Θεραπεία με κόκκινο φως για δέρμα και μαλλιά στο σπίτι. Πως πολλαπλασιάζει τα νέα κύτταρα. Τι λένε οι δερματολόγοι.

Θεραπεία με κόκκινο φως για δέρμα και μαλλιά στο σπίτι. Πως πολλαπλασιάζει τα νέα κύτταρα. Τι λένε οι δερματολόγοι.

Οι συσκευές Red Light Therapy γίνονται σιγά σιγά πιο άφθονες στην αγορά. Οι οικιακές συσκευές υπόσχονται πάντα άψογα αποτελέσματα όπως η αντιγήρανση. Ωστόσο, είναι αποτελεσματική η θεραπεία με κόκκινο φως και πόσο ασφαλής είναι αυτή η θεραπεία στο σπίτι;

Τι είναι η θεραπεία με κόκκινο φως;
Το Red Light Therapy είναι η τελευταία τάση περιποίησης της επιδερμίδας που υπόσχεται νεανικό δέρμα με συσκευές στο σπίτι. Μπορεί δυνητικά να αυξήσει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και να μειώσει την εμφάνιση της γήρανσης όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και ο αποχρωματισμός.

Σύμφωνα με το Healthline , «Η θεραπεία με κόκκινο φως είναι μια αμφιλεγόμενη θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί χαμηλού επιπέδου μήκη κύματος φωτός για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων, όπως ρυτίδες, ουλές και επίμονα τραύματα, μεταξύ άλλων καταστάσεων».

Πώς λειτουργεί;
Ένα απόσπασμα από το Healthline αναφέρει, «αυξάνοντας τη λειτουργία των μιτοχονδρίων χρησιμοποιώντας RLT, ένα κύτταρο μπορεί να παράγει περισσότερο ATP. Με περισσότερη ενέργεια, τα κύτταρα μπορούν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά, να αναζωογονηθούν και να επιδιορθώσουν τις βλάβες».

Οφέλη
Η θεραπεία με κόκκινο φως λέγεται ότι παρέχει πολυάριθμα οφέλη για το δέρμα και δυνητικά βοηθά να γυρίσει το ρολόι πίσω. Είναι μια από τις πολλές θεραπείες στο γραφείο που εισχωρούν σιγά σιγά στις ρουτίνες περιποίησης δέρματος στο σπίτι.

Ενισχύει το κολλαγόνο
Ένας από τους πιο σημαντικούς ισχυρισμούς της θεραπείας με κόκκινο φως είναι ότι μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου. Γνωρίζουμε ότι το κολλαγόνο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας και της ελαστικότητας του δέρματος.

Η κλινική του Κλίβελαντ αναφέρει ότι η θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί «να αυξήσει την παραγωγή ινοβλαστών, που παράγει κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι ένα συστατικό του συνδετικού ιστού που χτίζει το δέρμα».

Βελτιώστε την ανάπτυξη των μαλλιών

Η θεραπεία με κόκκινο φως λέγεται επίσης ότι βελτιώνει την ανάπτυξη των μαλλιών, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν την ανδρογενή αλωπεκία.

 Τέλος, η θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί συνολικά να προάγει μια ομοιόμορφη επιδερμίδα. Προορίζεται να στοχεύει ατέλειες όπως ουλές, αποχρωματισμούς και πληγές. Επιπλέον, μπορεί να φέρει νέα κύτταρα στην επιφάνεια, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και εξομαλύνοντας τον τόνο του δέρματος.

Κίνδυνοι
Κάθε θεραπεία ή υπηρεσία ομορφιάς έχει τους κινδύνους της, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας με κόκκινο φως. Ευτυχώς, η θεραπεία με κόκκινο φως είναι γενικά ασφαλής και καλά ανεκτή στις περισσότερες περιπτώσεις.
Ωστόσο, πρέπει να προχωρήσετε με προσοχή χρησιμοποιώντας αυτή τη θεραπεία.

Εγκαύματα
Μπορείτε ενδεχομένως να αυξήσετε τον κίνδυνο εγκαυμάτων εάν κάνετε κακή χρήση της θεραπείας με κόκκινο φως. Η εκτέλεση αυτής της υπηρεσίας στο σπίτι χωρίς την κατάλληλη γνώση ή εκπαίδευση μπορεί να είναι αρκετά διακινδυνευμένη. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα εγκαύματα λαμβάνοντας μια επαγγελματική θεραπεία στο ιατρείο.

Ασφάλεια των ματιών
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η θεραπεία με κόκκινο φως είναι ένα ισχυρό μήκος κύματος φωτός που μπορεί να θέσει τα μάτια σας σε κίνδυνο.

Η κλινική του Κλίβελαντ ισχυρίζεται ότι «εάν τα προϊόντα χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο – ίσως χρησιμοποιούνται πολύ συχνά ή όχι σύμφωνα με τις οδηγίες – υπάρχει πιθανότητα το δέρμα ή τα μάτια σας (αν δεν προστατεύονται) να καταστραφούν. Η μακροπρόθεσμη ασφάλεια των συσκευών που χρησιμοποιούν θεραπεία με κόκκινο φως δεν είναι ακόμη γνωστή».

Είναι αποτελεσματική η θεραπεία με κόκκινο φως;
Επειδή η θεραπεία με κόκκινο φως έχει πρόσφατα μελετηθεί, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσο αποτελεσματική θα είναι αυτή η θεραπεία για το δέρμα.

Η Healhline ισχυρίζεται ότι «η θεραπεία με κόκκινο φως σίγουρα δεν είναι η θεραπεία για όλα. Το RLT θεωρείται πειραματικό για τις περισσότερες συνθήκες.»

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο
Δεν είστε σίγουροι εάν η θεραπεία με κόκκινο φως είναι για εσάς; Η συζήτηση με έναν δερματολόγο μπορεί να διασφαλίσει ότι θα αποκτήσετε τις κατάλληλες γνώσεις και επιλογές θεραπείας. Μπορούν επίσης οι ειδικοί να σας υποδείξουν και άλλες πιο ευεργετικές θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες σας.

www.youbeauty.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr