Το μυστικό για να φύγουν οι ρυτίδες των ματιών και να γυρίσει ο χρόνος πίσω.

Το μυστικό για να φύγουν οι ρυτίδες των ματιών και να γυρίσει ο χρόνος πίσω.

Θα σας πω άμεσα το μυστικό μου για να μην σας κρατάω σε αγωνία. Είναι το περπάτημα! Εάν κουράζετε κι εσείς τα μάτια σας εαν τα βλέπετε σπασμένα, ραγισμένα, άτονα, μια λύση υπάρχει. Βάλτε τα αθλητικά σας, πάρτε την τσάντα σας, ανοίξτε την πόρτα και φύγετε.

Θα μου πείτε καλά είσαι σοβαρή; Θα αφήσουμε τις δουλειές μας και θα τρέχουμε στους δρόμους για τις ρυτίδες των ματιών;
Ένα έχω να σας πω… μεταξύ άλλων, η κούραση και οι ρυτίδες των ματιών, δείχνουν και την ψυχική και την σωματική μας κούραση. Οι άνθρωποι, ειδικά οι γυναίκες με τις τόσο αναστατωμένες ορμόνες χρειαζόμαστε ευεξία.

Και αν σας έλεγα ότι η χοληστερίνη σας, το κουρασμένο σας συκώτι, τα ταλαιπωρημένα σας νεφρά, πρήζουν και γερνούν τα μάτια σας, δεν θα το σκεφτόσασταν περισσότερο;  Κι όμως αυτό συμβαίνει και τα μάτια μας γερνούν. Το περπάτημα είναι ένα αεράκι νιότης.

Το βλέμμα μας είναι όντως ο καθρέφτης της ψυχής. Και η ψυχή που φορτώνεται με βάρη και υποχρεώσεις κουράζει το βλέμμα γιατί ανεβάζει τις τιμές στους αιματολογικούς μας δείκτες. Συμμετέχει και το σώμα στην ψυχική μας αναταραχή. 

Κάθε φορά που βλέπω έντονες ρυτίδες στα μάτια λοιπόν, καταλαβαίνω ότι ο οργανισμός μου θέλει να μου πει ότι κουράστηκε. Θα μου πεις ότι γερνάμε για αυτό κουράζεται. Ναι γερνάμε και είναι ευλογία. Αλλά καθώς μεγαλώνουμε ας εκπέμπουν τα μάτια μας όχι το θαμπό φως μιας χούφτας φαρμάκων αλλά της φωτεινής αγάπης που στέλνουμε εμείς σε μας.

Περπατάω δύο δήμους καμιά φορά μάλιστα ξεφεύγω και περπατάω περισσότερο γιατί επιτρέπω στον εαυτό μου να περνάει καλά. (είναι περίπου 5 χιλιόμετρα αλλά εγώ είμαι μαθημένη εσείς εάν δεν είστε  περπατήστε λιγότερο).

Εγγυημένα σας λέω ότι κανένα μπότοξ δεν μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα στις ρυτίδες των ματιών. Όχι γιατί το μπότοξ δεν είναι καλό αντιθέτως θεωρώ ότι με μέτρο στο υλικό,  είναι μια απο τις καλύτερες μεθόδους αντιγήρανσης. Είναι δοκισμασμένο και εφαρμόζεται απο τις γυναίκες τουλάχιστον 40 χρόνια. Αυτό το γεγονός του δίνει μια ασφάλεια και μια φερεγγυότητα.

Απλά όμως το περπάτημα, δεν δίνει μόνο άμεσο σιδέρωμα στις ρυτίδες αλλά και αυτή την νεανική σπίθα στο κέντρο της κόρης, που καμία ένεση δεν μπορεί να στην δώσει, εαν εσύ ο ίδιος δεν την παράγεις με την δική σου πολύτιμη ζωτική ενέργεια. .

Η διαδικασία της αναζωογόνησης.

Οι δρόμοι που περπατάς είναι γεμάτοι ερεθίσματα, εικόνες και απρόοπτα, που σε αλλάζουν και εξωτερικά και βαθιά εσωτερικά.

Και πέρα από το οξυγόνο που παίρνει το αίμα σου καθώς περπατάς (ο οργανισμός στέλνει το αίμα στα μάτια και στην λεπτή επιδερμίδα κάτω από αυτά), οι ρυτίδες χάνονται αμέσως και το βλέμμα γεμίζει ευεξία και χορτάτα συναισθήματα.

Μόλις μπαίνω σπίτι μου δεν τις έχω πια τις ρυτίδες!

 

Ας δούμε στα γρήγορα και άλλα πλεονεκτήματα της αργόσχολης βάδισης.
(Οι ερευνητές του Χάρβαρντ  συστήνουν το βάδισμα σαν χάπι νεότητας).

1.Εξουδετερώνει τις επιπτώσεις των γονιδίων, που προάγουν το βάρος.
2 .Το περπάτημα μπορεί να μειώσει την επιθυμία για γλυκά και αδυνατίζει φοβερά!!
3. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
4. Ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις.
5. Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
6. Δεν αφήνει περιθώρια για αυπνίες το βράδυ

7. Ρυθμίζει πίεση,ζάχαρο, τριγλυκερίδια, διάθεση και η λίστα συνεχίζεται (και είναι ατελείωτη)….
8. Ρίχνει την κοιλιά σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή

Επίσης….καθώς το περπάτημα μπορεί να μειώσει το στρες και την αρτηριακή πίεση, είναι υπερβολικά ωφέλιμο για τα μαλλιά. Βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης προάγοντας τα λαμπερά, φυσικά μαλλιά.
Περπατήστε λοιπόν για τα μάτια σας, αλλάζοντας τον εαυτό σας ολόκληρο!!!

Θα έχετε εξελίξει τον εαυτό σας στην τελειότερη εκδοχή του, σε άμεσο χρόνο.

Ζωή Κυροπούλου

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr