Τα κολοκυθάκια είναι πυκνά σε νερό και καλή πηγή βιταμίνης Α

Τα κολοκυθάκια είναι πυκνά σε νερό και καλή πηγή βιταμίνης Α

Τα κολοκυθάκια είναι μια διαβόητη άφθονη καλοκαιρινή καλλιέργεια, σύμφωνα με το USDA , και όταν ψηθούν στη σχάρα, υπάρχουν πολλές δυνατότητες! Χρειάζεστε κάποια έμπνευση; Δοκιμάστε να προσθέσετε ψητά κολοκυθάκια σε ένα κεμπάπ γεμάτο λαχανικά, μια χορταστική σαλάτα ή ένα σάντουιτς με στρώσεις, προτείνει η Cara Harbstreet, RD , η οποία ειδικεύεται στο διαισθητικό φαγητό ως ιδρύτρια της Street Smart Nutrition με έδρα το Μισούρι .

Μπόνους: «Είναι εύκολο να αναπτυχθούν για τον κηπουρό του σπιτιού και τα υπολείμματα μπορούν να τεμαχιστούν για ψήσιμο ή κατάψυξη για μελλοντική χρήση», λέει, σημειώνοντας ότι κάθε καλοκαιρινή ποικιλία κολοκύθας είναι μια εξαιρετική επιλογή για ενσωμάτωση στο  ψήσιμο στη σχάρα.

Τα κολοκυθάκια δεν είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κομμάτι του διαθέσιμου προϊόντος, αλλά επειδή είναι κυρίως νερό, είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες, λέει ο Moore. Επιπλέον, σύμφωνα με το USDA , ένα φλιτζάνι βραστό κολοκυθάκι προσφέρει 101 μικρογραμμάρια (mcg) βιταμίνης Α , καθιστώντας το μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. «Το κολοκυθάκι είναι επίσης καλό για την ενυδάτωση, είναι πολύ εύκολο να το βρεις και είναι φθηνό», προσθέτει.

Ο Moore συνιστά να φτιάξετε τηγανιτές πατάτες κολοκυθιού στη σχάρα, όπως αυτές από το Patio Daddio BBQ , εάν μαγειρεύετε για παιδιά. Αυτή η εκδοχή μπορεί επίσης να γίνει εύκολα vegan παραλείποντας το τυρί παρμεζάνα.

www.everydayhealth.com

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr