Οι 8 καλύτερες σπιτικές Συνταγές Ματιών για ολοκληρωμένη Θεραπεία: Ρυτίδες, Μαύρους Κύκλους, Μικρά Βαθιά Σπασίματα, Φθορά. Όλα Με Αγνά Υλικά.

Οι 8 καλύτερες σπιτικές Συνταγές Ματιών για ολοκληρωμένη Θεραπεία: Ρυτίδες, Μαύρους Κύκλους, Μικρά Βαθιά Σπασίματα, Φθορά. Όλα Με Αγνά Υλικά.

Πώς να φτιάξετε DIY κρέμα ματιών
Αυτές οι 8 εύκολες συνταγές αποτελούνται απά φυσικά συστατικά που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι.

Συμβουλές & Τεχνικές
Μια καλή κρέμα ματιών μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα γιατί οι ανάγκες και οι απαιτήσεις διαφέρουν απο άνθρωπο σε άνθρωπο καθώς και η γήρανση αφού δεν έχουμε όλοι το ίδιο dna. Κάποιοι θέλουν να καταπραΰνουν το λεπτό, εύκολα ερεθισμένο δέρμα γύρω απο την περιοχή των ματιών, άλλοι θέλουν να μειώσουν τις γραμμές και τα σημάδια γήρανσης και άλλοι θέλουν να φαίνονται πιο ξύπνιοι και σε εγρήγορση. Υπάρχει μια κρέμα λοιπόν για τον καθένα μας ,φτιαγμένη με απλά σπιτικά υλικά που δημιουργούν αποτέλεσμα υψηλής τεχνολογίας. Αυτό γίνεται γιατί πλέον ο τομέας της αντιγήρανσης έχει προχωρήσει πολύ βαθιά και γνωρίζουμε απο την αρχή μέχρι το τέλος τις ιδιότητες κάθε ελαίου κάθε αιθέριου ελαίου οποιουδήποτε βουτύρου ή φυσικής πρώτης ύλης. Ότι έκαναν κάποτε οι Σμυρνιές ως έκφραση και μέρος μιας παράδοσης, σήμερα η τεχνολογία της ομορφιάς τα συστήνει με έρευνες και δεδομένα. Επιπλέον με τα σπιτικά καλλυντικά, διασφαλίζεις την υγεία σου και κάνεις οικονομία στα καλλυντικά σου. Ας αρχίσουμε λοιπόν με τις καλύτερες κρέμες ματιών για τα ομορφότερα μάτια. Τα δικά σου!

Η δημιουργία της δικής σας κρέμας ματιών σάς επιτρέπει να την προσαρμόσετε στις συγκεκριμένες ανάγκες σας και να αποφύγετε τις σκληρές χημικές ουσίες. Εδώ είναι οκτώ διαφορετικές DIY κρέμες ματιών, αλοιφές, σπρέι, μάσκες και ενυδατικές κρέμες φτιαγμένες με φυσικά συστατικά.

Θέματα Εφαρμογής
Όποια κρέμα ματιών και αν επιλέξετε, να γνωρίζετε ότι ο τρόπος που εφαρμόζετε την κρέμα ματιών σας, έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πόσο καλά λειτουργεί καθώς και στο πως επιδρά μαχητικά στη μακροχρόνια φθορά της ευαίσθητης και φίνας περιοχής που στεφανώνει τα μάτια.

Απλώνετε πάντα κρέμα ματιών χτυπώντας την περιοχή απαλά με το επίθεμα ενός δακτύλου (ο δείκτης είναι καλή επιφάνεια, αλλά σε μερικές κυρίες αρέσει το μικρό δακτυλάκι, καθώς το μικρότερο μέγεθός του, επιτρέπει σε εσάς μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην κίνηση). Δεν πρέπει ποτέ να τρίβετε ή να αλείφετε μια κρέμα ματιών. Απλώς πιάστε ελάχιστη κρέμα με το δάχτυλο  και χτυπήστε πολύ απαλά μέχρι να απορροφηθεί. Ξεκινήστε από το εσωτερικό κάτω μέρος του ματιού και συνεχίστε προς τα έξω και μετά γύρω.

Και μην ξεχνάτε την περιοχή κάτω από τα φρύδια σας!

1
από 8
Βασική DIY κρέμα ματιών

Αν θέλετε να φτιάξετε μια αληθινή κρέμα και όχι μια πιο λιπαρή αλοιφή, θα πρέπει να κάνετε γαλακτωματοποίηση, η οποία περιλαμβάνει ένα μπλέντερ. Φυσικά, για να αναμίξετε συστατικά, πρέπει να φτιάξετε αρκετή ποσότητα από το εν λόγω προϊόν, ώστε να είναι αρκετή για να λειτουργήσει το μπλέντερ. Αν θέλετε να το κάνετε αυτό, πιθανότατα θα σας περισσέψει αρκετό Μπορεί συνεπώς να αποθηκευτεί στο ψυγείο ή μπορεί να σκεφτείτε να φτιάξετε μια παρτίδα δώρου για φίλους και οικογένεια ή ακόμη καλύτερα να απλώσετε και στα χέρια ή στο λαιμό ώστε τίποτα να μην πάει χαμένο!

Συστατικά:
1/3 φλιτζάνι τζελ αλόης βέρα
2 κουταλιές της σούπας φιλτραρισμένο νερό
1 κάψουλα έλαιο βιταμίνης Ε
3 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
2 κουταλιές της σούπας λάδι από σπόρους τριανταφυλλιάς
3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
5-6 σταγόνες λάδι λεβάντας
Βήματα:
Συνδυάστε τζελ αλόης βέρα, φιλτραρισμένο νερό και το περιεχόμενο 1 κάψουλας ελαίου βιταμίνης Ε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε στους 90 βαθμούς σε διπλό μπόιλερ ή φούρνο μικροκυμάτων και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το κερί μέλισσας, το έλαιο τριανταφυλλιάς και το αμυγδαλέλαιο μαζί μέχρι να λιώσουν τελείως. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε απαλά στο μπλέντερ σας.
Ανακατέψτε στη χαμηλότερη ρύθμιση για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα αλόης βέρα και νερού αργά (σαν 10 σταγόνες τη φορά) όσο το μπλέντερ είναι σε χαμηλή θερμοκρασία. Θα χρειαστούν αρκετά λεπτά για να συνδυαστούν τα δύο μείγματα, αυτή είναι η διαδικασία γαλακτωματοποίησης.
Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης υφή που σας ικανοποιεί, προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι λεβάντας και σταματήστε το ανακάτεμα. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το αποθηκεύσετε σε δοχεία της επιλογής σας.

2
από 8
Λάμψη της περιοχής των ματιών

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες (συμπεριλαμβανομένων των Ε και Κ, οι οποίες είναι καλές για όλους τους τύπους δέρματος), και τα αιθέρια έλαια από γεράνι και περγαμόντο δίνουν ένα φρέσκο, λαμπερό άρωμα! Αλλά και υψηλή ποιότητα αντιγήρανσης για πάντα αγέραστη επιδερμίδα.

Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καριτέ
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι argan
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο
Βήματα:
Σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το βούτυρο καριτέ και το λάδι αργκάν.
Ζεσταίνουμε απαλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά μαζί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο.
Ψύξτε για λίγα λεπτά και ρίξτε σε ένα δοχείο. Το μείγμα θα σκληρύνει λίγο αλλά θα είναι ακόμα αρκετά μαλακό για να ταμπονάρετε.

Εφαρμόστε όπως απαιτείται.

3
από 8
DIY Κρέμα Ματιών για τη Γήρανση του Δέρματος Στη Περιοχή Των Ματιών

Αυτή η θεραπεία ματιών με βάση το λάδι καρύδας είναι ιδανική για εφαρμογή πριν τον ύπνο, ώστε να μπορεί να κάνει τη δουλειά της ενώ κοιμάστε. Εάν το χρησιμοποιήσετε το πρωί, θα χρειαστούν 10-15 λεπτά για να απορροφηθεί πλήρως στο δέρμα σας.

Αυτή η συνταγή περιέχει αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου και λιβανιού, τα οποία έχουν μακρά ιστορία ως αντιρυτιδικά συστατικά, καθώς και λάδι από σπόρους τριανταφυλλιάς, το οποίο έχει αρκετά μικρά μόρια ώστε να διεισδύουν βαθιά στο δέρμα για να το ενυδατώσουν.

Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας λάδι από σπόρους τριανταφυλλιάς
1 κάψουλα βιταμίνης Ε
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβανιού

Βήματα:
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε λάδι από σπόρους τριανταφυλλιάς, τα περιεχόμενα μιας κάψουλας βιταμίνης Ε, αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και αιθέριο έλαιο λιβανιού.
Ανακατεύουμε όλα μαζί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το ρίξετε στο δοχείο της επιλογής σας.

4
από 8
Κρέμα ματιών κατά του πρηξίματος

Ο καφές και το πράσινο τσάι χρησιμοποιούνται συχνά σε κρέμες δέρματος για τη μείωση του πρηξίματος, επειδή η καφεΐνη είναι αγγειοσυσταλτικό στοιχείο (συστέλλει και ξεκουράζει τα αιμοφόρα αγγεία).

Σε συνδυασμό με καταπραϋντικά συστατικά, μπορούν να δημιουργήσουν μια καλή βραχυπρόθεσμη διόρθωση ώστε να κάνουν το πρησμένο δέρμα της περιοχής των ματιών να υποχωρήσει.

Αρχικά, θα χρειαστεί να φτιάξετε ένα λάδι με έγχυση καφέ συνδυάζοντας 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο με 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο καφέ με καφεΐνη σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα. Ζεσταίνουμε απαλά σε μπεν μαρί για μια ώρα. Αφήστε το να κρυώσει για να το αγγίξετε και, στη συνέχεια, φιλτράρετε τα υπολείμματα του καφέ χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή ένα λεπτό κόσκινο.

Συνδυάστε αμυγδαλέλαιο εμποτισμένο με καφέ με 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, 1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι, τα περιεχόμενα μιας κάψουλας βιταμίνης Ε και το αγαπημένο σας απαλό αιθέριο έλαιο, όπως λεβάντα ή τριαντάφυλλο (ή αφήστε το χωρίς άρωμα).
Ζεσταίνουμε αυτό το μείγμα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν όλα.

Αφήστε το να κρυώσει στην αφή αλλά ρίξτε το σε ένα γυάλινο δοχείο όσο είναι ακόμα υγρό.

5
από 8
Super Simple Light ενυδατική για την περιοχή των ματιών
Αυτή η ενυδατική κρέμα είναι ιδανική για πολύ λιπαρές επιδερμίδες καθώς είναι πολύ ελαφριά. Αυτό το μείγμα θα πρέπει να εμποτιστεί εύκολα στο δέρμα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της αλόης συνδυάζονται καλά με ευεργετικά θρεπτικά συστατικά όπως μέταλλα, λιπαρά οξέα και βιταμίνες. 

Σε ένα μικρό γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι (μέγεθος 6 oz) με κορυφή, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα, μια κουταλιά της σούπας υδρόλυμα τριαντάφυλλου και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι τριανταφυλλιάς.
Ανακινήστε καλά και εφαρμόστε στην περιοχή των ματιών.
Ανακινήστε κάθε φορά πριν τη χρήση και διατηρήστε το σε δροσερό σημείο – ιδανικά στο ψυγείο, που θα βοηθήσει το τζελ να διαρκέσει περισσότερο και να το νιώθετε απολαυστικά δροσερό κατά την εφαρμογή.

6
από 8

Μάσκα ματιών DIY για άμεση ενυδάτωση για τα βαθιά σπασίματα

Αυτή είναι μια μάσκα μίας χρήσης για την περιοχή των ματιών, εάν χρειάζεστε βαθιά ενυδάτωση, ηρεμία και καταπραϋντική δράση γύρω από τα μάτια.

Πολτοποιήστε το 1/4 ενός αβοκάντο σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού τζελ αλόης βέρα και 5-6 σταγόνες γλυκό αμυγδάλου ή έλαιο σταφυλιού και ανακατέψτε.
Εφαρμόστε γύρω από το μάτι, προσέχοντας να μην εισχωρήσει στο μάτι σας. Ξαπλώστε για 5-10 λεπτά όσο λειτουργεί η μάσκα.
Ξεπλύνετε (μην χρησιμοποιείτε σαπούνι αν μπορείτε να το αποφύγετε).

Στεγνώστε και εφαρμόστε την κανονική σας κρέμα ματιών.

7
από 8
Επείγουσα διάσωση στα πρησμένα μάτια. Η σωτήρια λύση των ματιών σας για μόνιμα αποτελέσματα!
Μερικές φορές ξυπνάτε στη λάθος πλευρά του κρεβατιού και το δέρμα γύρω από τα μάτια σας πρήζεται. Αυτή η γρήγορη συνταγή πρέπει να σας περιμένει ήδη φτιαγμένη στο ψυγείο, αλλά θα διατηρηθεί για ένα χρόνο ή και περισσότερο  επομένως θα είναι εκεί όταν τη χρειαστείτε!

Συστατικά:

1/4 φλιτζάνι από το αγαπημένο σας γάλα (ένα γάλα με ξηρούς καρπούς όπως το αμύγδαλο ή το φουντούκι είναι το καλύτερο, αλλά οποιοδήποτε γάλα θα λειτουργήσει)
1/4 φλιτζάνι τζελ αλόης βέρα
4 φέτες αγγουριού με αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της φλούδας
6 φύλλα μέντας
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο

Βήματα:
Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε το γάλα, το τζελ αλόης βέρα και 3-4 χοντρές φέτες αγγουριού.
Προσθέστε φύλλα μέντας και αμυγδαλέλαιο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίξτε το μείγμα σε μιαπαγοθήκη και παγώστε.
Όταν χρειάζεται, βγάλτε  από τη θήκη τον  πάγο με το καλλυντικό σας, τυλίξτε το με ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα (σαν μπαντάνα), ξαπλώστε και χτυπήστε απαλά την περιοχή των ματιών. Θα λιώσει σιγά σιγά, κάτι που είναι καλό, αφήστε το μείγμα να μουλιάσει στο δέρμα σας και θαυμάστε τα μάτια σας καθώς και την αρυτίδωτη όψη τους, όλη μέρα όπου κι αν βρεθείτε όπως και αν καταπονηθείτε! Ειναι αληθινά θαυματουργό και ακαταμάχητο.

8
από 8
Σπρέι ματιών πράσινο τσάι Jasmine για το πρήξιμο ματιών.

Το πράσινο τσάι γιασεμί περιέχει καφεΐνη, έτσι ακριβώς όπως και η κρέμα ματιών με καφέ. Η αλόη βέρα θα ενυδατώσει και η διαδικασία διπλού ψεκασμού θα δώσει σε αυτό το ελαφρύ μείγμα την ευκαιρία να απορροφηθεί. Η μέθοδος εφαρμογής σπρέι είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να καλύψετε ολόκληρη την περιοχή των ματιών ταυτόχρονα.

Φτιάξτε μια κουταλιά της σούπας πράσινο τσάι γιασεμί με τρεις κουταλιές της σούπας ζεστό νερό (180 βαθμούς Φαρενάιτ) για τρία λεπτά. Στραγγίστε τα φύλλα πράσινου τσαγιού.
Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας έλαιο argan στο ζεστό, συμπυκνωμένο τσάι και στη συνέχεια 2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα.
Προσθέστε το μείγμα σε ένα μικρό δοχείο ψεκασμού. Ανακινήστε δυνατά για να αναμειχθούν τα υλικά.
Κλείστε τα μάτια και ψεκάστε την περιοχή των ματιών.
Στεγνώστε απαλά και επαναλάβετε, αλλά αυτή τη φορά χτυπώντας το μείγμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια με τα δάχτυλά σας. Στεγνώστε ξανά απαλά.

Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Αυτό το σπρέι δεν περιέχει φυσικά συντηρητικά, επομένως θα διαρκέσει μόνο μερικές εβδομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  μια πληθώρα ανέκδοτων ερευνών αναφέρει το αμυγδαλέλαιο ως αποτελεσματικό συστατικό για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων. Περιέχει βιταμίνη Κ, η οποία ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του αποχρωματισμού κάτω από τα μάτια. Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, σημαντικά λιπαρά οξέα και αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που όλα αντιμετωπίζουν την ξηρότητα και το πρήξιμο το οποίο σχετίζεται ευθέως με τους μαύρους κύκλους.

Καλλυντικά Έλαια απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αιθέρια Έλαια απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr