Τα πιο κολακευτικά μακριά κουρέματα για γυναίκες άνω των 50

Τα πιο κολακευτικά μακριά κουρέματα για γυναίκες άνω των 50

Ποιος είπε ότι τα μακριά μαλλιά είναι αποκλειστικό προνόμιο των 20 και 30somethings;

Με την Jennifer Aniston να πηγαίνει κόντρα στο στερεότυπο, που θέλει τις γυναίκες να υιοθετούν μόνο κοντά κουρέματα μετά τα 50, και να φωτογραφίζεται με εξαιρετικά μακριά μαλλιά για μεγάλο διεθνή τίτλο, ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να αποτάξουν από πάνω τους τους “κανόνες” του παρελθόντος. Δικαίως- αφού έχοντας τις κατάλληλες λεπτομέρειες μπορούν να δείχνουν πραγματικά κολακευτικά και κομψά. Ακολουθούν μερικά από τα ωραιότερα μακριά κουρέματα για 50αρες με έμπνευση από τις πιο stylish celebrities, που θα σας πείσουν πως το bob, το lob και το pixie δεν είναι οι μοναδικές επιλογές σας:

Long Layers
Αν δεν νιώθετε έτοιμη να αφήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πολύ, μπορείτε να επιλέξετε τη μέση λύση, δηλαδή ένα μετρίου μήκους κούρεμα, όπως αυτό της Cindy Crawford. Το φιλάρισμα χαρίζει όγκο και κίνηση στα μαλλιά της, ενώ οι ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας «γλυκαίνουν» τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Bangs


Οι αφέλειες είναι εξαιρετικά κολακευτικές σε κάθε ηλικία και με κάθε κούρεμα, πόσο μάλλον μετά τα 50, αφού χαρίζουν μια κοριτσίστικη ανεμελιά, που δείχνει εξαιρετικά σαγηνευτική, ενώ καμουφλάρουν τα σημάδια γήρανσης στο μέτωπο και το πόδι της χήνας.

Side Bangs


Αν και το original The Rachel είχε χωρίστρα στη μέση, σήμερα η Jennifer Aniston διατηρεί τις βασικές αρχές του δημοφιλούς κουρέματός της, αλλά το συνδυάζει με έντονη πλαϊνή φράντζα, η οποία καμουφλάρει το πόδι της χήνας και τυχόν αραίωση.

Face Framing Layers


Διανθίστε την κουπ σας με layers σε στρατηγικά σημεία, όπως κοντά στα ζυγωματικά, για να χαρίσετε κίνηση και όγκο στα μαλλιά σας, αλλά και να τονίσετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, ακριβώς, όπως κάνει εδώ και χρόνια η Jennifer Lopez,

Getty Images


Τα μακριά φιλαριστά μαλλιά είναι το signature hair look και της Sarah Jessica Parker, η οποία επιλέγει σχεδόν αποκλειστικά την messy wavy εκδοχή τους, ενώ τα συνδυάζει με ξανθές ανταύγειες που φωτίζουν το πρόσωπό της, χαρίζοντας νεανικότητα στην εμφάνισή της.

Blunt Cut


Αν και τυπικά τα αυστηρά κουρέματα ενός μήκους, κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν πιο φλατ, πολλές celebrities άνω των 50, ανάμεσά τους και η Gwyneth Paltrow, αποδεικνύουν εδώ και χρόνια ότι μπορούν να δείχνουν πολύ κομψά με το κατάλληλο styling.

Getty Images


Ένα αντίστοιχο κούρεμα συνθέτει και το signature hair look της Naomi Campbell, το οποίο είναι πιστεύεται ότι θα είναι εξαιρετικά in fashion τους επόμενους μήνες.

www.harpersbazaar.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr