Προσοχή σε αυτά τα τοξικά, καρκινογόνα στοιχεία στα προϊόντα ομορφιάς σας. Δείτε σε ποιά.

Προσοχή σε αυτά τα τοξικά, καρκινογόνα στοιχεία στα προϊόντα ομορφιάς σας. Δείτε σε ποιά.

Έχετε ακούσει για καρκινογόνες ουσίες στην περιποίηση του δέρματος; Λοιπόν, δεν είναι όλα τα προϊόντα ομορφιάς εκατό τοις εκατό ασφαλή! Επομένως, πρέπει να αποφύγετε ορισμένα τοξικά συστατικά σε προϊόντα ομορφιάς.

Οι άνθρωποι πιστεύουν μόνο ότι η ομορφιά και άλλα προϊόντα προσωπικής φροντίδας είναι ασφαλή. Συχνά, περιέχουν καρκινογόνα, τα οποία είναι τοξικά συστατικά που συνδέονται με την πρόκληση καρκίνου. Κάθε προϊόν μπορεί να τα έχει σε χαμηλές δόσεις, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί σημείο ανησυχίας λόγω του σωρευτικού αποτελέσματος. Θυμηθείτε, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα κάθε μέρα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό σημαίνει έκθεση σε στρώματα επικίνδυνων καρκινογόνων ουσιών.

Παρενέργειες καρκινογόνων ουσιών σε προϊόντα ομορφιάς
Σε μια τυπική μέρα, ένα άτομο χρησιμοποιεί 9 έως 15 προϊόντα προσωπικής φροντίδας, το καθένα από τα οποία αποτελείται από 15 έως 50 συστατικά. Αποτελεσματικά, άνδρες και γυναίκες εφαρμόζουν πάνω από 150 μοναδικά συστατικά στο σώμα τους καθημερινά. 

Δεδομένου ότι τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς δεν υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς, μπορείτε να έχετε μπρονζέ γεμάτο με μη δοκιμασμένο τάλκη μολυσμένο με αμίαντο, έναν καρκινογόνο παράγοντα. Και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά γι ‘αυτό εκτός από το να ενημερώνεστε.

Η γνώση είναι δύναμη. Λάβετε υπόψη τα πρόχειρα συστατικά που μπορούν να έχουν τα προϊόντα και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες ως σημείο εκκίνησης όταν αγοράζετε οτιδήποτε νέο.

Τύποι καρκινογόνων ουσιών σε προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να αποφεύγετε
1. Συντηρητικά που απελευθερώνουν φορμαλδεΰδη
Η φορμαλδεΰδη είναι ένα επαναλαμβανόμενο καρκινογόνο στοιχείο σε προϊόντα μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, μαλλιών και σώματος. Τα άτομα που εκτίθενται τακτικά σε αυτό μέσω προϊόντων ισιώματος ή εξομάλυνσης μαλλιών διατρέχουν εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο καρκίνου .

Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση χημικών ισιωτικών μαλλιών τέσσερις φορές το χρόνο, σας θέτει σε διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξετε καρκίνο της μήτρας, τον πιο κοινό καρκίνο του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι ότι οι ετικέτες των συστατικών δεν αναφέρουν φορμαλδεΰδη. Αντίθετα, εκτυπώνουν χημικές ουσίες που απελευθερώνουν φορμαλδεΰδη, όπως το quaternium-15, η βρονοπόλη, το υδροξυμεθυλογλυκινικό νάτριο και η υδαντοΐνη DMDM.

2. Βουτυλιωμένες ενώσεις
Το BHA (βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη) είναι μια άλλη κοινή χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε κραγιόν, ενυδατικές κρέμες και πολλά άλλα καλλυντικά. Δρα ως συντηρητικό και αντιοξειδωτικό . Όταν χρησιμοποιείται σε υψηλές δόσεις, το BHA είναι καρκινογόνο και έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί όγκους στομάχου.

3. Λιθανθρακόπισσα
Οι περισσότερες βαφές μαλλιών στην αγορά ανήκουν στην κατηγορία λιθανθρακόπισσας. Αυτά είναι γεμάτα χρωστικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Ένα από τα συστατικά και ένα πιθανό καρκινογόνο που θα πρέπει να προσέχετε είναι η P-φαινυλενοδιαμίνη.

4. Parabens και φθαλικές ενώσεις
Οι φθαλικές ενώσεις και τα parabens είναι χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές (EDC) και βρίσκονται κυρίως σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Έρευνες αποδεικνύουν ότι διαταράσσουν το σύστημα που ρυθμίζει τις ορμόνες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ορμονικά καθοδηγούμενων καρκίνων όπως του μαστού, των ωοθηκών και του προστάτη.

5. Οξυβενζόνη
Η οξυβενζόνη είναι μια ακόμη χημική ουσία που πρέπει να προσέχετε. Θα βρείτε αυτόν τον ενδοκρινικό διαταράκτη σε πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, όπως λοσιόν, αντηλιακά , καθαριστικά, βάλσαμα για τα χείλη, ακόμη και προϊόντα για μωρά. Όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, απορροφάται από το κυκλοφορικό σύστημα. Και αυτό μπορεί ενδεχομένως να αποδυναμώσει το ορμονικό σας σύστημα.

Μέλασμα
Οι κρέμες περιέχουν επίσης καρκινογόνα στοιχεία. Εικόνες ευγενική προσφορά: Shutterstock
6. Άλλα καρκινογόνα στοιχεία
1-4 Η διοξάνη, το στυρόλιο και ο μόλυβδος είναι περισσότερα συστατικά που δεν κάνουν τη χάρη στο σώμα σας. 1-4 Η διοξάνη δημιουργεί αφρό και αφρό σε αφρόλουτρα, σαμπουάν, αφρόλουτρα και υγρό σαπούνι χεριών. Υπάρχει επίσης σε λοσιόν κατά της γήρανσης και σύσφιξης του σώματος και είναι πιθανόν καρκινογόνο.

Αυτή η μόλυνση που προκαλεί καρκίνο δεν αναφέρεται απευθείας στις ετικέτες επειδή είναι υποπροϊόν άλλων συστατικών. Επομένως, αποφύγετε οτιδήποτε περιέχει τα ακόλουθα: PEG, λαουρεθικό νάτριο, ενώσεις πολυαιθυλενίου και χημικές ουσίες που έχουν ονόματα που τελειώνουν σε –eth και –oxynol.

Το στυρένιο είναι το στοιχείο που βρίσκεις στα αρώματα. Δεν έχει οριστική σχέση με τον καρκίνο αλλά μπορεί να τον προκαλέσει. Ομοίως, ο μόλυβδος, που ζει μέσα στα eyeliners, το kohl και το κραγιόν, είναι μια από τις πιο σκοτεινές πλευρές των προϊόντων ομορφιάς. Είναι πιθανό καρκινογόνο και μια τοξίνη οδηγεί σε μαθησιακές και αναπτυξιακές διαταραχές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα ομορφιάς με ασφάλεια
Η καλύτερη συμβουλή για να αποτρέψετε την είσοδο καρκινογόνων στοιχείων στο σώμα σας είναι να γνωρίζετε. Διαβάστε τις ετικέτες στα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης. Αποφύγετε οτιδήποτε έχει χρώμιο, μη επεξεργασμένα ορυκτέλαια, κάδμιο, κρυσταλλικό πυρίτιο, φαινακετίνη ή οξείδιο του αιθυλενίου. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για οποιοδήποτε συστατικό που είναι νέο για εσάς και προχωρήστε με προσοχή.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr