DIY Σπιτικό Πλύσιμο Προσώπου Σε Πούδρα Για Πολύ Λαμπερό Λείο Δέρμα!

DIY Σπιτικό Πλύσιμο Προσώπου Σε Πούδρα Για Πολύ Λαμπερό Λείο Δέρμα!

 – Το βασικό βήμα της φροντίδας του δέρματος είναι να ακολουθείτε θρησκευτικά τη ρουτίνα CTM – καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση. Ο καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό βήμα για την επίτευξη καθαρού, υγιούς και όμορφου δέρματος.

Έχετε δοκιμάσει  ποτέ σπιτικό πλύσιμο προσώπου; Η παρακάτω συνταγή προσφέρει ένα εκπληκτικό σπιτικό πλύσιμο προσώπου σε πούδρα για λαμπερό, φωτεινό και υπέροχο δέρμα.

Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι τα σπιτικά γαλακτώματα προσώπου πρέπει να παρασκευάζονται σε μορφή σκόνης, γιατί δεν περιέχουν συντηρητικά.

Αφού ετοιμαστείτε για εφαρμογή και μόνο τότε θα βάλετε ροδόνερο/γιαούρτι/νωπό γάλα ώστε να γίνει πάστα. Δείτε λοιπόν μια εύκολη συνταγή για σπιτικό πλύσιμο προσώπου σε πούδρα.

Συστατικά για να φτιάξετε σπιτικό γαλάκτωμα  προσώπου σε σκόνη –

Σκόνη βρώμης
Ρυζάλευρο
Κουρκουμάς σε σκόνη
Ροδοπέταλα σε σκόνη
Ωμό γάλα

 

Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας βρώμη σε σκόνη, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού, 2 κουταλιές της σούπας ροδοπέταλα σε σκόνη και τέλος μια γενναιόδωρη πρέζα κουρκουμά σε σκόνη. Ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά. Το σπιτικό μας πλύσιμο προσώπου σε πούδρα είναι έτοιμο. Αποθηκεύστε αυτό το εξαιρετικό γαλάκτωμα προσώπου σε μορφή σκόνης, σε ένα αεροστεγές δοχείο. Κάθε φορά πριν την εφαρμογή, αφαιρέστε την απαιτούμενη ποσότητα αυτού του σπιτικού πλυσίματος. Προσθέστε λίγο νωπό γάλα σε αυτό. Αναμίξτε. Απλώστε κατόπιν το μείγμα σε όλο το πρόσωπο καθώς και στο λαιμό.
Κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας για 4-5 λεπτά. Ξεπλύνετε με σκέτο νερό.

Πώς να προετοιμάσετε τη σκόνη βρώμης.
Βάλτε μισό φλιτζάνι ολόκληρη βρώμη στον επεξεργαστή τροφίμων ή στο μύλο για να προετοιμάσετε τη σκόνη βρώμης. Αποθηκεύστε τη σκόνη βρώμης σε ένα αεροστεγές βάζο.

Πώς να προετοιμάσετε τη σκόνη ροδοπέταλων.

Πάρτε 12-15 φρέσκα τριαντάφυλλα και αφαιρέστε τα πέταλα. Πλύνετε τα καλά κάτω από καθαρό νερό. Απλώστε τα σε ένα δίσκο και κρατήστε το δίσκο σε ασφαλές μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Αφήστε το έτσι για 4-5 ημέρες ή μέχρι να στεγνώσουν τα πέταλα. Βάλτε τα σε ένα μύλο και δημιουργήστε σκόνη απο τα ροδοπέταλα. Διατηρήστε τη σκόνη σε ένα αεροστεγές βάζο.

Σημείωση: Αυτό το σπιτικό πλύσιμο προσώπου σε πούδρα δεν περιέχει συντηρητικό. Επομένως, μην το αποθηκεύετε για περισσότερο από 7 ημέρες. Όταν σας τελειώσει  ετοιμάστε άλλο γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου σε πούδρα ξανά απο την αρχή.

Οφέλη των συστατικών που χρησιμοποιούνται σε αυτό το σπιτικό πλύσιμο προσώπου.

βρώμη –


Η βρώμη περιέχει « σαπωνίνη », η οποία είναι γνωστή για τις ικανότητές της στον καθαρισμό σε βάθος. Βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων και των ακαθαρσιών από το δέρμα και βελτιώνει την υφή του δέρματος, εξ ου και ένα πολύ σημαντικό συστατικό στη συνταγή μας για το σπιτικό πλύσιμο προσώπου σε πούδρα.

Με απαλή φύση, η βρώμη ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος. Μέσω της απολέπισης, η βρώμη βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από τους πόρους  και την αποφράξή τους. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση των ακμής καθώς και των μαύρων στιγμάτων.

Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βρώμης βοηθούν στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος από την ακμή και βελτιώνει τη λειτουργικότητα του δέρματος. Μαζί με αυτό, οι αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βρώμης βοηθούν επίσης στη θεραπεία .

Έχει μεγάλες απορροφητικές ιδιότητες. Μπορεί να απορροφήσει την περίσσεια λιπαρότητας από την επιφάνεια του δέρματος, αποτρέποντας όχι μόνο την ακμή αλλά και τα περισσότερα από τα  δερματικά προβλήματα που προκαλούνται από φραγμένους πόρους.

Η βρώμη είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το ξηρό δέρμα. Ο λόγος είναι ότι, μαζί με την απολέπιση, ενυδατώνει υπέροχα .

Περιέχει υγιή λίπη που βοηθούν στην ενυδάτωση, ενώ οι πολυσακχαρίτες  δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα στην επιδερμίδα εμποδίζοντας  την απώλεια υγρασίας, διατηρώντας έτσι το δέρμα ενυδατωμένο συνεχώς.

Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη της βρώμης προστατεύουν το δέρμα από την ξηρότητα που προκαλείται από τις ακτίνες UV του ήλιου.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέταλλο για το δέρμα μας. Οποιαδήποτε ανεπάρκεια του  μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία. Η βρώμη, που είναι καλή πηγή ψευδαργύρου, συμβάλλει στην κάλυψη της ανεπάρκειας και στην πρόληψη της ξηρότητας του δέρματος.

Περιέχει μια καλή ποσότητα βιταμίνης Ε, που είναι ισχυρό καλλυντικό αντιοξειδωτικό. Βοηθά σταθερά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του και το προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες (και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν ξηροδερμία).

Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, καθώς και φυλλικό οξύ. Οι βιταμίνες Β βοηθούν στην ενίσχυση της διαδικασίας αναγέννησης των κυττάρων και στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος.

Έρχεται με υπέροχες ιδιότητες λεύκανσης του δέρματος. Μέσω της απολέπισης, βοηθά στη μείωση της μελάγχρωσης και κάνει το δέρμα ομοιόμορφο. Επίσης, τα αμινοξέα στο πλιγούρι βρώμης βοηθούν στη μείωση του αποχρωματισμού του δέρματος.

Η βρώμη συνοδεύεται από βιταμίνη Β1 που βοηθά στη βελτίωση της επιδερμίδας μας ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Και η βιταμίνη Ε στη βρώμη είναι επίσης γνωστή για τις ιδιότητες της στον αποχρωματισμό του δέρματος.

Ρυζάλευρο –


Το ρυζάλευρο είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό συστατικό στη συνταγή . Προσφέρει εξαιρετική απολέπιση.

Η ελαφρώς λειαντική υφή βοηθά στην απολέπιση  και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων , της βρωμιάς, του υπερβολικού σμήγματος και άλλων ακαθαρσιών . Με αυτόν τον τρόπο, βοηθά στον βαθύ καθαρισμό των πόρων και μας αφήνει καθαρό δέρμα.

Προκαλεί θαυμάσια λεύκανση της επιδερμίδας . Μέσω της απολέπισης, το ρυζάλευρο βοηθά στη βελτίωση της υφής καθώς και του τόνου του δέρματος.

Το ρυζάλευρο έχει και εξαιρετικές απορροφητικές ιδιότητες. Ιδανικό για όσους έχουν λιπαρό ή εξαιρετικά λιπαρό δέρμα.

Η υπερβολική συσσώρευση λιπαρότητας κάνει το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό, σκούρο και επίσης προκαλεί σπασίματα. Το ρυζάλευρο απορροφά την περίσσεια λιπαρότητας και γι αυτό κάνει το δέρμα φρέσκο ​​και λαμπερό.

Βοηθά στην γρήγορη αποκατάσταση του φυσικού χρώματος του δέρματός μας και των βλαβών του.

Περιέχει «αλλαντοΐνη», μια μη τοξική και μη αλλεργιογόνο ειδική ένωση που βοηθά στην απαλότητα. Περιέχει ακόμη PABA που βοηθά επίσης στην προστασία  από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Η αλλαντοΐνη έχει εξαιρετικές καταπραϋντικές ιδιότητες. Γι’ αυτό, η τοπική εφαρμογή ρυζάλευρου έχει πολύ καταπραϋντική αίσθηση στο δέρμα. Ηρεμεί το ερεθισμένο, ευαίσθητο δέρμα με τις αντιερεθιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καθώς και μειώνει την ερυθρότητα.

Μαζί με αυτό, η αλλαντοΐνη βοηθά στην απομάκρυνση των στρωμάτων των νεκρών κυττάρων και της κερατίνης, βελτιώνοντας  το επίπεδο ενυδάτωσης και επανορθώνοντας το ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα.

Η αλλαντοΐνη κυρίως έχει πολλά άλλα οφέλη . Μπορεί να ενισχύσει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και την ανάπτυξη νέων ιστών που βοηθά στην επούλωση των πληγών.

Το ρυζάλευρο είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β. Οι βιταμίνες Β βοηθούν στην ταχύτερη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων για την αποκατάσταση της υγιούς, λαμπερής και ομοιόμορφης επιδερμίδας. Οι βιταμίνες Β είναι επίσης ευεργετικές για την ανακούφιση από την ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.

Ένα άλλο σημαντικό όφελος από τη χρήση του ρυζάλευρου είναι η ικανότητά του να μειώνει τη σύνθεση μελανίνης στο δέρμα. Η υπερβολική παραγωγή και συσσώρευση μελανίνης μπορεί να προκαλέσει σκουρόχρωμο δέρμα και, ελέγχοντας αυτό, το ρυζάλευρο βοηθά στη λεύκανση της επιδερμίδας.

Επιπλέον,  έχει αντιοξειδωτικά οφέλη .

Προάγει την παραγωγή κολλαγόνου , βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής ελαστικότητας  και μας βοηθά να επιτύχουμε πεντακάθαρο, σφριγηλό και νεανικό δέρμα.

κουρκουμάς –


Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη , ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στη ρύθμιση της σύνθεσης μελανίνης.

Λιγότερη μελανίνη σημαίνει πιο φωτεινό και πιο ανοιχτόχρωμο τόνο δέρματος με λιγότερη ποσότητα σκούρων κηλίδων και υπερμελάγχρωση. Η βιταμίνη Β6 στον κουρκουμά ενισχύει το σχηματισμό νέων κυττάρων που συμβάλλουν στη διατήρηση μιας υγιούς και καθαρής επιδερμίδας.

Ο κουρκουμάς λειτουργεί εξαιρετικά για την περιποίηση του λιπαρού δέρματος. Μπορεί να απορροφήσει την περίσσεια λιπαρότητας.

Τα λιπαρά οξέα και οι φυτοστερόλες του  μειώνουν την παραγωγή λιπαρότητας  παρέχοντας ενυδάτωση. Επιπλέον, τα απολεπιστικά οφέλη του  συμβάλλουν  σε υγιές, απαλό και λαμπερό δέρμα.

Ο κουρκουμάς είναι αποτελεσματικός και για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος. Το ανώτερο στρώμα του δέρματός μας αποτελείται από μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και οποιαδήποτε ανεπάρκεια  του ορυκτού μπορεί να κάνει το δέρμα ξηρό.

Η περιεκτικότητα του κουρκουμά σε ασβέστιο βοηθά στην αποτελεσματική επούλωση του ξηρού δέρματος. Επίσης, αυτό το βότανο είναι πηγή καλίου. Το κάλιο βοηθά στην ενυδάτωση  των ξηρών κυττάρων του δέρματος, λύνοντας έτσι την ξηρότητα του .

Βοηθά επίσης στην αντιγηραντική φροντίδα . Έχει με μεγάλα αντιοξειδωτικά οφέλη που βοηθούν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης.

Περιέχει βιταμίνη C που βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα και στη διατήρηση της φυσικής ελαστικότητας και σύσφιξης του . Κάνει το δέρμα λιγότερο ευαίσθητο σε σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες, γραμμές κ.λπ.

Περιέχει επίσης μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης .

Η υπεριώδης ακτινοβολία αυξάνει την παραγωγή του MMP-2, ενός ενζύμου που μειώνει την περιεκτικότητα σε κολλαγόνο μεταξύ του εξωτερικού και του μεσαίου στρώματος του δέρματος.

Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μας γίνεται ευαίσθητο σε ρυτίδες, παχύ δέρμα, απώλεια ελαστικότητας κ.λπ. Ο κουρκουμάς μπορεί να αναστείλει την αύξηση αυτού του ενζύμου και να προστατεύει το δέρμα από τη φθορά της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Τα αντιβακτηριακά, αντισηπτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη του κουρκουμά βοηθούν στη θεραπεία περιποίησης κατά της ακμής.

Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείται τοπικά,  αφαιρεί τις ακαθαρσίες από την επιφάνεια της επιδερμίδας συμβάλλοντας έτσι στο ξεκλείδωμα των πόρων και στη μείωση του κινδύνου σπασίματος. Βοηθά επίσης να ελαφρύνουν τα σημάδια της ακμής.

Πέταλα τριαντάφυλλου –

Τα τριαντάφυλλα έχουν οφέλη βαθύ καθαρισμού. Βοηθούν στην απομάκρυνση της επιπλέον λιπαρότητας βοηθούν επίσης και στην αύξηση της περιεκτικότητας σε νερό στο δέρμα.

Περιέχουν πολύτιμο έλαιο τριαντάφυλλου, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με φυσικά αντιβακτηριακά οφέλη και διατηρεί επίσης την ισορροπία του pH.

Τα τριαντάφυλλα είναι εμπλουτισμένα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθούν στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος και μειώνουν την ερυθρότητα. 

Είναι ιδανικά για τον ευαίσθητο τύπο δέρματος, καθώς τα σάκχαρα που υπάρχουν στο τριαντάφυλλο καταπραΰνουν.

Τα τριαντάφυλλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην ενίσχυση των κυττάρων και  την αναγέννηση των ιστών και βοηθά πιο ανθεκτικό στις βλάβες.

Επιπλέον, τα τριαντάφυλλα περιέχουν μια καλή ποσότητα βιταμίνης C, η οποία έχει μεγάλα αντιοξειδωτικά οφέλη. Η βιταμίνη C εξουδετερώνει τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και των περιβαλλοντικών στοιχείων.

Η τακτική χρήση βοηθά στην προστασία του δέρματος από διάφορες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης γήρανσης. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα.

Το ξηρό δέρμα διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξει σημάδια γήρανσης νωρίτερα από το κανονικό ή το λιπαρό δέρμα. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα επαρκώς ενυδατωμένο.

Τα τριαντάφυλλα είναι εξαιρετικά ενυδατικά και θρεπτικά χάρη στην περιεκτικότητά τους σε λάδι .

Το έλαιο τριαντάφυλλου βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας  και στην πρόληψη της ξηρότητας. Τα φυσικά στυπτικά οφέλη του βοηθούν στην τόνωση και στη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος.

Επίσης, λειαίνει την υφή του .

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά καθώς και σε βιταμίνη Α και C. 

Οι βιταμίνες Α και C βοηθούν στη μείωση των κηλίδων  και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου. 

Ωμό γάλα –


Το νωπό γάλα λειτουργεί ως εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό 

είναι μια εξαιρετική πηγή γαλακτικού οξέος, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των ΑΗΑ. Μπορεί να απολεπίσει υπέροχα το δέρμα και να απομακρύνει τους ρύπους.

Βοηθά επίσης στη μείωση της μελάγχρωσης.

Μαζί με αυτό, το γαλακτικό οξύ παρέχει επίσης μια ώθηση ενυδάτωσης, για να απαλλαγούμε από το σκούρο, θαμπό και αποσπασματικό δέρμα.

 Η τακτική χρήση νωπού γάλακτος βοηθά στην αποκατάσταση του απαλού, λαμπερού και ελαστικού δέρματος.

Μπορεί να φτάσει σε βαθιά  στρώματα , να θρέψει  και να επιδιορθώσει τις βλάβες του δέρματος από μέσα, χάρη στην υψηλή του ποσότητα βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην ενυδάτωση  και επίσης ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων .

Η βιταμίνη Β6 στο νωπό γάλα βοηθά επίσης στην επούλωση του ξηρού δέρματος, ενώ η βιταμίνη Β12 είναι αποτελεσματική στη λεύκανση του αποχρωματισμού του δέρματος.

Η βιοτίνη ή βιταμίνη Β7 είναι ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό . Η έλλειψη βιοτίνης κάνει το δέρμα μας ξηρό. Έχοντας εμπλουτιστεί με βιοτίνη, το νωπό γάλα βοηθά στην κάλυψη της ανεπάρκειας βιοτίνης και θεραπεύει αποτελεσματικά .

Μαζί με τις βιταμίνες του , το νωπό γάλα είναι πλούσιο σε διάφορα μέταλλα. 

Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί πολλές βλάβες καθώς το γάλα περιέχει σελήνιο,  βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου. Το μαγνήσιο που υπάρχει στο γάλα είναι πολύ αποτελεσματικό στην επιβράδυνση της γήρανσης.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr