Τα γιατροσόφια της κανέλας.

Τα γιατροσόφια της κανέλας.

Η κανέλα έχει σημαντικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, ιδιαίτερα ως αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, αντιδιαβητικό και αντι-υπερτριγλυκεριδαιμικό παράγοντα, κυρίως λόγω των φυτοχημικών συστατικών της όπως οι φαινολικές και πτητικές ενώσεις. Τα φυτοχημικά της κανέλας μπορούν να εξαχθούν από διάφορα μέρη του φυτού με απόσταξη και με εκχύλιση με διαλύτη. Η χρήση της κανέλας στα τρόφιμα και η ικανότητά της να αποτρέπει την οξείδωση και να αναστέλλει τη μικροβιακή ανάπτυξη είναι αξιοσημείωτη. 

Η κανέλα θεωρείται ότι έχει πολλές φαρμακευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά στην κινεζική βοτανοθεραπεία. Η χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση της κανέλας προέρχεται από τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στον φλοιό, που ονομάζονται κινναμαλδεΰδη. Η κινναμαλδεΰδη ευθύνεται για τις αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές της ιδιότητες.

Παραδοσιακά και ιστορικά γιατροσόφια με κανέλα 

Πάρα πολλά βιβλία που αναφέρονται στην κανέλα την θεωρούν απαραίτητο συστατικό των αφροδισιακών τροφών. Οι αφροδισιακές και τονωτικές της ιδιότητες επιβάλλουν τη χρήση της μαζί με άλλες τροφές σε όσους έχουν σεξουαλικά προβλήματα.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται από παλιά ως βοηθητικό μέσο για τη θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας.

Βάλτε ελάχιστα ξυλάκια κανέλας κάτω από το μαξιλάρι σας. Είναι ένα φανταστικό αφροδισιακό κόλπο της μεσαιωνικής εποχής.

Είναι ιδιαίτερα τονωτική για τους ερωτικά αδιάφορους και πολύ τονωτικη για τους άντρες περιέχει ουσίες με δυναμωτική καρδαμωτική επίδραση για εξασθενημένους οργανισμούς

Αφροδισιακή συνταγή Κεϋλάνης

Στην  Κεϋλάνη βράζουν 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα σε ένα φλιτζάνι νερό για λίγα λεπτά και το πίνουν ως αφροδισιακό.

Το αφέψημα της κανέλας μπορεί να γίνει επίσης απλά: βάζουμε 10 γραμμάρια φλούδες κανέλας σε ένα κιλό νερό και το αφήνουμε να σταθεί. Πίνουμε από 1 μέχρι 2 φλυτζάνια του καφέ τη μέρα.

Η λαϊκή θεραπευτική μεταχειριζόταν την κανέλα με παλιό κρασί εναντίων όλων των πνευμονικών και βρογχικών προβλημάτων. Βράζαν απαλά το κρασί με μια κουταλιά κανέλας επι 15 λεπτά και το έπιναν.

Επίσης η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει όχι με παλιό κρασί αλλά με κονιάκ με το οποίο βράζει επίσης επί15 λεπτά.

Μια ακόμη ιστορική παραδοσιακή χρήση της κανέλας: η σκόνη της κανέλας για την ακρίβεια, δίνεται ως φάρμακο στις έγκυες γυναίκες για να προκαλέσει συσπάσεις στη μήτρα. Για να γεννάει δηλαδή η γυναίκα ευκολότερα.

Παρομοίως μια κουταλιά κανέλας δίνεται με τον ίδιο τρόπο στις γυναίκες όταν έχουν καθυστέρηση περιόδου

Μία κουταλιά κανέλλας την ημέρα μειώνει επίσης τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα των διαβητικών σχεδόν όσο και πολλά από τα πλέον συνηθισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο λόγο.

Μάσκα ομορφιάς με κανέλλα και μοσχοκάρυδο που αποτοξινώνει και σκοτώνει τις μολύνσεις. Για λείο δέρμα και φωτεινό

Αυτή η μάσκα πέρα απο την αποτοξίνωση και την λάμψη που δίνει δρα και κατά της ακμής , καθώς η κανέλα είναι αντιμικροβιακή και το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό υγραντικό. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα για να σχηματίσετε μια πάστα. Εφαρμόστε στο πρόσωπο όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη μάσκα και αφήστε την να σταθεί στο πρόσωπο για 30 λεπτά. Μετά το ξέβγαλμα, κάντε μασάζ με , κυκλικές κινήσεις για να μειώσετε την ερυθρότητα, το πρήξιμο και την απομάκρυνση του νεκρού δέρματος.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr