ελαφρύ λάδι που δεν φράζει τους πόρους όπως το έλαιο σταφυλιού ή ακόμα και το πιο ακριβό λάδι jojoba που ταιριάζει πολύ με το σμήγμα του δέρματος.

Στη συνέχεια, προσθέστε μόνο 1-2 σταγόνες αιθέριων ελαίων όπως γεράνι, χαμομήλι, έλαιο καρότου ή λεβάντα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

Φτιάξτε σε μικρές μερίδες 1/2 φλιτζάνι ή λιγότερο και αντικαταστήστε το συχνά, καθώς δεν θέλετε να τρίβονται βακτήρια σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως το πρόσωπο. Επίσης, χρησιμοποιήστε μια πολύ λεπτή ζάχαρη, ώστε οι κόκκοι να μην καταστρέψουν το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου.

3. HONEY LIP SCRUB
Το μέλι είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια συνταγή απολέπισης ζάχαρης για να βοηθήσει στην απαλή απολέπιση των χειλιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο.

4. SCRUB ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ
Σχεδόν όλοι μπορούν να επωφεληθούν από ένα ωραίο scrub χεριών, ιδιαίτερα τους πολύ χειμερινούς μήνες όπου τα χέρια στεγνώνουν εύκολα αλλά και τους πολύ θερμούς μήνες του ελληνικού καλοκαιριού. Ένα scrub χεριών είναι επίσης χρήσιμο για όσους πρέπει να πλένουν τακτικά τα χέρια τους όπως εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, καλλιτέχνες, σεφ και, φυσικά, κηπουροί!

Η χρήση ενός καθημερινού scrub χεριών μετά από μια μέρα εργασίας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τονώσετε και να ενυδατώσετε τα χέρια πριν τον ύπνο. Το ενυδατικό λάδι καρύδας και ένα μείγμα αιθέριων ελαίων όπως ylang-ylang, καρότου, λεβάντας, γερανιού και τριαντάφυλλου είναι θαυμάσια αποτελεσματικά.

5. HEALING FOOT SCRUB
Με τη βασική φόρμουλα απολέπισης ζάχαρης που θα περιέχει λάδι καρύδας σε συνδυασμό με έλαιο μέντας για να καταπραΰνει, να ενυδατώσει και να δροσίσει τα πόδια.

Εάν έχετε πολύ ξηρό, σκασμένο δέρμα στις φτέρνες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χοντρό θαλασσινό αλάτι ή έναν συνδυασμό 50:50 μαύρης ζάχαρης και λευκής ζάχαρης. Απλώς τρίψτε απαλά για να μην βλάψετε περαιτέρω το δέρμα.

6. ΑΡΚΕΤΑ ΡΟΖ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΟ
Αλλάξτε τη ζάχαρη  με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων . Το αλάτι είναι γεμάτο μέταλλα και λίγο πιο τραχύ από τη ζάχαρη. Επιλέξτε ένα λεπτό αλάτι για τις περισσότερες συνταγές, καθώς το χοντρό αλάτι θα είναι πολύ τραχύ  ακόμα κι αν έχετε σκληρούς κάλους.

Για να μην βλάψετε το δέρμα κατά την απολέπιση.

Άλλος τρόπος συσκευασίας για πήλινγκ σσύσφιξης.

Τρίψτε αλάτι και ζάχαρη σε γυάλινο βάζο με αποξηραμένα λουλούδια από πάνω
Όπως μπορείτε να δείτε, το να κάνετε ένα scrub με ζάχαρη είναι ένας απλός, αποτελεσματικός τρόπος για να περιποιηθείτε, να καταπραΰνετε και να ενυδατώσετε το δέρμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια!

DIY Sugar Scrub (Βασική συνταγή για Scrub ζάχαρης)
Χρησιμοποιήστε αυτή την εύκολη φόρμουλα απολέπισης ζάχαρης 3 συστατικών για να δημιουργήσετε δεκάδες διαφορετικά scrub!

-1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, μαύρη ζάχαρη, λεπτή ζάχαρη ή ακόμα και θαλασσινό αλάτι λειτουργεί
-3/4 φλιτζάνι λάδι ελαιόλαδο, σταφυλόκουκουτσέλαιο, γλυκό αμύγδαλο
-1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, χαμομήλι, τεϊόδεντρο και μέντα είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές

Οδηγίες
Προσθέστε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και μετά ρίξτε το λάδι.
Εάν το μείγμα σας φαίνεται στεγνό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο λάδι (έως 1/4 επιπλέον φλιτζάνι).
Στη συνέχεια, προσθέστε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε καλά. Απολάυστε!

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr