Καφές: το ακριβό καλλυντικό που δίνει νεότητα και ανάπλαση και στοιχίζει φθηνά!

Καφές: το ακριβό καλλυντικό που δίνει νεότητα και ανάπλαση και στοιχίζει φθηνά!

Πολλές φορές ξεχνάμε ότι ο καφές είναι βότανο. Γι αυτό οι έρευνες ασχολούνται συνεχώς για τα πλεονεκτήματα του στην υγεία μας. Εμείς τον κάνουμε τοξικό προσθέτοντας σιρόπια, κρέμες ή οτιδήποτε άλλο. Ο ατόφιος καφές ενισχύει την καρδιά και τις αντιστάσεις της επιδερμίδας μας σε οτιδήποτε τοξικό της επιτίθεται.

Οφέλη από τον καφέ ως καθαριστικό δέρματος

Αυτό το πλούσιο σε καφεΐνη ρόφημα είναι κάτι περισσότερο απο συνήθεια. Είναι συναίσθημα και τρόπος ζωής . Ενισχύει την ενέργειά και φωτίζει τη διάθεσή διεγείροντας την απελευθέρωση ντοπαμίνης. Ο καφές όμως επίσης, είναι ένα αποδεδειγμένο φάρμακο για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Ο καφές  είναι εμπλουτισμένος με αντιοξειδωτικά όπως φαινόλες που βοηθούν στην αναστροφή της βλάβης που προκαλούνται απο τις ελεύθερες ρίζες. Η μελέτη της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας έδειξε ότι ο καφές είναι η πιο απαιτούμενη πηγή αντιοξειδωτικών.

Οι παρακάτω πληροφορίες δείχνουν μερικά μόνο από τα πιο γνωστά οφέλη του καφέ για τη φροντίδα του δέρματος:

Αντιγηραντικές ιδιότητες
Η τοπική εφαρμογή καφέ στο πρόσωπό σας μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των σημαδιών γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, κηλίδες ηλικίας και ρυτίδες. Μόλις το δέρμα νιώσει ανανεωμένο, αυτά τα σημάδια εξαφανίζονται φυσικά, προσφέροντάς  νεανική λάμψη. Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ του καφέ και της μείωσης των επιδράσεων της φωτογήρανσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει πολυφαινόλες, ένα αντιοξειδωτικό που επηρεάζει τα κύτταρα του δέρματος και βελτιώνει την υγεία τους.

Μείωση κυτταρίτιδας
Λέγεται ότι όταν πίνετε καφέ, διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα. Αυτό διεγείρει τη ροή του αίματος και βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας ή του λίπους στα στρώματα του δέρματος. Αυτή η εμπειρία είναι ακόμη πιο έντονη όταν χρησιμοποιείτε το καλύτερο scrub καφέ για λάμψη της επιδερμίδας . Θα σας βοηθούσε να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας και να παρέχετε ομοιόμορφο τόνο δέρματος και υφή χωρίς ρυτίδες.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η ρύπανση εκπέμπουν ελεύθερες ρίζες στον αέρα, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την υφή του δέρματος. Η χρήση καφέ  στο πρόγραμμα περιποίησης του δέρματός σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των βλαβών. Μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή επειδή περιέχει χλωρογενικό οξύ και μελανοϊδίνες. Αυτά τα ένζυμα βοηθούν στη θεραπεία της ερυθρότητας, των κηλίδων, της υπερμελάγχρωσης και της ακμής.

Ξεφλουδίζει τα μάτια και μειώνει τους μαύρους κύκλους
Εάν είστε γνώστης της περιποίησης της επιδερμίδας, θα ξέρετε ότι οι περισσότερες κρέμες που καταπολεμούν τους μαύρους κύκλους έχουν καφεΐνη. Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη αυξάνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να στείλει περισσότερο αίμα στα αγγεία. Αυτή η ξαφνική διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων αναγκάζει τα κύτταρα του δέρματος να λαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο, μειώνοντας τη φλεγμονή γύρω από τα μάτια.

Αντιμετωπίζει την ακμή
Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του καφέ βοηθούν επίσης στον έλεγχο της ακμής. Οι απολεπιστικές ιδιότητες του καφέ βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των βακτηρίων από το δέρμα. Μειώνει τις βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις, κρατώντας έτσι τα σπυράκια μακριά. Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, η τοπική εφαρμογή του μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα.

Φωτίζει την επιδερμίδα
Η υφή της επιδερμίδας μας εξαρτάται απο διάορους παράγοντες. Η έκθεση στον ήλιο και η ρύπανση μπορεί να σκουρύνουν τον τόνο του δέρματός μας. Αυτός είναι ο λόγος που απαιτείτε μια ρουτίνα περιποίησης  ΄ώστε να αντιστραφούν τα σημάδια . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα προσώπου καφέ για να αφαιρέσετε τις σκούρες σκιές και να φωτίσετε τον δερματικό σας τόνο.

Ο καφές προκαλεί απολέπιση, ενισχύει το κολλαγόνο και την ελαστίνη και “σπρώχνει” στην επιδιόρθωση των κυττάρων για μια λαμπερή υγιή όψη.

Προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος
Ο καφές δεν είναι μόνο καλός για το δέρμα αλλά έχει  οφέλη και για την υγεία. Η παρατεταμένη και συχνή έκθεση στις ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Επιπλέον, ο καφές περιέχει επίσης βιταμίνη Β3 ή νιασίνη, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του φυσικού φραγμού υγρασίας του δέρματος.

Η επεξεργασμένη του μορφή (Niacinamide) περιορίζει την ανάπτυξη ανθυγιεινών ή καρκινικών κυττάρων του δέρματος, αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο μη μελανωματικού καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, είστε ήδη προστατευμένοι εάν η κρέμα προσώπου ή ο δείκτης προστασίας του προσώπου σας έχουν εκχυλίσματα καφέ.

Απολεπίζει το δέρμα
Ένα πρόγραμμα περιποίησης του δέρματος είναι ατελές χωρίς ένα scrubber προσώπου. Αν και γίνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, η απολέπιση είναι ένας καλός τρόπος για να ανανεώσετε το δέρμα σας. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, κάνοντας το απαλό και λαμπερό. Τα scrub με κατακάθι καφέ έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και απομακρύνουν απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Η χρήση του καφέ για τη λάμψη του δέρματος βοηθάει πάρα πολύ γιατί βοηθά στην αποκάλυψη μιας πιο λαμπερής επιδερμίδας αφαιρώντας τη συσσώρευση ακαθαρσιών και νεκρών στρωμάτων δέρματος. Διατηρεί επίσης σταθερό το φυσικό pH .

9. Προστασία από τις ακτίνες UV

Όντας άφθονη πηγή αντιοξειδωτικών, ο καφές προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες. Πολλές μελέτες έχουν επίσης βρει ότι ο καφές λειτουργεί ως προστατευτικό από την υπεριώδη ακτινοβολία όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου βλάβης από ελεύθερες ρίζες και πρόωρης γήρανσης του δέρματος, εάν εφαρμόζεται τοπικά. 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr