Μπορείτε να σκοτώσετε γρήγορα την πείνα σας με αυτές τις 7 τροφές

Μπορείτε να σκοτώσετε γρήγορα την πείνα σας με αυτές τις 7 τροφές

Η πείνα ή οι πόνοι πείνας είναι το οδυνηρό αίσθημα στην πάνω αριστερή πλευρά της κοιλιάς. Συνήθως προκαλείται όταν πεινάτε. Αλλά η πείνα σας δεν υποδηλώνει πάντα άδειο στομάχι! 

Μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου η κοιλιά σας πονάει την ώρα που τρώτε συνήθως το γεύμα σας. Η πείνα μπορεί να συσχετιστεί με τη ρουτίνα σας. Η κοιλιά σας μπορεί να πονάει ακριβώς την ώρα που τρώτε τακτικά τα γεύματά σας. Η πείνα είναι επίσης ο τρόπος του σώματός σας να επικοινωνήσει με την έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Εάν νιώθετε πεινασμένοι από καιρό σε καιρό, είτε επιλέξτε σνακ με λίγες θερμίδες ή φάτε το σωστό φαγητό για να κρατήσετε το στομάχι σας γεμάτο και το μυαλό σας μακριά από το φαγητό!

7 τροφές που σας βοηθούν να περιορίσετε γρήγορα την πείνα
1. Τα αυγά κρατούν το στομάχι σας γεμάτο
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η κατανάλωση αυγών για πρωινό κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι και να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι όταν δόθηκε ένας απεριόριστος μεσημεριανός μπουφές, οι συμμετέχοντες που είχαν πρωινό με αυγό κατανάλωναν πολύ λιγότερες θερμίδες από εκείνους που είχαν ένα πρωινό με κουλούρια πλούσια σε υδατάνθρακες με τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν προηγούμενη έρευνα που βρήκε ότι όσοι έτρωγαν αυγά για πρωινό ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων έχασαν 65 τοις εκατό περισσότερο βάρος και ένιωθαν περισσότερη ενέργεια από εκείνους που έτρωγαν πρωινά με κουλούρια με τον ίδιο αριθμό θερμίδων και όγκο.

2. Το κοτόπουλο μπορεί να αποτρέψει την πείνα
Περισσότερη πρωτεΐνη μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο ικανοποιημένοι, να μειώσετε τα επίπεδα της ορμόνης της πείνας και πιθανώς να σας ενθαρρύνει να τρώτε λιγότερο στο επόμενο γεύμα σας. Σε μια σύντομη μελέτη με 20 υγιείς ανθρώπους που ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, εκείνοι που κατανάλωναν διαιτητικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με αυτές με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ένιωσαν πιο ικανοποιημένοι και είχαν χαμηλότερα επίπεδα ορμονών πείνας μετά το πρωινό.

3. Όσπρια για ένα υγιεινό γεύμα
Όσπρια όπως οι φακές, τα φασόλια, η σόγια και τα μπιζέλια περιλαμβάνουν σημαντικές ποσότητες φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Έχουν επίσης χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα. Η οποία υποδηλώνει ότι η πρόσληψη θερμίδων σας θα είναι χαμηλή ακόμη και όταν καταναλώνετε χορταστικές ποσότητες φασολιών. Ένα μπολ με όσπρια συνιστάται ιδιαίτερα από το Εθνικό Ινστιτούτο Διατροφής (NIN) τόσο για δείπνο όσο και για μεσημεριανό γεύμα.

4. Η πλούσια σε φυτικές ίνες βρώμη μπορεί να περιορίσει την πείνα
Η βρώμη έχει υψηλή συγκέντρωση διαλυτών και αδιάλυτων ινών και έχει λίγες θερμίδες. Δεδομένου ότι η βρώμη περιέχει βήτα-γλυκάνη, μια διαλυτή ίνα, το στομάχι σας θα αισθάνεται πιο γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι λογικό ότι μία από τις πιο υγιεινές εναλλακτικές για πρωινό περιλαμβάνει τη βρώμη.

5. Φρούτα 
Σύμφωνα με έρευνες, οι διαλυτές φυτικές τροφές με λίγες θερμίδες, όπως τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ, μας επιτρέπουν να νιώθουμε χορτάτοι πιο γρήγορα και να διατηρούμε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Από αυτό μπορεί να προκύψει καλύτερος έλεγχος της πείνας . Τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα 20 κορυφαία φρούτα και λαχανικά.

6. Νερό καρύδας 
Είναι ένα φανταστικό σνακ που θα ικανοποιήσει την πείνα σας και θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος πιο γρήγορα. Επιπλέον, μειώνει την πείνα, η οποία προκαλεί φυσική πτώση στην κατανάλωση θερμίδων. Λόγω του υψηλού επιπέδου φυτικών ινών της καρύδας, υποστηρίζεται η αύξηση της πληρότητας και μας προστατεύει από την υπερκατανάλωση τροφής.

7. Ψάρι για μείωση της όρεξης
Σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως τα αυγά, το κοτόπουλο και το ψάρι βρίσκονται στην υψηλότερη πλευρά του Δείκτη Κορεσμού. Τα ψάρια είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (υγιεινά λιπαρά) που λαμβάνετε από το φαγητό σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να καταστείλετε την όρεξή σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr