Καμία Εταιρεία Δεν Έχει ξεπεράσει Τις Μοναδικές Ιδιότητες Του Χαμομηλιού! Πώς να πλύνετε το πρόσωπό σας με χαμομήλι.

Καμία Εταιρεία Δεν Έχει ξεπεράσει Τις Μοναδικές Ιδιότητες Του Χαμομηλιού! Πώς να πλύνετε το πρόσωπό σας με χαμομήλι.

«Οι υπέροχες καταπραϋντικές, επουλωτικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του χαμομηλιού το καθιστούν δημοφιλές συστατικό στη φροντίδα του δέρματος», διαφημίζει ο Dendy Engelman , MD, FACMS, FAAD, πιστοποιημένος κοσμητικός δερματολόγος και χειρουργός Mohs στην Shafer Clinic στη Νέα Υόρκη. Πόλη.

Το χαμομήλι μπορεί να προσφέρει οφέλη για:

την επούλωση των πληγών
φλεγμονή
ερυθρότητα
έκζεμα
υπερμελάγχρωση
ακμή
βλάβη από ελεύθερες ρίζες

Τα αιθέρια έλαια που εξάγονται από το χαμομήλι φέρονται να έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες για να προστατεύουν από ορισμένους τύπους βακτηρίων, μυκήτων και ιών.

Μια διάσημη μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι η αλοιφή με εκχύλισμα ρωμαϊκού χαμομηλιού βελτίωσε σημαντικά την επούλωση και την αντιβακτηριδιακή δράση σε μολυσμένο τραύμα σε σύγκριση με την αλοιφή τετρακυκλίνης και το εικονικό φάρμακο.

Στην πραγματικότητα, η γερμανική Επιτροπή Ε, μια ομάδα επιστημόνων, γιατρών, φαρμακολόγων και τοξικολόγων που καθορίζουν εάν τα φάρμακα είναι ασφαλή για χρήση στη Γερμανία, ενέκρινε τη χρήση του χαμομηλιού για βακτηριακές δερματικές παθήσεις!

Φλεγμονή
Το χαμομήλι χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει στην εξομάλυνση της φλεγμονής του δέρματος από ηλιακά εγκαύματα και εξανθήματα . Η γερμανική Επιτροπή Ε ενέκρινε επίσης το χαμομήλι για τη θεραπεία της φλεγμονής του δέρματος.

«Το χαμομήλι περιέχει το αντιοξειδωτικό απιγενίνη, το οποίο βοηθά στη μείωση της φλεγμονής αναστέλλοντας την απελευθέρωση χημικών ουσιών που την προκαλούν », εξηγεί ο Engelman.

Ερυθρότητα
Οι αρχαίοι Έλληνες αντιμετώπιζαν συνήθιζαν να βάζουν θρυμματισμένο χαμομήλι σε κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα. Αυτό συνέβαινε επειδή το χαμομήλι  περιορίζει τη φλεγμονή, (μια υποκείμενη αιτία για την ερυθρότητα του δέρματος).

Το χαμομήλι διεισδύει βαθιά αλλά απαλά στο δέρμα για να ανακουφίσει.

Καταπραϋντικό για ευαίσθητο δέρμα
Οι αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες του χαμομηλιού φαίνεται να είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικές για ευαίσθητους τύπους δέρματος.

« Η βισοπρολόλη , η χαμαζουλένιο και η απιγενίνη είναι τρεις ενώσεις που βρίσκονται στο χαμομήλι οι οποίες και του προσφέρουν καταπραϋντικά και θεραπευτικά οφέλη που είναι [εξαιρετικά] για το ευαίσθητο δέρμα».

Ορισμένες έρευνες σε ζώα δείχνουν ότι οι κρέμες δέρματος που περιέχουν χαμομήλι μπορεί να είναι ευεργετικές για άτομα με δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα.  Ερευνητική μελέτη σε ποντίκια διαπίστωσε ότι η εφαρμογή γερμανικού ελαίου χαμομηλιού στο δέρμα  μείωσε αποτελεσματικά τους δείκτες αλλεργίας.

Υπερμελάγχρωση και λεύκανση δέρματος

Υπερμελάγχρωση συμβαίνει, όταν οι περιοχές του δέρματος είναι πιο σκούρες από το περιβάλλον δέρμα (λόγω της υπερπαραγωγής της ορμόνης μελανίνης). Συνήθως προκαλείται από τραυματισμό ή φλεγμονή στο δέρμα και συνήθως συνδέεται με βλάβες από τον ήλιο, ακμή ή ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα προϊόντα λεύκανσης του δέρματος με χαμομήλι που αντιμετωπίζουν την υπερμελάγχρωση μπορούν να βοηθήσουν.

«Το χαμομήλι έχει στυπτικές και λαμπερές ιδιότητες που, εκτός από τη σύσφιξη των πόρων και την απαλότητα του δέρματος, μπορεί να εξασθενίσουν τα σημάδια ακμής και την υπερμελάγχρωση όταν χρησιμοποιείται τακτικά», λέει ο Engelman.

Θεραπευτικές καλλυντικές πλύσεις με χαμομήλι για υπέροχη επιδερμίδα συνεχώς!

Μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας με χαμομήλι για να επωφεληθείτε από τις καταπραϋντικές, θεραπευτικές του ιδιότητες. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες χαμομηλιού, όλες με ένα κίτρινο κέντρο σε σχήμα κώνου, το οποίο περιέχει τα ενεργά στοιχεία του βοτάνου, λέει το “The Complete Book of Herbs”.

Το χαμομήλι είναι καλό για όλους τους τύπους δέρματος. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως  πλύσιμο-ξέβγαλμα προσώπου, για να αλαλύνετε και να λειάνετε το δέρμα. Είναι επίσης καλό για το φλεγμονώδες δέρμα και για παθήσεις όπως η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση. Ένα έγχυμα χαμομηλιού μπορεί να χρησιμεύσει και ως τονωτικό του δέρματος προλαμβάνοντας την γήρανση.

Τόνερ χαμομηλιού
.
Βράζουμε το απεσταγμένο νερό και προσθέτουμε τα άνθη χαμομηλιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν, σκεπασμένα, για 20 λεπτά.

Στραγγίστε το έγχυμα χαμομηλιού μέσα από ένα σετ φίλτρου καφέ σε ένα σουρωτήρι από συρμάτινο πλέγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει και αφήνουμε στην άκρη 1 φλιτζάνι για να φτιάξουμε πλύσιμο προσώπου με χαμομήλι. Αποθηκεύστε το υπόλοιπο σε ένα δοχείο  με σφιχτό καπάκι. Το τόνερ χαμομηλιού διατηρείται στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.

Πλύσιμο προσώπου με χαμομήλι

Συνδυάστε σαπούνι Καστίλλης, αμυγδαλέλαιο, 1 φλιτζάνι έγχυμα χαμομηλιού και 15 έως 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανάμειξης.

Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Απλώστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και το λαιμό σας με μια πετσέτα ή τα δάχτυλά σας. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Απλώστε τονωτικό χαμομηλιού σε πρόσωπο και λαιμό με ένα βαμβάκι. Ακολούθησε με μια απαλή ενυδατική κρέμα.

.
Αποθηκεύστε το υπόλοιπο πλύσιμο προσώπου χαμομηλιού σε ένα πλαστικό μπουκάλι. Το πλύσιμο προσώπου σας θα διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για ένα μήνα και στο ψυγείο έως και ένα χρόνο. Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr