Οι συμβουλές περιποίησης για να μακρύνεις τα γκρίζα μαλλιά σου

Οι συμβουλές περιποίησης για να μακρύνεις τα γκρίζα μαλλιά σου

Και να αποδεσμευτείς από τις βαφές μαλλιών, κάθε μήνα.

Οι συμβουλές περιποίησης για να μακρύνεις τα γκρίζα μαλλιά σου

Γκρίζα μαλλιάi
H νέα τάση των φυσικών γκρι μαλλιών αποτελεί… σωτηρία για πολλές γυναίκες που και από νεότερη ηλικία έχουν λευκά/γκρι μαλλιά και αναγκάζονται να τα βάφουν. Με λίγη υπομονή και σωστή περιποίηση μπορείς να αποκτήσεις τα μακριά φυσικά γκρι μαλλιά που ονειρεύεσαι.

Κάλυψη των ριζών

Μόλις κάνουν την εμφάνισή τους τα φυσικά σου γκρι μαλλιά, αυτό που θα σε απασχολεί είναι η διχρωμία που θα έχουν, καθώς οι ρίζες θα είναι γκρι και τα υπόλοιπα στο χρώμα της βαφής που έχεις επιλέξει. Κάλυψε τις ρίζες σου τοπικά με εξειδικευμένα προϊόντα που φεύγουν στο λούσιμο. Στο εμπόριο θα βρεις σε μορφή σπρέι, πούδρας ή ακόμα και μάσκαρα. Μια άλλη έξυπνη λύση είναι να επιλέξεις μια σκιά ματιών που ταιριάζει στο χρώμα των βαμμένων μαλλιών σου, να την αναμείξεις με λίγο τζελ μαλλιών και στη συνέχεια να απλώσεις το μείγμα σε νωπά μαλλιά.

Δώσε παράταση στη βαφή

Το πιο δύσκολο στάδιο όπου πρέπει να κάνεις υπομονή και να αποφύγεις τη βαφή είναι όταν τα γκρι μαλλιά σου θα έχουν μακρύνει αρκετά ώστε να καλύπτουν το μισό σου κεφάλι ενώ τα υπόλοιπα θα είναι βαμμένα. Μη χρησιμοποιήσεις βαφή στα φρέσκα γκρι μαλλιά σου, γιατί θα αλλοιώσει το φυσικό τους χρώμα. Προτίμησε μια ημιμόνιμη βαφή η οποία διαρκεί το πολύ 30 λουσίματα. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσεις χρόνο ώστε να μακρύνουν αρκετά τα μαλλιά σου χωρίς να σε ενοχλεί η εικόνα τους. Μόλις φτάσουν σε ένα μήκος που μπορείς να τα κόψεις, τόλμησε μια πιο κοντή κουπ και αφαίρεσε έτσι τις βαμμένες άκρες τους.

Η διατήρηση του χρώματος

Μόλις απομακρύνεις και τις τελευταίες βαμμένες άκρες των μαλλιών σου και έχεις μόνο τα φυσικά σου γκρι μαλλιά, σκοπός σου είναι να τα διατηρήσεις λαμπερά και να απομακρύνεις τους ανεπιθύμητους κίτρινους τόνους που αποκτούν λόγω της οξείδωσης που προκαλεί το νερό με το λούσιμο και η ηλιακή ακτινοβολία. Ιδανικά, απόφυγε τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν θειικά άλατα που αφυδατώνουν την τρίχα και σιλικόνη που προσκολλάται στα μαλλιά κάνοντάς τα να δείχνουν πιο κίτρινα. Επίλεξε εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης για γκρι μαλλιά και μία με δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν με μοβ χρωστικές που απομακρύνει τους ανεπιθύμητους κίτρινους τόνους.

Shape 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr