24 Καταπληκτικές Σπιτικές Θεραπείες Για Απώλεια Βάρους

24 Καταπληκτικές Σπιτικές Θεραπείες Για Απώλεια Βάρους

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, η απώλεια βάρους είναι μάλλον δύσκολη. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι όπως ορμονική ανισορροπία, ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, καθιστική ζωή, στέρηση ύπνου, στρες, αργός μεταβολισμός , γενετική ή ακόμα και έλλειψη κινήτρων. Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσετε αυτά τα επιπλέον κιλά,οι οποίοι είναι καρδιαγγειακή άσκηση και προπόνηση ενδυνάμωσης, μια καλά ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει περισσότερα φρούτα και λαχανικά και λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, μείωση της ζάχαρης και των τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI). , και άλλα πολλά.

Λοιπόν, ας δούμε πώς να χάσετε βάρος και να παραμείνετε σε φόρμα με αυτούς τους γρήγορους απλούς τρόπους.

Πώς να χάσετε γρήγορα βάρος;
Δυστυχώς, πολλοί από τους μοντέρνους τρόπους για να χάσετε βάρος δεν είναι υγιεινοί και οι δίαιτες που δεν είναι προγραμματισμένες στο σώμα σας μετά απο ιατρικές εξετάσεις και αναλύσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη υγεία σας.

Η καλύτερη λύση απώλειας βάρους περιλαμβάνει υπομονή, αποφασιστικότητα και ανθεκτικότητα. Σε συνδυασμό με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, άσκηση και αλλαγές στον τρόπο ζωής, εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Οικιακές θεραπείες για φυσική απώλεια βάρους

Ακολουθούν μερικές απλές σπιτικές θεραπείες για υγιή απώλεια βάρους:

Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η συνέπεια. 

Μέλι και λάιμ
Η κατανάλωση μελιού με λάιμ συνιστάται για απώλεια βάρους. Το μέλι με λεμόνι και ζεστό νερό είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Το μέλι μπορεί να παίξει ρόλο στην απώλεια βάρους.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ένας άλλος τρόπος απώλειας βάρους όταν συνδυάζεται με αλλαγές διατροφής και τρόπου ζωής. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό ότι περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (ECG). Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι γνωστό ότι διεγείρει τη διαδικασία καύσης λίπους στο σώμα, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές Kao, Hiipakka και Liao από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ΗΠΑ. Έτσι, συνιστάται ιδιαίτερα η καθημερινή κατανάλωση και συχνά συνιστάται σε προγράμματα απώλειας βάρους.

Νερό
Όλοι διψάμε, αλλά τα αθλητικά ποτά, οι ζαχαρούχοι χυμοί και το αλκοόλ προσθέτουν μόνο επιπλέον θερμίδες στη διατροφή μας και δεν μας παρέχουν κανένα διατροφικό όφελος. Βγάλτε τα από τη διατροφή σας και στραφείτε στο νερό. Στην ιδανική περίπτωση, ένα άτομο πρέπει να πίνει 2-3 λίτρα νερό καθημερινά. Ενισχύει τον μεταβολικό σας ρυθμό και αυξάνει την ούρηση, γεγονός που σας βοηθά να χάσετε περισσότερο βάρος νερού και αποτρέπει την κατακράτηση υγρών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν σας έχει πει ο Γιατρός σας να περιορίσετε τα υγρά λόγω καρδιακών και νεφρικών επιπλοκών, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ιατρικές συμβουλές. 

Αυξήστε την πρόσληψη λαχανικών
Τα λαχανικά, σε αντίθεση με τα λευκά επεξεργασμένα τρόφιμα, αποτελούνται από σύνθετους υδατάνθρακες , που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν, αφήνοντάς σας να νιώθετε χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Η ερευνήτρια Charlotte Erlanson-Albertsson, σε μια έκθεση του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Plant Foods for Human Nutrition (Dordrecht, Ολλανδία), δήλωσε ότι το θυλακοειδές που βρίσκεται στο σπανάκι μπορεί να περιορίσει την επιθυμία και να καταστείλει την πείνα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα λαχανικά αποτελούνται από υψηλό ποσοστό νερού, διεγείρουν την ούρηση και την απελευθέρωση του υπερβολικού βάρους νερού. 

Εξαλείψτε τα επεξεργασμένα δημητριακά ή τα επεξεργασμένα τρόφιμα
Οτιδήποτε φτιαγμένο από επεξεργασμένο δημητριακό θα σας κάνει να κερδίσετε βάρος, επειδή αποτελείται κυρίως από ζάχαρη και υδατάνθρακες, οι οποίοι αφομοιώνονται γρήγορα. Επίσης, σας αφήνουν να αισθάνεστε ανικανοποίητοι, με την τάση να τρώτε ακόμα περισσότερο. Αυτές οι κενές θερμίδες είναι το αντίθετο από αυτό που πρέπει να καταναλώνετε για να χάσετε βάρος γρήγορα! 

Θρεπτική τροφή
Τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος μπορούν να επιλέξουν τρόφιμα χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας, όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρια , δημητριακά, φασόλια και άπαχο κρέας . Η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C όπως το λεμόνι και το amla (ινδικό φραγκοστάφυλο) βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους. Για επαρκείς απαιτήσεις σε πρωτεΐνη , τα ζωικά κρέατα και οι χορτοφαγικές επιλογές όπως η σόγια και τα λάχανα μπορούν να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας. 

Καταργήστε το Fast Food
Πιθανώς το πιο βολικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν είμαστε στο τρέξιμο είναι να χορτάσουμε την πείνα μας καταναλώνοντας γρήγορο φαγητό όπως είναι διαθέσιμο. Οι επιλογές γρήγορου φαγητού περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες νατρίου , υδατάνθρακες και ανθυγιεινό λίπος, τα οποία συμβάλλουν μόνο στην αύξηση βάρους, ειδικά όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι, αφιερώστε χρόνο στο πρόγραμμά σας για να ετοιμάσετε πιο υγιεινές επιλογές που θα διαρκέσουν μερικές ημέρες ή ακόμα και ολόκληρη την εβδομάδα. Τείνουμε να τρώμε γρήγορο φαγητό γρηγορότερα λόγω των πρόσθετων και η κατανάλωση κάτι στο τρέξιμο αυξάνει τις πιθανότητες υπερφαγίας. Εάν όντως βρεθείτε σε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού, υπάρχουν πιο υγιεινές επιλογές που ψήνονται στη σχάρα και οι πλευρές σας μπορούν να περιλαμβάνουν μια σαλάτα ή ένα φρούτο με ένα διαιτητικό ρόφημα ή νερό. 

Πιείτε καφέ πριν την προπόνηση
Αν και ορισμένοι personal trainers μπορεί να μην το προτείνουν ως την καλύτερη επιλογή, αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η καφεΐνη θα σας δώσει μια επιπλέον ώθηση ενέργειας, ωθώντας σας να ασκηθείτε λίγο πιο σκληρά και περισσότερο, ώστε να κάψετε μερικές εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες σε κάθε προπόνηση. Εάν έχετε οποιοδήποτε ιατρικό ιστορικό καρδιακών επιπλοκών, συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας σας πρώτα πριν καταναλώσετε καφεΐνη και μετά ασχοληθείτε με την άσκηση. 

Γιόγκα και Άσκηση
Με την άσκηση, ο μεταβολισμός σας θα βελτιωθεί. Για παράδειγμα, εναλλάξτε το πρόγραμμα προπόνησής σας με push-ups , lunges , sit-ups και άλλα παρόμοια, έτσι ώστε το σώμα σας να μην συνηθίσει σε μια ρουτίνα. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα . Βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους και βελτιώνει την ευελιξία. Μην ασκείστε μόνο μία φορά την ημέρα. θέλετε να διατηρήσετε το μεταβολισμό σας να λειτουργεί σε υψηλό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της οργανικής αφύπνισης, επομένως χωρίστε τις προπονήσεις σας σε μικρότερες περιόδους. Εάν είναι δυνατόν, η προσπάθεια γυμναστικής τουλάχιστον 4-5 φορές την εβδομάδα θα επιταχύνει την απώλεια βάρους, εκτός από τον έλεγχο των μερίδων και την υγιεινή διατροφή . Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στο γυμναστήριο, περπατήστε έξω μετά το δείπνο ή με ένα κατοικίδιο για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά είναι ευεργετικό για την υγεία σας. 

Αλλαγή από ζάχαρη σε μέλι
Η προσθήκη ζάχαρης σε χυμούς φρούτων, καφέ και τσάι θα αυξήσει την κατανάλωση θερμίδων, όπως μελετήθηκε από τους Malik et al, 2006 από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Αντί για ζάχαρη, καλό είναι να στραφείτε στο μέλι. Το μέλι περιέχει φρουκτόζη και γλυκόζη σε σχεδόν ίσες αναλογίες και δεν προσθέτει πάρα πολλές θερμίδες στον οργανισμό. Σημειώστε ότι εξακολουθεί να είναι σημαντικό να περιορίσετε την ποσότητα του μελιού που χρησιμοποιείται καθώς περιέχει 17 γραμμάρια ζάχαρης ανά κουταλιά της σούπας.

Μικρότερα γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα
Η ερευνήτρια Heather J Leidy, από το Πανεπιστήμιο του Missouri, Columbia, δήλωσε σε μια ερευνητική εργασία που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition , ότι η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα αυξάνει τον μεταβολισμό, βελτιώνει τον έλεγχο της γλυκόζης και της ινσουλίνης, μειώνει την πείνα και τελικά το σωματικό βάρος. . Τρώγοντας μικρότερες ποσότητες, θα παρέχετε περιορισμένη ποσότητα ενέργειας. Το φαγητό σε μικρά φλιτζάνια και μπολ μπορεί να βοηθήσει στην κατανάλωση λιγότερης τροφής ανά γεύμα. Συνιστάται να κάνετε τρία γεύματα την ημέρα που είναι μικρότερα σε μερίδες και αν χρειάζεται, ένα σνακ μεταξύ κάθε γεύματος. Επίσης, το μικρότερο γεύμα νωρίς βοηθά περαιτέρω στην απώλεια βάρους, καθώς αυτό σας δίνει την ευκαιρία να καταναλώνετε περισσότερες από τις θερμίδες σας νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν είναι πιθανό να είστε πιο δραστήριοι και να κάψετε θερμίδες. 

Φάτε αργά
Οι άνθρωποι που τρώνε αργά και προσεκτικά καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες και δεν υποφέρουν από παχυσαρκία σχεδόν τόσο συχνά. Επιβραδύνετε τον χρόνο φαγητού, επιτρέποντας στο στομάχι σας να αφομοιώσει και να αισθάνεται γεμάτο καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος, κάτι που θα σας βοηθήσει να καταναλώνετε μόνο αυτό που πραγματικά χρειάζεται το σώμα σας. Ο Δρ Yong Zhu, σε μια ερευνητική έκθεση του 2014 που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, προτείνει ότι η αύξηση του αριθμού των μασημάτων πριν από την κατάποση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πρόσληψης τροφής και στη διαχείριση του βάρους .

Κοιμήσου αρκετά
Το σώμα σας χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα ύπνου και όταν δεν έχει τη βέλτιστη ποσότητα, θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει αυτή την έλλειψη άλλων πραγμάτων, όπως η λαχτάρα για φαγητό. Επιπλέον, εάν κοιμάστε καλά, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να είστε δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, λιγότερο πιθανό να παραλείψετε το γυμναστήριο και λιγότερο επιρρεπείς να πάτε για ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που ενισχύει την ενέργεια για να σας δώσει αυτή την επιπλέον ώθηση. 

Κόψε το κάπνισμα
Αν και πολλοί άνθρωποι λένε ότι έχουν αντικαταστήσει τη συνήθεια του καπνίσματος με το σνακ για να ικανοποιήσουν τη «στοματική καθήλωση», το κάπνισμα προκαλεί επίσης πολλές επιπλοκές στην υγεία και την αναπνοή που σας εμποδίζουν να πάτε στο γυμναστήριο. Το κάπνισμα προκαλεί επίσης βλάβη στους γευστικούς κάλυκες και μειώνει τη γευστική ευαισθησία. Συνιστάται να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από κάποιον που είναι εκπαιδευμένος στη διακοπή του καπνίσματος

Πίτουρο βρώμης

Το πίτουρο είναι μια από τις τροφές με τις υψηλότερες ίνες , που όχι μόνο σας κρατά χορτάτους αλλά βελτιώνει επίσης την πέψη σας και εξαλείφει αποτελεσματικά τα απόβλητα. Με αυτόν τον τρόπο θα χάσετε βάρος και θα σταματήσετε να τρώτε υπερβολικά.

Μανιτάρια
Τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται συχνά ως υποκατάστατο κρέατος, επειδή μπορούν να παίξουν παρόμοιο ρόλο στη διατροφή σας. Στην πραγματικότητα είναι μια εναλλακτική λύση με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που αντικαθιστούν το κρέας με μανιτάρια ακόμη και μία φορά την εβδομάδα παρουσιάζουν σημαντική απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Γιαούρτι
Η υγιής μικροχλωρίδα του εντέρου που περιλαμβάνεται στο γιαούρτι με χαμηλά ή χωρίς λιπαρά βοηθά στη βελτιστοποίηση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών, στη μείωση της πρόσληψης λίπους και πρωτεΐνης ανά μερίδα (θέλετε να επιλέξετε ένα ελληνικό γιαούρτι ).

Παραλείψτε τα αλμυρά σνακ
Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που λαχταράτε όταν κάνετε δίαιτα. Ωστόσο, το αλάτι κάνει το σώμα σας να συγκρατεί νερό και αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση, κάνοντάς σας να αισθάνεστε εξαντλημένοι, φουσκωμένοι και πιο πιθανό να καθίσετε στον καναπέ και να “λιώσετε”. Αντίθετα, καρυκεύστε το φαγητό σας  και ψάξτε για σνακ που έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο και διατίθενται σε μεμονωμένα πακέτα, καθώς θα είστε λιγότερο διατεθειμένοι να θέλετε να φάτε ολόκληρο το σακουλάκι.

Ελαιόλαδο
Μερικοί άνθρωποι διστάζουν όταν ακούν ότι το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία απώλειας βάρους, αλλά οι τύποι λίπους που περιλαμβάνονται στο ελαιόλαδο , ιδιαίτερα το ελαϊκό οξύ, προκαλούν αισθήματα κορεσμού στο σώμα σας, μειώνοντας τις πιθανότητες υπερφαγίας. Επιπλέον, τα ευεργετικά ωμέγα-3 λιπαρά στο ελαιόλαδο θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και να μειώσετε την κακή χοληστερόλη από το σύστημά σας. 

Λάχανο
Το λάχανο θεωρείται ένα από τα λαχανικά με αρνητικές θερμίδες, επειδή πιστεύεται ότι χρειάζεται περισσότερες θερμίδες για να αφομοιωθεί από τις θερμίδες που βρίσκονται πραγματικά στο λάχανο. Το λάχανο μπορεί να προστεθεί σε χυμούς λαχανικών και σαλάτες για αποτελεσματική απώλεια βάρους. 

Δαμάσκηνα
Μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και με επικεφαλής τον λέκτορα και ανώτερο ερευνητή, Δρ. Χάρολντ, υποδηλώνει ότι η πρόσληψη δαμάσκηνων ως μέρος μιας δίαιτας ελέγχου βάρους μπορεί να βελτιώσει την απώλεια βάρους. Η κατανάλωση δαμάσκηνων με μέτρο παρέχει μια καλή ποσότητα διαιτητικών ινών και προάγει την κανονικότητα των κινήσεων του εντέρου.

Αποφύγετε τα αναψυκτικά και τα ποτά διαίτης
Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να πίνουν σόδα όταν διψούν. Τα αναψυκτικά περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τα οποία προσθέτουν στο βάρος σας. Ακόμη και τα αναψυκτικά διαίτης περιέχουν ζάχαρη σε μικρότερες ποσότητες. Αντίθετα, συνιστάται να πίνετε άλλα υγρά, όπως νερό, λάιμ ή νερό με λεμόνι . Η αποφυγή των ανθρακούχων ποτών είναι συχνά μια πολύ σημαντική συμβουλή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Για να αυξήσετε την πρόσληψη νερού, σκεφτείτε το νερό με έγχυμα φρούτων ή αγγουριού που προσφέρει υπέροχη γεύση χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή θερμίδες. 

Χωρίς δίαιτες εξπρές ή στερητικές.

Οι δίαιτες συντριβής δεν βοηθούν στο κάψιμο της περίσσειας λίπους. Στην πραγματικότητα προκαλούν το σώμα να διασπάσει τη δική του μυϊκή μάζα, κάτι που δεν είναι καλό για το σώμα. Ακόμα κι αν υπάρχει μια ελαφρά μείωση του βάρους με δίαιτες crash, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι έχουν πάρει περισσότερο βάρος μακροπρόθεσμα.

Λύσεις διαχείρισης βάρους για παιδιά
Εκτός από τις θεραπείες απώλειας βάρους που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχουν μυριάδες πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας. Ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές και επιτυχημένες τεχνικές για τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση της απώλειας βάρους.

Διαχείριση Διατροφής
Προτρέποντας τα παιδιά να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, μπορείτε να τα εμπνεύσετε να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που είναι πραγματικά διασκεδαστικός για αυτά! Αντικαταστήστε τη σόδα και τα ζαχαρούχα ποτά με νερό, γάλα ή όλους τους φυσικούς χυμούς φρούτων. Τα υγιεινά σνακ μετά το σχολείο και η κατανάλωση τριών τυπικών γευμάτων την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσουν την όρεξή τους κορεσμένη, χωρίς να έχουν ως αποτέλεσμα την υπερβολική κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών που οδηγούν περαιτέρω σε παιδική παχυσαρκία. 

Δώστε τους Ελευθερία
Επιτρέψτε στα παιδιά να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές ως εναλλακτική λύση και μην τους διδάξετε τους περίπλοκους κανόνες της μέτρησης των θερμίδων, καθώς αυτό μπορεί μόνο να τα κάνει να αισθάνονται ένοχα. 

Γίνε Πρότυπο
Η παχυσαρκία εμφανίζεται συχνά στις οικογένειες επειδή τα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουν οι γονείς τους. Για αυτόν τον λόγο, αν θέλετε να βοηθήσετε το παχύσαρκο παιδί σας να χάσει βάρος, γίνετε πρότυπο! Τρώτε πιο υγιεινά τρόφιμα, αλλά και ξεκινήστε να οδηγείτε πιο συχνά το ποδήλατό σας – γίνετε πιο δραστήριοι και σε φόρμα. Προσπαθήστε να κάνετε τα παιδιά σας να είναι ενεργά για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα και να προωθήσετε δραστηριότητες όπως το ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Επίσης, προσπαθήστε να ετοιμάζετε περισσότερα γεύματα στο σπίτι, ιδιαίτερα πρωινό και βραδινό.

Περιορίστε τις καθιστικές δραστηριότητες
Η καθιστική δραστηριότητα όχι μόνο προάγει το σνακ, την υπερκατανάλωση τροφής και τελικά την παχυσαρκία, αλλά επίσης μειώνει τη σωματική κίνηση και τη δραστηριότητα μεταξύ των παιδιών. Περιορίστε λοιπόν τις καθιστικές δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης, τα βιντεοπαιχνίδια και άλλα σχετικά.

Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές που μπορούν να εφαρμοστούν στον τρόπο ζωής και στα πρότυπα συμπεριφοράς του παιδιού σας, αλλά τα προαναφερθέντα έχουν δοκιμαστεί  και μπορούν σίγουρα να λύσουν το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας.

Συχνές ερωτήσεις για την απώλεια βάρους

Πώς να χάσετε ή να μειώσετε βάρος;

Υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσετε βάρος, όπως η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά , η άσκηση 5-6 ημέρες την εβδομάδα (ιδιαίτερα οι καρδιαγγειακές ασκήσεις), το πόσιμο νερό πριν από τα γεύματα, η προσθήκη ροφημάτων με καφεΐνη στην ημέρα σας, η αργή κατανάλωση φαγητού και ενσωματώνοντας τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες στην καθημερινή σας διατροφή. Κάνοντας αλλαγές τόσο στον τρόπο ζωής όσο και στη διατροφή, μπορείτε να δείτε γρήγορα αποτελέσματα εάν τηρήσετε τους ρεαλιστικούς στόχους σας για απώλεια βάρους.

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα;

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, αλλάξτε αμέσως τη διατροφή σας ώστε να περιλαμβάνει γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, κόψτε τα περιττά σνακ, σάκχαρα και γλυκά και πιέστε τον εαυτό σας να πάει στο γυμναστήριο. Συνδυάζοντας την άσκηση με μια εστιασμένη διατροφή και επικεντρώνοντας τις προπονήσεις σας στις καρδιαγγειακές και βασικές προπονήσεις, μπορείτε να χάσετε βάρος γρήγορα!

Πώς να χάσετε σωματικό λίπος;

Μπορείτε να το μειώσετε γρήγορα προσθέτοντας γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες στην ημέρα σας, αφαιρώντας όλα τα περιττά σνακ και απλά σάκχαρα από τη διατροφή σας, πίνοντας πολύ νερό και καταναλώνοντας περισσότερες φυτικές ίνες. Αυτές οι στρατηγικές, όταν συνδυάζονται με ένα σταθερό πρόγραμμα προπόνησης, μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να κάψει λίπος εύκολα. Επίσης, αυτό θα αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής και θα βελτιστοποιήσει τον μεταβολισμό σας.

Πώς να χάσετε λίπος στο στομάχι;

Το λίπος στο στομάχι μπορεί να μην είναι ελκυστικό, αλλά μπορείτε να το χάσετε με πολλούς τρόπους, όπως προσθέτοντας καρδιαγγειακές προπονήσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα, εστιάζοντας στις βασικές προπονήσεις και αποφεύγοντας τις κενές θερμίδες. Πράγματα όπως το αλκοόλ και τα ζαχαρούχα, επεξεργασμένα τρόφιμα συχνά καταλήγουν να αποθηκεύονται ως λιπώδης ιστός στο στομάχι σας επομένως η εξάλειψη αυτών των τροφών από τη διατροφή σας είναι απαραίτητη. Η μείωση των επιπέδων στρες μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη του λίπους στο στομάχι.

Πώς να κάψετε λίπος;

Μπορείτε να κάψετε λίπος πιο αποτελεσματικά κάνοντας αερόμπικ, που είναι μια αποτελεσματική μορφή καρδιαγγειακής άσκησης. Άλλες μορφές του ίδιου περιλαμβάνουν το τρέξιμο , το κολύμπι και την ποδηλασία. Επίσης, η μείωση των υδατανθράκων και των θερμίδων θα αναγκάσει το σώμα σας να εργαστεί σκληρότερα και θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σας. Οι προπονήσεις υψηλής έντασης είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές για την καύση λίπους. Το κάψιμο λίπους μπορεί μερικές φορές να μοιάζει αδύνατο, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να το κάνετε και το σημαντικό είναι να συνεχίσετε να προσπαθείτε και να μην τα παρατάτε ποτέ!

Τι να φάτε για να χάσετε βάρος;

Θα πρέπει να τρώτε γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, καθώς αυτά θα σας χορτάσουν, επιτρέποντάς σας να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων και υδατανθράκων, χωρίς συμβιβασμούς στις διατροφικές σας ανάγκες. Θα πρέπει επίσης να τρώτε υγιεινά λίπη, φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα ή αυτά με τρανς λιπαρά.

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα για τις γυναίκες;

Για τις γυναίκες, οι στρατηγικές ταχείας απώλειας βάρους περιλαμβάνουν την κατανάλωση περισσότερου πράσινου τσαγιού και νερού και την αποφυγή τροφών με ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένης της σοκολάτας και των επιδορπίων. Η τακτική καρδιαγγειακή άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να κάνει το σώμα σας να καίει το λίπος πιο αποτελεσματικά.

Επιμέλεια Ζωή Κυροπούλου

www.organicfacts.net

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr