Τα καλύτερα λάδια και αιθέρια έλαια στην αντιγήρανση και τα οφέλη τους στην ομορφιά.

Τα καλύτερα λάδια και αιθέρια έλαια στην αντιγήρανση και τα οφέλη τους στην ομορφιά.

Διαφημίζονται ως εναλλακτικές λύσεις για την περιποίηση των μαλλιών, την ενυδάτωση του δέρματος, την καταπολέμηση της ακμής και την ενίσχυση των νυχιών. Κάντε μια βόλτα στον διάδρομο ομορφιάς του φαρμακείου σας και θα τα βρείτε σε πολλά προϊόντα. Λειτουργουν? Ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε. Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό και εξαρτάται από τη δοκιμή και το λάθος.

Μαρούλα

Φτιαγμένο από τον καρπό του δέντρου marula, που είναι εγγενές στη Νότια Αφρική, αυτό το έλαιο είναι πλούσιο και ενυδατικό. Είναι γεμάτο λιπαρά οξέα, τα οποία οι δερματολόγοι λένε ότι καταπραΰνουν το ξηρό δέρμα. Απορροφάται γρήγορα και δεν θα σας αφήσει γυαλιστερή ή λιπαρή.

Δέντρο τσαγιού

Κόκκινα, φλεγμονώδη ξεσπάσματα πάνω στο δέρμα μας, συμβαίνουν όταν τα βακτήρια παγιδεύονται μέσα στους πόρους. Έρευνες δείχνουν ότι το λάδι δέντρου τσαγιού βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των βακτηρίων. Σε μια δοκιμή, κατάφερε να προσπεράσει σε απόδοση ένα τζελ εικονικού φαρμάκου (το οποίο δεν έχει ενεργά συστατικά) στη θεραπεία της ακμής και στην ηρεμία της φλεγμονής. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι ήταν εξίσου αποτελεσματικό με το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, ένα κοινό συστατικό σε θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή.

Αργκάν

Μερικές φορές ονομάζεται «υγρός χρυσός». Το έλαιο αργκάν είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες μπορούν να καταπολεμήσουν τις επιπτώσεις της γήρανσης. Οι δερματολόγοι λένε επίσης ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του ενισχύουν την ανάπτυξη κολλαγόνου και γεμίζουν το δέρμα. Δεν έχει σημασία αν έχετε ξηρό, λιπαρό ή κανονικό τύπο δέρματος.

Περιποιείται επίσης τα μαλλιά, αλλά δεν τα βαραίνει ούτε τα κάνει λιπαρά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαζί και άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σας.

Χαμομήλι και μέντα

Πιθανότατα σκέφτεστε το χαμομήλι ως ένα χαλαρωτικό τσάι, αλλά το λάδι από αυτό το φυτό που μοιάζει με μαργαρίτα μπορεί επίσης να ηρεμήσει το δέρμα σας. Οι ειδικοί του δέρματος το αποκαλούν αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό, που μειώνει την ερυθρότητα, τον ερεθισμό και την πιθανότητα μόλυνσης. Το έλαιο μέντας έχει τις ίδιες καταπραϋντικές ιδιότητες.

Καρύδα

Το ξηρό, σκασμένο δέρμα είναι πιο πιθανό να μολυνθεί, να ερεθιστεί και να παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις. Το λάδι καρύδας το προστατεύει και το ενυδατώνει και καταπραΰνει τα φολιδωτά, τραχιά μπαλώματα που συμβαδίζουν με κοινές παθήσεις όπως το έκζεμα.

Τριαντάφυλλο και Καρότο

Θα βρείτε βιταμίνη Α σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Είναι ένα «ρετινοειδές», μια χημική ουσία που βοηθά στην αντικατάσταση των παλαιών κυττάρων του δέρματος με νέα και στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να διευκολύνει τις αλλαγές χρώματος από ουλές και ραγάδες. Δύο έλαια που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Α: σπόρος τριανταφυλλιάς και καρότο. Μερικοί δερματολόγοι λένε ότι είναι επίσης καλές ως θεραπείες ακμής και αντιγήρανσης. Αρκεί μόνο ένα μικρό ταμπονάρισμα τη νύχτα.

Rosemary και Castor

Θέλετε να γεμίσετε την αλογοουρά σας και να φαίνεται εντυπωσιακή;  Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια πιο παχιά, πιο γυαλιστερή χαίτη. Σε μια σχεική μελέτη σε 6 μήνες θεραπείας, λειτούργησε  κατά της ανδρογενετικής αλωπεκίας, μιας κοινής μορφής τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες. Και ήταν λιγότερο πιθανό να προκαλέσει φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

Το καστορέλαιο είναι μια άλλη σπιτική θεραπεία που λέγεται ότι πυκνώνει τα φρύδια και τις βλεφαρίδες. Πριν το δοκιμάσετε, ρωτήστε το γιατρό σας εάν είναι ασφαλές, καθώς θα πλησιάσει τα μάτια σας. 

Ελιά και αβοκάντο

Έχετε λεπτά ή εύθραυστα νύχια; Για μια απλή, απόλυτα φυσική λύση, ταμπονάρετε με λίγο ελαιόλαδο ή αβοκάντο πριν τον ύπνο. Τα έλαια θα μουλιάσουν όλη τη νύχτα Την περιοχή και θα την θρέψουν με ωφέλιμα για εσάς λιπαρά οξέα. 

Σουσάμι
Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το στοματικό διάλυμα σας με λάδι; Φαίνεται πολύ μοντέρνο και καινούργια τάση αλλά δεν είναι. Το να ξεπλένεις το στόμα σου με λάδι, είναι μια θεραπεία πολλών γενεών για υγιή δόντια και ούλα. Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Πρόσφατες διεθνείς μελέτες ανακάλυψαν ότι η χρήση σησαμέλαιου (η καρύδα και ο ηλίανθος επίσης) μπορεί να ανακόψει την πορεία στην πλάκα και την ουλίτιδα. Μπορεί επίσης να ξεπλύνει τους μικροοργανισμούς που προκαλούν κακή αναπνοή.

Αιθέρια έλαια απο τα μυστικά ομορφιάς.

Λάδια ομορφιάς απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr