Δίαιτα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής: 7 πρωινά που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο. Για υγιή εγκέφαλο, οστά και καρδιά

Δίαιτα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής: 7 πρωινά που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο. Για υγιή εγκέφαλο, οστά και καρδιά

Η υγιεινή διατροφή για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι απαραίτητη!  Προσθέστε αυτές τις 7 ιδέες για πρωινό που ενισχύουν τη μακροζωία, γεμάτες βιταμίνες και μέταλλα.

Μπορεί ο κόσμος να έχει προχωρήσει σε πολλούς τομείς, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα προβλήματα υγείας στις μέρες μας! Επομένως, εάν θέλετε να απολαύσετε μακροζωία, η κύρια εστίασή σας πρέπει να είναι η υγεία και η ευημερία σας. Πώς όμως μπορείς να το κάνεις; Λοιπόν, όταν οι παππούδες μας ήταν νεότεροι, πίστευαν στα απλά πράγματα. Κατανάλωναν ντόπια φρούτα και λαχανικά και έτρωγαν λιγότερα επεξεργασμένα είδη. Δεν χρειάστηκε καν να κάνουν συνειδητές προσπάθειες για να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ήταν τρόπος ζωής για αυτούς.

Σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο, αλλά δεν ξέρουμε πώς να ξεκινήσουμε!

Ένα υγιεινό πρωινό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά!

Η σημασία του υγιεινού πρωινού
Ένα καλό πρωινό είναι ένα υπέροχο ξεκίνημα , αλλά μερικοί άνθρωποι δεν δίνουν στο πρωινό τη σημασία που του αξίζει. Ο Lokeshappa λέει: «Ένα καλό πιάτο το πρωί όχι μόνο θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες, αλλά θα σας προσφέρει επίσης αρκετές φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, λίπη και θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε ένα ανθυγιεινό πρωινό που είναι πλούσιο σε ζάχαρη, υδατάνθρακες ή συντηρητικά». Αν και η επιλογή του σωστού πρωινού πιάτου μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, εδώ προτείνουμε μερικές υγιεινές επιλογές για εσάς.

Ακολουθούν 7 ιδέες για υγιεινό πρωινό, που προτείνει ο Lokeshappa:

1. Αυγά
Τα αυγά είναι νόστιμα, υγιεινά και μαγειρεύονται εύκολα. Αλλά περισσότερο από αυτό, δεν θα βαρεθείτε ποτέ τις συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με αυτό. Μπορείτε να έχετε ένα βραστό αυγό το πρωί αν είστε τεμπέληδες ή να φτιάξετε ομελέτα και να το σερβίρετε με φρυγανιά.

2. Πλιγούρι βρώμης
Μια κλασική επιλογή πρωινού που δεν ξεφεύγει ποτέ από τις προτιμήσεις μας γιατί είναι πιο εύκολη στην παρασκευή χορταστική και υγιεινή. Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου, βιταμινών Β, μαγγανίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και σεληνίου.

3. Σαλάτα λαχανικών
Οι σαλάτες για πρωινό είναι τάση πλέον για διάφορους λόγους. Ο συνδυασμός πράσινων φύλλων και άλλων λαχανικών παρέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, υγιή λίπη και πρωτεΐνες και έτσι αποτελούν την πηγή διαιτητικών ινών.

4. Τοστ ολικής αλέσεως
Μια καλή επιλογή για πρωινό, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι αφομοιώνονται αργά και δεν προκαλούν ξαφνική άνοδο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σάντουιτς με φρούτα ή αυγό για να το κάνετε ακόμα πιο νόστιμο.

5. Φρούτα
Εάν δεν σας αρέσουν τα πρωινά γεύματα, ξεκινήστε με φρούτα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε με τα φρούτα της επιλογής σας, όπως φρουτοσαλάτα ή smoothies. Για ένα ισορροπημένο πρωινό, μπορείτε ακόμη και να το συνδυάσετε με άλλα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες ή φυτικές ίνες.

6. Πουτίγκα με σπόρους Chia
Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει να ακολουθήσετε αν ψάχνετε κάτι νόστιμο και εύκολο. Οι σπόροι Chia είναι ακόμη πιο ωφέλιμοι αν τους τρώτε με τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως ελληνικό γιαούρτι, τυρί cottage ή ένα σέικ πρωτεΐνης.

Ένα υγιεινό  πρωινό με μια χούφτα σπόρους chia θα αυξήσει τα επίπεδα ασβεστίου σας.

7. Ρύζι
Το ανακατεμένο ρύζι μαγειρεύεται με μερικά από τα αγαπημένα σας λαχανικά και τα μπαχαρικά. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr